Χρ. Μέτιος: Βρήκαμε λύσεις που όμως απαιτούν εύλογο χρονικό περιθώριο

«Αγώνας δρόμου» στην Αθήνα του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για το πρόβλημα του μειονοτικού γυμνασίου Ξάνθης

Υπόψη της κυβέρνησης το όλο θέμα- Συνάντηση με Γεραπετρίτη και Ζαχαράκη

Έναν «τιτάνιο» αγώνα έδωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος στην Αθήνα και στα κέντρα αποφάσεων ώστε να βρεθεί μία λύση στο γνωστό πρόβλημα στέγασης που προέκυψε στο μειονοτικό γυμνάσιο- λύκειο Ξάνθης, με διαδοχικές συναντήσεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, ο κος Μέτιος συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας κο Γεραπετρίτη, στον οποίο έθεσε το θέμα και τον προβληματισμό του, καθώς επίσης και τα αιτήματα μαθητών και γονέων του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και την υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη (λόγω απουσίας της κας Κεραμέως) για να λάβει γνώση και η πολιτική ηγεσία του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργείου: «Από την στιγμή που το θέμα είναι πλέον υπόψη της κυβέρνησης και της υπουργού, θεωρώ βέβαιο ότι η λύση θα βρεθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Θ» ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών.

 

ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Μέτιος αναφέρθηκε σε προηγούμενη απόφαση του πρ. υπουργού Παιδείας κου Γαβρόγλου, με βάση την οποία διευθετήθηκε ένα παρόμοιο πρόβλημα σε νηπιαγωγεία (αίθουσες προκάτ) κατ’ εξαίρεση για λόγους έκτακτης ανάγκης: «Το ίδιο μπορούμε να εφαρμόσουμε και στην περίπτωση του μειονοτικού γυμνασίου- λυκείου Ξάνθης, αλλά ωστόσο ακόμη και αυτή η διευθέτηση απαιτεί ένα λογικό χρονικό περιθώριο ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και εν συνεχεία όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου για να μπορέσουμε να περάσουμε και στο στάδιο υλοποίησης της απόφασης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Μέτιος, ενώ καταλήγοντας ανέφερε: «Θα πρέπει να γίνει κατανοητό λοιπόν ότι από πλευράς μου και από πλευράς της κυβέρνησης έγινε το καλύτερο δυνατόν και μία υπερπροσπάθεια καθόσον υπάρχει σαφώς καλή θέληση και βούληση για επίλυση του προβλήματος. Απομένει πλέον να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Λίγη υπομονή λοιπόν και το θέμα θα διευθετηθεί».