Η πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Α.Δ.Ξ μιλά για τους παιδικούς σταθμούς, τα βρέφη, τα ΚΑΠΗ, το Βοήθεια στο Σπίτι και το Κέντρο Υποστήριξης Ρομά
«Βαρύ και υπεύθυνο το χαρτοφυλάκιο – Θα κάνουμε ο,τι καλύτερο για τους μικρούς και τους μεγάλους δημότες μας» σημειώνει η ίδια
Για τις προτεραιότητές της, μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης, μίλησε στην «Θ» η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Χρυσούλα Δημούδη.
Η ίδια επισήμανε ότι προτεραιότητά της είναι τα βρέφη και τα παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, ενώ παράλληλα άνοιξε και το ζήτημα του Α΄ Παιδικού Σταθμού.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα επιμέρους «χαρτοφυλάκια» τα οποία συγκαταλέγονται στο Κ.Κ.Π.Α.Δ.Ξ, δηλαδή τα ΚΑΠΗ, το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» αλλά και το Κέντρο Υποστήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων.
«ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ»
Αναλυτικότερα η κ. Δημούδη ανέφερε στην «Θ» ότι «προτεραιότητά μου είναι οι παιδικοί και οι βρεφικοί σταθμοί. Έχουμε 8 παιδικούς και 2 βρεφικούς. Θα τους επισκεφθώ όλους, θα καταγράψω όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ανα παιδικό και βρεφικό. Πρώτη όμως προτεραιότητα είναι η πυρασφάλεια. Ήδη έχουν ετοιμαστεί οι φάκελοι. Το πρόγραμμα αυτό το «τρέχει» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ζερενίδης με την διευθύντρια κ. Μανά. Πιστεύουμε ότι θα πάρουμε την παράταση, που όπως είπαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο) λήγει στις 31/12/2019, διότι έχει ήδη δροολογηθεί το θέμα. Κάναμε και μια επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό και στους βουλευτές και πιστεύουμε ότι θα πάρουμε την παράταση για όλο το 2020. Συνεπώς με την νέα χρόνια είμαστε σίγουροι ότι – εφόσον θα λάβουμε την παράταση – θα έχει επιλυθεί όλο αυτό το πρόβλημα που έχει προκύψει με την πυρασφάλεια και την άδεια. Δίνουμε πραγματικά προτεραιότητα στα παιδιά, στην πυρασφάλεια και στην άδεια λειτουργίας για τον επάνω όροφο του 4ου παιδικού που έγκεινται στην πυρασφάλεια. Πιστεύουμε ότι τους πρώτους μήνες του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα. Δεν είναι απλή η διαδικασία. Πρέπει να γίνει διαγωνισμός κλπ. Ωστόσο επειδή έχουν «τρέξει» οι φάκελοι, πιστεύω ότι το υπουργείο θα δώσει την παράταση για το τέλος του 2020».
«ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο Α’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ, Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ…»
Για το «αγκάθι» του Α΄ Παιδικού Σταθμού, η κ. Δημούδη τονίζει ότι «υπάρχουν σκέψεις και για αυτόν τον παιδικό σταθμό. Είναι μια «πονεμένη» ιστορία. Κακώς έκλεισε από την μια πλευρά, αλλά είχε κατασκευαστικά προβλήματα οπότε και…καλώς έκλεισε από την άλλη, αλλά πρέπει να γίνει κάτι. Η δική μου πρόταση προς τον Δήμαρχο Ξάνθης θα είναι να γκρεμιστεί και να γίνει άμεσα ένας πρότυπος παιδικός σταθμός. Πιστεύω ότι με τις κατασκευαστικές αυτές εταιρείες που κάνουν τα ΠΡΟΚΑΤ και εφόσον έχουμε τέτοια μελέτη, θα γίνει άμεσα και αυτό θα είναι το αμέσως επόμενο βήμα μας γιατί δεν θέλω να κλείνει κανένας παιδικός. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε όλους τους δημότες μας. Εργοδότης δικός μας, είναι οι δημότες της Ξάνθης».
«ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΕΦΗ – ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥΣ»
«Η επόμενη προτεραιότητά μου είναι να βοηθήσω όσες περισσότερες οικογένειες υπάρχουν με νήπια και βρέφη. Μόλις θα γίνει επίσημα η τοποθέτησή μου (με ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ από τον δήμο) θα εξυπηρετήσουμε τα βρέφη. Έχω πληροφορηθεί πως έχουμε άδεια στον βρεφικό επί της οδού Φιλαδελφείας για 60 βρέφη. Οι αιτήσεις που έγιναν ήταν 55. Τα 5 βρέφη έχουν εξυπηρετηθεί σε άλλες δομές. Τα 10 τα πήραμε εμείς και αυτό γίνεται διότι δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Ανά 12 βρέφη πρέπει να έχουμε δύο βρεφονηπιοκόμους και ένα άτομο ως βοηθητικό προσωπικό διότι έχουν άλλη λειτουργία οι βρεφικοί. Πιο υπεύθυνη» συνέχισε η ίδια, τονίζοντας πως «επειδή λοιπόν, ετοιμάζουμε και την προκήρυξη για βρεφονηπιοκόμους και το απαραίτητο προσωπικό, μόλις θα αναρτηθεί η προκήρυξη, θα εξυπηρετήσουμε τα υπόλοιπα 40 βρέφη που έχουν μείνει στον «αέρα». Δεν είναι ακριβώς 40 βέβαια. Επειδή έχουμε πάρει κάποια από αυτά θα τακτοποιηθούν σε άλλες δομές. Επομένως θα είναι περίπου (όπως υπολογίζω) 30 βρέφη. Θα τα πάρουμε όλα αυτά και δεν θα μείνουν δυσαρεστημένοι οι γονείς».
«ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ 5 ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»
Αναφορικά με τα ΚΑΠΗ, η κ. Δημούδη υπογράμμισε ότι «έχουμε 5 ΚΑΠΗ και εκεί θα καταγραφούν τα προβλήματα του καθενός από αυτά. Έχουμε το κεντρικό ΚΑΠΗ, αλλά και αυτά στην Καλλιθέα, στην Κυψέλη, στα Κιμμέρια και στην Σταυρούπολη. Θα δούμε τι επιθυμούν τα μέλη μας και αν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα (αν και δεν βλέπω να υπάρχει) θα το επιλύσουμε. Έχουμε όλη την καλή διάθεση, ενώ το προσωπικό και οι υπηρεσίες δουλεύουν πολύ καλά».
«700 ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΔΟΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Σε ότι αφορά στην δομή «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης, επισημαίνει ότι «και αυτές οι δομές είναι σε εμάς προς το παρόν αλλά πιστεύω ότι το υπουργείο θα προχωρήσει το θέμα και μετά η δομή θα είναι αυτόνομη. Θα επισκεφθώ και την δομή της Ξάνθης και την δομή της Σταυρούπολης. Πάει πολύ καλά η υπηρεσία. Εξυπηρετούνται από ότι έμαθα από την κ. Αλατζά που είναι η πρόεδρος των εργαζομένων, 700 περίπου δημότες».
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Τέλος σε ο,τι αφορά στο Κέντρο Υποστήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων η κ. Δημούδη υπογράμμισε ότι «και αυτή η δομή με το αντίστοιχο προσωπικό της, ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης. Και εδώ θα γίνει η καταγραφή των προβλημάτων και πιστέψτε με, θα τα λύσουμε όλα τα προβλήματα, ένα προς ένα».
«ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΥΠΕΘΥΝΟ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ – ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ»
Κλείνοντας στο μήνυμά της η κ. Δημούδη σημείωσε ότι «είναι ένα βαρύ και υπεύθυνο χαρτοφυλάκιο το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης γιατί έχουμε να κάνουμε και με μικρές και με μεγάλες ηλικίες, αλλά και με μοναχικούς ανθρώπους και με ευπαθείς ομάδες. Με τις υπηρεσίες μαζί, θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για την καλυτέρευση της ζωής των δημοτών μας, μικρών και μεγάλων».