Μεγάλη συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης με πρωτοβουλία της διεύθυνσης

Το θέμα των σχολικών καταλήψεων, καθώς επίσης και άλλα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, συζητήθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης με πρωτοβουλία της διεύθυνσης.

Περισσότεροι από… 300 γονείς και κηδεμόνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση, όπου μεταξύ άλλων ενημερώθηκαν σε θέματα φοίτησης, σε θέματα συμπεριφοράς, σχολικής βίας, πρόληψης κλπ.

Η διευθύντρια του σχολείου κα Έλενα Τάτσιου, ενημέρωσε τους γονείς και για τα τμήματα ένταξης με τον δομή της ΕΔΕΑΥ με κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο, για τις εκπαιδευτικές εκδρομές, για τα καινοτόμα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ στο σχολείο, για τον κανονισμό του σχολείου κ.α.

Σε ότι αφορά το θέα των καταλήψεων, συμφωνήθηκε στην συζήτηση που ακολούθησε, πως όλοι μαζί, διεύθυνση και γονείς, με συνεργασία και συνεχή ενημέρωση μπορούν να αποτρέψουν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, κάτι που έγινε το πρωινό της επόμενης ημέρας, καθόσον η κατάληψη δεν είναι δικαίωμα όπως νοείται, αλλά έκνομη πράξη.