Το…ταξίδι στις Βρυξέλλες, «χάλασε» την χθεσινή ομοφωνία της Οικονομικής Επιτροπής

Στην επόμενη συνεδρίαση του «σώματος» ο ισολογισμός, τα πεπραγμένα και ο απολογισμός επιχειρησιακού 2018 του Δημοτικού Ραδιοφώνου

Με 20 θέματα συνεδρίασε χθες το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, αφού το ένα που αφορούσε στην «Έγκριση της αριθμ.30/2019 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΙΔ με την επωνυμία: «Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης Θεάματος Επικοινωνίας» με θέμα 1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2019» αποσύρθηκε, μιας και ζητήθηκαν από πλευράς δημοτικής αρχής, διευκρινίσεις. Κατά τα λοιπά επικράτησε…σχεδόν ομοφωνία.

 

ΣΤΟ «ΤΡΑΠΕΖΙ» ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Η ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

Ώρα για την οποία επισημάνθηκε η αδυναμία παρουσίας από πλευράς μελών της αντιπολίτευσης, μετά την αναφορά του Αντιδημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Φανουράκη περί συνεδριάσεων του «σώματος» κατά τις πρωινές ώρες, και τις διευκρινήσεις ότι οι υπάλληλοι πληρώνονται ως υπερωρία συγκεκριμένες ώρες.
Ωστόσο, το θέμα της ώρας διεξαγωγής της επιτροπής, θα ξανασυζητηθεί, καθώς πρόθεση της δημοτικής αρχής, είναι να «συγκεραστούν» και τα δύο σκέλη.

 

ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Ακολούθησε η συζήτηση των εντός ημερήσιας διάταξης, θεμάτων. Το πρώτο αφορούσε στην «έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «Προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού». Θέμα για το οποίο έγινε και μια μικρή συζήτηση σχετικά με εξοπλισμούς που δεν χρειάζονται και αν αυτοί θα καταστραφούν ή αν υπάρχει λειτουργικός μηχανογραφικός εξοπλισμός που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε άλλες ανάγκες.
Το παραπάνω θέμα, πέρασε «ομόφωνα» από το «σώμα» της Οικονομικής Επιτροπής.

 

48% Η ΕΚΠΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ακολούθησε  (και πέρασε ομόφωνα) το θέμα που αφορούσε σε «έγκριση του από 31-10-2019 πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης συνοπτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια διαφόρων σάκων απορριμμάτων». Μάλιστα ο μειοδότης που κατακυρώθηκε, από τις δύο ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, προσέφερε 48% έκπτωση. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 33.242 ευρώ.

 

ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ

Ομόφωνα πέρασε και το θέμα της «έγκρισης του από 23-10-2019 πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης του συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο: «προμήθεια εσωτερικών πολυεστερικών ανοιγόμενων δοχείων για ημιυπόγειους κάδους απορριμμάτων».
Η κατακύρωση έγινε σε μια (και μόνη ενδιαφερόμενη) επιχείρηση η οποία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία κατέθεσε σωστά τα δικαιολογητικά της.

 

ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ – ΞΑΝΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ομοφωνία υπήρξε και στην «έγκριση του από 30-10-2019 πρακτικού αποσφράγισης δικαιολογητικών μειοδότη του ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου Ξάνθης».
Μάλιστα σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, στο αρχικό στάδιο, ολοκληρώθηκε το κομμάτι του διαγωνισμού για τις δύο από τις επτά και αφορούσε σε αθλητικά δάπεδα (εσωτερικού και εξωτερικού χώρου) καθώς και σε συναρμολογούμενα αθλητικά δάπεδα, αντίστοιχα. Για τις υπόλοιπες ομάδες, ο διαγωνισμός ήταν άγονος, οπότε και το «σώμα» αποφάσισε την επαναπροκήρυξή του  (με ηλεκτρονικό διαγωνισμό) οπότε και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα χρειαστούν πάνω από 3 μήνες.

 

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Ακολούθως, ομόφωνα πέρασε η «έγκριση του από 30-10-2019 πρακτικού αποσφράγισης δικαιολογητικών μειοδότη του ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Ανάθεση εργασιών συντήρησης και επισκευής των οχημάτων του Δήμου Ξάνθης». Θέμα για το οποίο προτάθηκε (και εγκρίθηκε) η κατακύρωση για τέσσερις από τις επτά ομάδες του διαγωνισμού. Για τις υπόλοιπες τρεις, ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί και θα είναι «πρόχειρος», όπως διευκρινίστηκε κατά την διάρκεια του θέματος.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Ακολούθως εγκρίθηκε ομόφωνα το «από 30-10-2019 πρακτικού αποσφράγισης δικαιολογητικών μειοδότη του ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Προμήθεια τροφίμων & γαλακτοκομικών προϊόντων», ενώ στο επόμενο θέμα προς συζήτηση, συγκροτήθηκε (και υπερψηφίστηκε) η Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Δήμου Ξάνθης» εργολαβία: «Αποκατάσταση βατότητας οδοστρωμάτων ΔΕ Σταυρούπολης».
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Ζερενίδη, πρόκειται για ένα νέο έργο, η διακήρυξη του οποίου ολοκληρώθηκε, ενώ η συγκρότηση της επιτροπής έγινε με ηλεκτρονική κλήρωση.

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ «Π»

Ακολούθως, ορίσθηκε η  επιτροπής παραλαβής του έργου: «Συντήρηση δημοτικών κτιριακών εγκαταστάσεων» εργολαβία: «Επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο του πύργου του ρολογιού και στο δημοτικό κτίριο επί της οδού Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη», αφού το έργο έχει ολοκληρωθεί, όπως ανέφερε ο κ. Ζερενίδης και θα πρέπει ακολούθως να παραληφθεί.

 

«ΟΜΟΦΩΝΑ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ομόφωνα πέρασαν και ο «ορισμός επιτροπής παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση οδοστρωμάτων οδικού δικτύου Δήμου Ξάνθης» εργολαβία: «Αποκατάσταση διαγραμμίσεων οδού από την ΕΟ 14 (Δράμας – Ξάνθης) έως το Δασικό χωριό», αλλά και η «έγκριση φακέλου του έργου και κατάρτιση όρων δημοπρασίας του έργου: «Μελέτη διαμόρφωσης και ρυθμίσεις οδικής ασφάλειας 4 σχολικών δακτυλίων του Δήμου Ξάνθης».

 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο «ΦΑΚΕΛΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ Λ. ΣΤΡΑΤΟΥ

Ακολούθησε η ομόφωνη «έγκριση φακέλου του έργου και κατάρτιση όρων δημοπρασίας του έργου: «Μελέτη ανάπλασης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας Λεωφόρου Στρατού». Έργο η μελέτη του οποίου «πέρασε» πριν 15 περίπου ημέρες, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2019 – ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Ομόφωνα πέρασε και η «10η Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2019», ενώ αναβλήθηκαν για την  επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τα θέματα για τον ισολογισμό 2018, τα πεπραγμένα 2018 και τον απολογισμό επιχειρησιακού 2018, που αφορούσαν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, αφενός λόγω απουσίας του διευθυντή κ. Τηλέμαχου Αρναούτογλου και αφετέρου λόγω του ότι ούτως ή άλλως το θέμα που αφορούσε σε «Έγκριση της αριθμ.30/2019 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΙΔ με την επωνυμία: «Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης Θεάματος Επικοινωνίας» με θέμα 1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2019» αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη, καθώς ζητούνται διευκρινίσεις.

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ – ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 3Ο ΤΡΙΜΗΝΟ

Θετικά πρόσημα για τον Δήμο Ξάνθης, υπάρχουν σύμφωνα με την Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου κ. Μαρία Σπανού, η οποία εισήγαγε το θέμα της «έγκρισης έκθεσης με τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το 3ο τρίμηνο (ενεαμήνου) του έτους 2019», όπου ομοφώνησε το «σώμα».

 

ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακολούθως ομόφωνα εξειδικεύθηκαν οι πιστώσεις για την οικονομική επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, ενώ αμέσως μετά ομόφωνα επίσης, πέρασε και το θέμα της «έγκρισης παραλαβής του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών». Κατόπιν, «πέρασε» το θέμα της «έγκριση απόδοσης εντάλματος προπληρωμής για την πληρωμή εκτός έδρας μετακίνησης στην Αθήνα.

 

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ Κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Γ. ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ – ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ Ο Μ. ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

Τέλος, κατά πλειοψηφία πέρασε το θέμα της «έγκρισης απόδοσης εντάλματος προπληρωμής για την πληρωμή εκτός έδρας μετακίνησης στις Βρυξέλλες», με τους κ. Παπαδόπουλο, Μελισσόπουλο και Παπαχρόνη (με τους δυο τελευταίους να επισημαίνουν ότι υπάρχει ήδη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν ενέκρινε την κίνηση για μετακίνηση στης Βρυξέλες) να καταψηφίζουν. Πάντως για τα «πρακτικά» ο κ. Φανουράκης, υπογράμμισε ότι «με τον νόμο 4555/2019 έχει περάσει στην Οικονομική Επιτροπή το άρθρο 140 (δαπάνες μετακίνησης, αποζημίωσης και λοιπά έξοδα) ότι αποφασίζει για την έγκριση της αποζημίωσης των δαπανών μετακίνησης του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων.
Αποφασίζει για την καταβολή εξόδων κίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης, σε ιδιώτες  μέλη επιτροπών ή ομάδων εργασίας ή ομάδων διοίκησης έργου, που συγκροτούνται από την Εκτελεστική Επιτροπή ή τον Δήμαρχο για μετακινήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, οι οποίες γίνονται για εκτέλεση υπηρεσίας, σχετικής με το έργο τους».