Δύο τηλεφωνήματα για…βόμβες αναστάτωσαν χθες το πρωί την Ξάνθη – Χρ. Σταμπουλής: «Επιδιώκουμε να συλληφθούν οι δράστες– Μάλλον από τον ίδιο ή τους ίδιους και το δεύτερο τηλεφώνημα»

Στην «Alpha Bank» και Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης…

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί στο κέντρο της Ξάνθης, όπως επίσης μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση από τους άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, μετά από τηλεφώνημα στα ΚΕΠ για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο που στεγάζεται η τράπεζα «Alpha Bank», επί της οδού Μιχ. Καραολή (στη συμβολή με την οδ. Χρυσοστ. Σμύρνης)
Μάλιστα ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα και για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, την ίδια ώρα που η αστυνομία επιχειρούσε στη τράπεζα
Ειδικότερα η οδός Μιχαήλ Καραολή αποκλείστηκε, ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν όλα τα γειτονικά κτίρια, προκειμένου να ερευνήσει τον χώρο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.
Αντίστοιχη κινητοποίηση, υπήρξε και στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα στην τράπεζα.
Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις, δεν διαπιστώθηκε απολύτως τίποτε.

 

«ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΕ ALPHA BANK ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ»

Η «Θ» επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης κ. Χρήστο Σταμπουλή ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «είχαμε τηλεφωνική καταγγελία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τόσο στην τράπεζα «Alpha Bank» όσο και στα δικαστήρια. Από εμάς τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έγιναν οι εκκενώσεις του χώρου, ήρθε πυροτεχνουργός, ερεύνησε τους χώρους, πλην όμως δεν διαπιστώθηκε τίποτε.
Από εκεί και πέρα, θα ληφθούν και άλλα στοιχεία και θα γίνει και προανάκριση για όλο το συμβάν».

«ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ…ΠΙΑΣΤΟΥΝ – ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ Ή ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ»

Αναφορικά με το αν συλλαμβάνονται οι «φαρσέρ» και τι προβλέπει ο νόμος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης τόνισε ότι «εάν διαπιστωθεί, υπάρχουν και ανάλογες κυρώσεις για αυτές τις περιπτώσεις. Για αυτόν τον λόγο θα διενεργηθεί και η προανάκριση. Προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον έγινε το τηλεφώνημα και για ποιον λόγο έγινε. Ο κόσμος ταλαιπωρείται, οι δίκες αναβάλλονται, έχει πολλά επακόλουθα. Επιδιώκουμε να «πιαστούν». Προφανώς, από ότι φαίνεται, μάλλον ήταν από τον ίδιο ή τους ίδιους. Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στην τράπεζα και στα δικαστήρια. Απλώς ίσως έγινε για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες. Τώρα το τι επεδίωκε, το ξέρει ή το ξέρουν, αυτός ή αυτοί που έκαναν το τηλεφώνημα».