12μηνη ανανέωση της σύμβασης και βεβαίωση «εμπειρίας» ζητούν οι εργαζόμενοι στα δασαρχεία του Ν. Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη παράταση της «κοινωφελούς» – Πανελλαδική η κινητοποίηση

Γ. Πετράκης: «Απολύθηκε ήδη το 80% των εργαζομένων – Μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα φύγει και το υπόλοιπο»

 

Πορεία στους δρόμους της Ξάνθης, πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα δασαρχεία Ξάνθης και Σταυρούπολης, προκειμένου να κάνουν γνωστό το αίτημά τους για ανανέωση (για δώδεκα μήνες) σύμβασης, καθώς για τους περισσότερους, ολοκληρώθηκε και η δεύτερη 8μηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και έτσι σήμερα έχουν απολυθεί.
Η πορεία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των συμβασιούχων στα δασαρχεία, με όσους συντοπίτες μας δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην Αθήνα, όπου οι εκπρόσωποί τους πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, όπως εξηγεί στην «Θ» π πρόεδρος των Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) κ. Γιώργος Πετράκης

«ΖΗΤΟΥΜΕ 12ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ»

Ειδικότερα ο κ. Πετράκης αναφέρει ότι «αυτοί οι συνάδελφοι είναι συμβασιούχοι που έχουν προσληφθεί με το κοινωφελές πρόγραμμα (8μηνα). Δούλεψαν για ένα οκτάμηνο και έπειτα πήραν άλλη μια παράταση και οκτώ μήνες και την περασμένη εβδομάδα έληξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και απολύονται. Εμείς σαν ομοσπονδία, βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή στην Αθήνα και έχουμε μια μεγάλη κινητοποίηση. Είμαστε περίπου 1000 άτομα από όλη την Ελλάδα, μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών και Εργασίας και ζητούμε να βρεθούμε με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση ώστε αυτοί οι άνθρωποι να τακτοποιηθούν. Όπως ξέρουμε, αυτοί οι άνθρωποι έχουν και κάποια ηλικία. Ζητούμε να πάρουν μια 12μηνη παράταση αλλά και μια βεβαίωση γιατί έχουν εκπαιδευτεί εδώ και 16 μήνες στα δάση, στα αλυσοπρίονα, στους καθαρισμούς και έχουν μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Εμείς σαν υπηρεσία και σαν δασαρχεία πρέπει να το «εκμεταλλευθούμε» ώστε να μπορούν να ενταχθούν και να βοηθήσουν στην δασική υπηρεσία. Ξέρετε πολύ καλά πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός των δασών. Είδατε τι έγινε στο Μάτι».

«ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΗΔΗ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 20%»

«Αυτήν την στιγμή λοιπόν, έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και έχει απολυθεί το 80% των ανθρώπων. Μένει ένα 20% περίπου, οι οποίοι καθυστέρησαν να προσληφθούν, αλλά έως τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, θα έχουν φύγει όλοι. Οι άνθρωποι αυτοί, παρουσίαζαν έργο. Τους είχαμε 16 μήνες και καθάριζαν τα δάση, καθάριζαν οπουδήποτε υπήρχε επικινδυνότητα. Σκεφτείτε ότι είχαμε 30 άτομα στην Ξάνθη και 30 στην Σταυρούπολη» εξηγεί ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αυτοί που δεν κατάφεραν (γιατί βάλαμε λεωφορεία από όλους τους νομούς της Ελλάδος) να έρθουν στην Αθήνα για διάφορους λόγους,  έκαναν πορείες κατά τόπους. Μιλάμε για ανθρώπους με οικογένειες και για αυτό και η Ομοσπονδία Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων, το πήραμε όλο το θέμα «επάνω» μας. Συμπαραστεκόμαστε και διοργανώσαμε όλο τον αγώνα μαζί με την κεντρική επιτροπή τους. Βγήκαμε στα κανάλια, πήγαμε παντού για να αναδείξουμε το θέμα και περιμένουμε τον υπουργό. Ο υπουργός δεν μας δέχθηκε. Μας είπαν ότι είναι στην Βουλή και αυτήν την στιγμή που μιλούμε, πηγαίνουμε προς την Βουλή προκειμένου να απαιτήσουμε να μας δει. Ζητούμε να τους δοθεί οπωσδήποτε μια 12μηνη παράταση και βέβαια να τους δοθεί μια βεβαίωση εμπειρίας,  ώστε όταν ανοίξουν οι προσλήψεις στο δημόσιο, να έχουν «μοριοδότηση», από την στιγμή που έχουν εκπαιδευτεί για αυτήν την δουλειά».