202 αιτήματα μέσα σε ένα μήνα στο «15333»

Αναλυτικά οι κλήσεις για τεχνικό τμήμα, καθαριότητα, ηλεκτρολογικά, πράσινο και «λοιπά»

Μ. Φανουράκης: «Αγαπήθηκε από τους Ξανθιώτες η Γραμμή του Δημότη – Τακτοποιήθηκε άμεσα το 70% των αιτημάτων»

202 δύο αιτήματα για τον πρώτο μήνα λειτουργίας της, δέχθηκε η «Γραμμή του Δημότη» ή αλλιώς ο γνωστός, πλέον, αριθμός στους Ξανθιώτες «15333», όπως επιβεβαιώνει στην «Θ» ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης, ο οποίος αναφέρεται στις κατηγορίες των αιτημάτων, αλλά και στον αριθμό αυτών που έχουν επιλυθεί άμεσα, εξηγώντας παράλληλα την διαδικασία «ιεράρχησης» αυτών.

 

«202 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ – ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ 70% ΕΞ ΑΥΤΩΝ – ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ»

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Φανουράκης υπογραμμίζει ότι «στον ένα μήνα, περίπου, λειτουργίας της γραμμής είχαμε 202 αιτήματα. Από αυτά, τα 45 αφορούσαν στο τεχνικό τμήμα, τα 50 στην καθαριότητα, τα 57 σε ηλεκτρολογικά, τα 32 στο «πράσινο» και τα 18 σε διάφορα άλλα αιτήματα. Πάνω από ένα 60-70% των αιτημάτων αυτών έχει υλοποιηθεί και τακτοποιηθεί. Είναι μια υπηρεσία που φαίνεται ότι «αγαπήθηκε» από τους δημότες της Ξάνθης και αυτό αποτελεί ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα, ενώ παράλληλα αποτελεί και μεγάλη βοήθεια για τον δήμο, για πράγματα που ίσως δεν γνωρίζουν οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ή και οι προϊστάμενοι. Είναι σημαντικό να ενημερώνεται για αυτά ο δήμος και ταυτόχρονα, την ίδια μέρα και την ίδια ώρα να τα προωθεί στις ανάλογες υπηρεσίες, να ενημερώνονται όλοι οι προϊστάμενοι και οι αντιδήμαρχοι, ώστε να προχωράμε άμεσα (κρίνοντας από την σοβαρότητα του θέματος) στην υλοποίησή τους, για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τους πολίτες της πόλης μας».

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ»

Αναφορικά με το υπόλοιπο ποσοστό αιτημάτων που δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη, ο Αντιδήμαρχος τονίζει ότι «αφορούν σε θέματα τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο αλλά και σε άλλα ζητήματα. Ωστόσο η σοβαρότητα και η «άμεση ανάγκη» κρίνεται από τις υπηρεσίες. Έτσι όπου υπάρχει άμεση ανάγκη επίλυσης του θέματος, από οποιαδήποτε υπηρεσία, λύνεται εκείνη την στιγμή. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει κάποια «παρατήρηση» ή ανάγκη που χωρά έναν προγραμματισμό, προγραμματίζεται και θα υλοποιηθεί στον χρόνο που πρέπει. Δεν είναι ότι δεν έχει ενημερωθεί ή δεν το κάνει. Στα ηλεκτρολογικά για παράδειγμα (για αιτήματα αλλαγής λαμπτήρων) ενώ όλη η υπηρεσία των ηλεκτρολόγων ασχολείται με τον στολισμό της πόλης, μπορεί να γίνει κατανοητό ότι το αίτημα θα πάει λίγο «πίσω». Αν βέβαια, υπάρχει μια γειτονιά που δεν έχει καθόλου φωτισμό, η υπηρεσία επεμβαίνει άμεσα. Αν πρόκειται όμως για έναν λαμπτήρα, η υπηρεσία θα τον αποκαταστήσει σε λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γίνεται δηλαδή και μια ιεράρχηση, όμως αν η υπηρεσία έχει προγραμματίσει να πάει σε μια περιοχή, μια συγκεκρικμένη ημέρα, δεν θα πάει την ημέρα που γίνεται το αίτημα.  Επίσης υπάρχουν και αιτήματα που χρειάζονται κάποιον επιπλέον χρόνο να υλοποιηθούν, εάν χρειάζονται άδειες κλπ. Αυτά τα αιτήματα δεν δύναται να υλοποιηθούν άμεσα».

Κλείνοντας ο κ. Φανουράκης, υπενθύμισε στους δημότες ότι «παράλληλα λειτουργεί κανονικά και το «Βελτιώνω τον Δήμο μου», όπου και εκεί ακολουθούμε την ίδια διαδικασία στην οποία προαναφέρθηκα».