Άνοιξε τις «πύλες» του το Γηροκομείο της Μητρόπολης

Με επισημότητα έγιναν σήμερα τα εγκαίνια…

Άπαντες παρόντες στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις του ιδρύματος

Με μεγάλη επισημότητα τελέσθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Αγιασμός για τα εγκαίνια του Γηροκομείου της Ι. Μητρόπολης Ξάνθης που ως γνωστόν βρίσκεται στο 4ο χλμ της οδού Ξάνθης- Σταυρούπολης.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι όλων των αρχών και των φορέων και πλήθος κόσμου που τίμησαν με την παρουσία τους την εναρκτήρια εκδήλωση του ιδρύματος.

Μετά τον Αγιασμό ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους και ακολούθως τους ξενάγησε στους ευρύχωρους και φιλόξενους χώρους του Γηροκομείου, οι εγκαταστάσεις του οποίου στοίχισαν περί τα 5.000.000 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι το ίδρυμα λειτούργησε από ιδρύσεώς του μέχρι πρόσφατα ως Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ πριν λίγο καιρό ξεκίνησε η 24ωρη λειτουργία του με το απαραίτητο προσωπικό για την πλήρη φιλοξενία των ηλικιωμένων τροφίμων.

Μετά την ξενάγηση ακολούθησε μία λιτή δεξίωση, ενώ ο Μητροπολίτης με τον Περιφερειάρχη και τους αυτοδιοικητικούς είχαν μία σύντομη συζήτηση για την περαιτέρω λειτουργία του ιδρύματος και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.