«Ηλύσια Πεδία» σε…μικρογραφία η Χριστουγεννιάτικη Ξάνθη

Εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος

Γ. Ζερενίδης: «Λίγος ο χρόνος, μικρό το κονδύλιο αλλά ικανοποιητικό το αποτέλεσμα – Συγχαρητήρια στους υπαλλήλους των Τ.Υ»

«Εμπλουτισμός και επέκταση του διάκοσμου του χρόνου» σημειώνει ο ίδιος στην «Θ» 

 

«Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων» ή γαλλιστί «Avenue des Champs-Élysées». Κάπως έτσι μοιάζει σε μικρότερη κλίμακα βέβαια, η οδός 28ης Οκτωβρίου και γενικότερα η «καρδιά» της Ξάνθης ( αλλά και άλλες οδοί), θυμίζουν ένα «μικρό Παρίσι» κατά την διάρκεια της νύχτας, όταν ανάβει ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος.
Ένας διάκοσμος ο οποίος «στήθηκε» σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης και υπο την «πίεση» του ερχομού των Χριστουγέννων.
Ο πραγματικά εντυπωσιακός «έναστρος ουρανός» που ξεκινά από την Κεντρική Πλατεία Ξάνθης και φτάνει ως την Πλατεία Ελευθερίας, στον οποίο χθες το πρωί τοποθετήθηκαν και μεγάλες κόκκινες χριστουγεννιάτικες μπάλες, έχει κερδίσει τις «εντυπώσεις» της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ξανθιωτών αλλά και επισκεπτών (κατοίκων όμορων και όχι μόνο νομών). Κάτι που φαίνεται και από τα σχόλια που έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο, αλλά και από τις συζητήσεις μεταξύ φίλων και γνωστών για την «μαγευτική» και για πρώτη φορά τόσο όμορφα στολισμένη Ξάνθη.
Μεγάλο μέρος του φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού των Ξανθιωτών μέσω των «socials» φτάνει μέχρι την Αθήνα και στο εξωτερικό με τα σχόλια περί «εντυπωσιακού στολισμού» και «φωτεινής Ξάνθης» να δίνουν και να παίρνουν.
Για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που άλλαξε την διάθεση μικρών και μεγάλων, μίλησε στην «Θ» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης κ. Γιάννης Ζερενίδης.

 

«ΛΙΓΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ – ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε ότι «είχαμε ένα πολύ μικρό διάστημα από τότε που αναλάβαμε αλλά και ένα μικρό κονδύλιο φέτος και εν τω μεταξύ μεσολάβησαν και τα 100 χρόνια «Ελευθερίων» της Ξάνθης (4η Οκτωβρίου 2019) οπότε ήταν και μικρός ο χρόνος στο να μελετήσουμε και να κάνουμε και τις αντίστοιχες προμήθειες για τον  χριστουγεννιάτικο στολισμό και να γίνουν και όλες οι εργασίες σωστά. Αυτό που καταφέραμε, ήταν να συντονίσουμε όλες τις υπηρεσίες (διοικητικές υπηρεσίες, κέντρο πολιτισμού και τεχνικές υπηρεσίες) και να προσφέρουμε αυτήν την στιγμή στους πολίτες αυτήν την εικόνα που υπάρχει τώρα. Στολίσαμε όλους τους κεντρικούς δρόμους, ενώ στην 28ης Οκτωβρίου, κάναμε και αυτόν τον χριστουγεννιάτικο «ουρανό» που ουσιαστικά είναι μια κατασκευή από συρματόσχοινα και λαμπάκια που δείχνουν έναν «έναστρο» εντυπωσιακό ουρανό. Τοποθετήσαμε και το νέο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία, ενώ στολίσαμε και τα υπόλοιπα μέρη (πλατεία Ελευθερίας, οδός Δαγκλή κλπ). Πιστεύουμε ότι είναι ένα καλό αποτέλεσμα για φέτος. Του χρόνου έχουμε σκοπό να το μελετήσουμε καλύτερα και να εμπλουτίσουμε περισσότερο και τα στολίδια αλλά και να επεκτείνουμε τον στολισμό και σε άλλες οδούς».

 

«ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ»

«Του χρόνου θα πιάσουμε όλες τις κεντρικές οδούς και τις εισόδους – εξόδους της πόλης και μικρότερες οδούς, πεζόδρομους κλπ. Όλο αυτό θα μελετηθεί ξανά από την αρχή. Βέβαια τα στολίδια που πήραμε δεν θα μείνουν αχρησιμοποίητα. Θα ενσωματωθούν και αυτά, ενώ θα προσθέσουμε και άλλα. Σκεφτόμαστε επίσης να δοθεί όλο μαζί σε έναν προμηθευτή για να κάνει και την τοποθέτηση, αφού αυτήν την στιγμή έχουμε λίγα άτομα στα συνεργεία μας και οι άνθρωποι αυτοί υπερβάλλουν εαυτούς. Δουλεύουν πολλές ώρες για να καταφέρουν αυτό το αποτέλεσμα που έχουμε και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τόσο το τμήμα των ηλεκτρολόγων όσο και το τμήμα συντήρησης» συνέχισε ο ίδιος. Σε ο,τι αφορά στον «έναστρο ουρανό» επισήμανε ότι «του χρόνου σκεφτόμαστε να συνεχίσει κατά μήκος του δρόμου, ενώ υπάρχουν σκέψεις να το κάνουμε και στην οδό Δαγκλή. Και εκεί θα είναι πολύ όμορφο. Θα δούμε επίσης αν μπορούμε να το κάνουμε και σε τμήματα της οδού Καραολή και της οδού Π. Τσαλδάρη. Μας ενδιαφέρουν και αυτά τα τμήματα. Αυτό βέβαια πρέπει να γίνει κατόπιν μιας σχετικής μελέτης. Πρέπει να δούμε τα «ανοίγματα» και τα σημεία στα οποία θα στηριχθούν όλα αυτά. Στην 28ης μας βόλευε το μέρος. Υπήρχε ήδη και η εγκατάσταση,  απλώς εμείς την ενισχύσαμε με συρματόσχοινα. Υπήρχε όμως μια βάση, οπότε μπορέσαμε να δουλέψουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά εκεί».

«ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΣΤΙΣ ΘΛΕ»

Αναφορικά με το αν θα μείνει ο συγκεκριμένος στολισμός (όπως έχει επισημανθεί άλλωστε) και κατά την διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Καρναβάλι Ξάνθης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, τονίζει ότι «ψάχνουμε με τον προμηθευτή να βρούμε μια λύση, ώστε να αλλάζουμε τον χρωματισμό των λαμπτήρων (να μπει ένα πρόγραμμα) ώστε να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος «ουρανός» και για τις απόκριες που θα δώσει ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Υπάρχει σκέψη να παραμείνει για τις ΘΛΕ και θα ταιριάζει πάρα πολύ και με το κεντρικό θέμα (σ.σ Όνειρα, Χρώματα, Μυρωδιές και Αρώματα) και εκεί επάνω θα το σχεδιάσουμε».

«ΣΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΗΡΩΟ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ»

Τέλος αναφορικά με το αν ο στολισμός έχει ολοκληρωθεί, ο κ. Ζερενιδης υπογράμμισε ότι «πιθανόν να στολίσουμε και την πλατεία ελευθερίας (σήμερα) στο μνημείο, ενώ έχουμε και κάποιες σκέψεις για την δημοτική αγορά».

 

«ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ»

«Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ θετικές και πραγματικά μας έδωσαν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για όλο τον αγώνα που κάνουμε και πραγματικά τους ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας και μας βοηθά στην προσπάθειά μας. Φυσικά όλα γίνονται για τους δημότες, για την αγορά, για να δουλέψει αυτές τις γιορτινές ημέρες» τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας με έμφαση «είναι και μια ικανοποίηση και για τους υπαλλήλους που πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια».