Άμεση η σύλληψη – Άμεση και η αποκατάσταση των ζημιών στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας

Σε προκαταρτική διαδικασία με εντολή Εισαγγελέα, η υπόθεση
Ζήτησε «δημόσια συγγνώμη» ο νεαρός και δήλωσε ότι επιθυμεί να αναλάβει το κόστος της αποκατάστασης

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν χθες το πρωί οι ξανθιώτες, αντικρίζοντας «βανδαλισμένο» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, που κοσμεί την κεντρική πλατεία Ξάνθης και αποτελεί ένα από τα «σημεία αναφοράς», αφού πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα δέντρα (κάτι κοινά αποδεκτό) της Ελλάδος.
Γύρω στις 5:45 χθες το πρωί, ομάδα νεαρών έκοψε κάποιες σειρές από λαμπιόνια και «ξεχαρβάλωσε» κάποιες από τις κόκκινες και τις χρυσές μπάλες. Την ίδια ακριβώς στιγμή ο σεκιουριτάς της «Ευχούπολης» πλησίασε τα άτομα αυτά και διαπληκτίστηκε μαζί τους, ενώ λίγο αργότερα κατήγγειλε το περιστατικό στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα με αποτέλεσμα να συλληφθεί η «παρέα».
Κατά τις καταθέσεις τους, ο ένας από την παρέα, παραδέχθηκε ότι βανδάλισε το δέντρο και μάλιστα αποδέχθηκε να αναλάβει τα έξοδα αποκατάστασής του, με υπεύθυνη δήλωση στον Δήμο Ξάνθης, ζητώντας παράλληλα «δημόσια συγγνώμη» από τους Ξανθιώτες για την αναστάτωση και τις φθορές, όπως εξηγεί στην «Θ» ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης.

«ΑΜΕΣΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ – ΑΜΕΣΗ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΘΟΡΩΝ»

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Φανουράκης αναφέρει ότι «η σύλληψη των νεαρών αλλά και η αποκατάσταση των φθορών στο δέντρο έγινε άμεσα. Υπάρχει εντολή του Εισαγγελέα για προκαταρκτική, έγινε προσαγωγή τριών – τεσσάρων υπόπτων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης περίπου στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, μετά από καταγγελία που έκανε ο υπεύθυνος της Σεκιούριτι. Υπήρξε ένας διαπληκτισμός μεταξύ τους, οι δράστες έφυγαν και μετά έγινε η προσαγωγή τους στο τμήμα, από την αστυνομία, στην περιοχή του παζαριού. Σχετικά με το αν χρειάζεται κάποια επιπλέον φύλαξη, θα το δούμε με το Κέντρο Πολιτισμού στο Διοικητικό Συμβούλιο. Σημασία έχει ότι ένας εκ της παρέας, ανέλαβε εκ ολοκλήρου την ευθύνη των πράξεών του, έχει κάνει μια υπεύθυνη δήλωση στον Δήμο Ξάνθης και ζητά δημόσια συγνώμη από τους δημότες και από τις υπηρεσίες για όλη αυτήν την αναστάτωση που προκλήθηκε αυτές τις γιορτινές μέρες και επίσης έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να αναλάβει και το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών. Από εκεί και πέρα, η όλη διαδικασία είναι σε προκαταρκτική φάση. Σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) είναι παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και προσωπικά θεωρώ ότι δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιο παιδί για μια ανεύθυνη και αψυχολόγητη πράξη. Με αφορμή την ημέρα, ας σκεφτούμε ότι οι καλές πράξεις σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο».