Αγάπη και μεράκι η «συνταγή» για την τοπική επιχείρηση «Το φαγητό της μαμάς»

Χρήστος Σαρόγλου: Με βάση το παρελθόν, προχωράμε μπροστά!

Με βασικά συστατικά τα απλά υλικά αλλά και την αγάπη μιας «μαμάς» που μαγειρεύει για το «παιδί» της,  «Το φαγητό της μαμάς» συνεχίζει να κρατά υψηλά στάνταρ επί 14 συναπτά έτη στο γρήγορο – εφόσον παραδίδεται άμεσα – φρεσκομαγειρεμένο φαγητό.

Φρέσκα λαχανικά και κρέας, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά και το μεράκι, «επιστρατεύονται» καθημερινά για το… τραπέζι της μαμάς, στο σπίτι σας!
Για την ιδέα του εγχειρήματος, που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και ιδιαίτερα εν μέσω lockdown, αλλά και για την «συνταγή» της επιτυχίας, μίλησε στην Thraki.com.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κ. Χρήστος Σαρόγλου.

Ερ: Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο (lockdown) κατά την οποία μοναχικοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, φοιτητές, κ.α δεν έχουν την ευκαιρία να έχουν ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό, ενώ κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να μην κατάφεραν, για πολλούς λόγους, να μαγειρέψουν.
Πως μπορεί να τους εξυπηρετήσει «
Το φαγητό της μαμάς»;

Απ: «Το φαγητό της μαμάς» είναι εδώ τα τελευταία 14 χρόνια, για να εξυπηρετήσει ανθρώπους που για οποιοδήποτε λόγο δεν πρόλαβαν ή δεν είχαν τη διάθεση να μαγειρέψουν. Φροντίζουμε από την Δευτέρα έως και το Σάββατο να έχουμε φρέσκα μαγειρεμένα φαγητά τα οποία με την πάροδο του χρόνου, προσπαθούμε στο να γίνονται προσιτά σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας.

Ερ: Πως ξεκίνησε η ιδέα για «Το φαγητό της μαμάς»;

Απ: Η ιδέα ξεκίνησε το 2007, όταν τα πάντα γύρω μας επικεντρώνονταν στο γρήγορο πρόχειρο φαγητό. Εγώ και η μητέρα μου σκεφτήκαμε να φτιάξουμε “γρήγορο” μαγειρεμένο φαγητό. Κάτι που δεν έβρισκες τότε εύκολα. Ήταν κοινή ομολογία τότε, ότι γενικά δεν υπήρχε αυτό. Υπήρχαν δυο καταστήματα σε αυτόν τον τομέα στην πόλη, αλλά δεν προσέφεραν την διανομή του φαγητού στο χώρο του πελάτη. Η επιλογή για μαγειρεμένο φαγητό υπήρχε τότε διαθέσιμη μόνο εντός των εστιατορίων. Ήταν πολύ πρόωρο και καινοτόμο για την εποχή, το να μπαίνει “από έξω” σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό μέσα σε μια οικογένεια.

Σήμερα, μετά από 14 χρόνια, συνεχίζουμε και προχωράμε μπροστά,  με βάση το παρελθόν!
Κρατάμε όλα εκείνα τα στοιχεία του παρελθόντος που θα θέλαμε να διατηρήσουμε, δηλαδή τις συνταγές και την άριστη εξυπηρέτηση του καταναλωτή καθώς βελτιστοποιούμε ολοένα και περισσότερο την εμπειρία της παροχής υπηρεσίας του έτοιμου μαγειρεμένου φαγητού. Τόσο για τον καταναλωτή όσο και για εμάς τους ίδιους μέσα στη κουζίνα.

Παράλληλα με τα παραπάνω, ελαχιστοποιήσαμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Χρησιμοποιούμε πλέον κατάλληλα μέσα για τη μείωση των ρύπων όσον αφορά την απόσμηση του χώρου αλλά και τα απορριπτέα ύδατα εργασίας από τη καθημερινή μας λειτουργία. Χρησιμοποιούμε χάρτινες σακούλες μεταφοράς, ανακυκλώνουμε τα περισσότερα απορρίματα (πλαστικά, αλουμίνια, χαρτιά, κ.α.). Με αποτέλεσμα; Να μειώσουμε τα γενικά απορρίμματα της καθημερινότητας μας κατά 60%.

Ερ: Αλλάζει καθημερινά το μενού στο «Φαγητό της μαμάς»;

Απ: Μα φυσικά! Αλλάζει καθημερινά αλλά και με βάση την εποχή που διανύουμε. Για παράδειγμα δεν υπάρχουν τα ίδια φρέσκα λαχανικά όλες τις εποχές του έτους. Η ντομάτα του Ιουλίου είναι εντελώς διαφορετική του Νοεμβρίου. Τα πράσα του Ιανουαρίου είναι εντελώς διαφορετικά του Ιουνίου. Επομένως, γιατί να είναι το ίδιο και το φαγητό μας;

Ερ: Ποια είναι η «συνταγή» της επιτυχίας στο «Φαγητό της μαμάς»;

Απ: Η συνταγή είναι όλο το «πακέτο». Ξεκινά από το πώς ξυπνάμε το πρωί, το πώς ερχόμαστε στην δουλειά και το πως σχολάμε το απόγευμα από αυτήν. Αυτό μαζί με όλα τα υλικά που καταναλώνονται άμεσα (φρέσκα λαχανικά & κρέας, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κ.α.) «επιστρατεύονται» και δημιουργούν μια όμορφη εμπειρία τόσο για τον καταναλωτή, όσο για εμάς που εργαζόμαστε στη κουζίνα και την εξυπηρέτηση. Η αλληλεπίδραση ξεκινά μέσα από τη κουζίνα και συνεχίζεται στο φαγητό που έχει μπροστά του ο καταναλωτής. Οι άνθρωποι, όλοι αυτοί, προσφέρουν σημαντικό ρόλο στο εγχείρημα μας και για αυτό τους ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Ερ: Ποια είναι η σπεσιαλιτέ της… «Μαμάς»;

Απ: (χαμόγελα στο βάθος) Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σπεσιαλιτέ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το Παστίτσιο, αλλά έτσι θα αδικούσαμε τα Κεφτεδάκια της μαμάς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο Μουσακάς, αλλά δεν θα αδικούσαμε έτσι τους Λαχανοντολμάδες ή τα Γεμιστά;

Ερ: Που μπορεί να βρει κανείς το «Φαγητό της Μαμάς»;

Απ: Από τις αρχές του 2020 βρισκόμαστε στο νέο μας χώρο στην οδό Ανδρέου Δημητρίου 45 (έναντι του 1ου Γυμνασίου). Ανοικτά, όπως πάντα, από Δευτέρα έως και Σάββατο. Από το πρωί έως τις 16:30. Με ώρες διανομής του φαγητού από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα.

Βρισκόμαστε επίσης πίσω από τα τηλέφωνα 2541069352 και 6977888040 (wu), τα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Messenger, Viber, WhatsApp και λίγο στο Instagram. Η ιστοσελίδα μας είναι η www.stismamas.gr η οποία ανανεώνεται στις 9 το πρωί για κάθε ημέρα λειτουργίας του καταστήματος τα τελευταία 14 χρόνια και διαθέτει το μενού με τα διαθέσιμα φαγητά ημέρας.