Ακόμη ένα «μπάχαλο» στον Δήμο Ξάνθης

Με άλλο νούμερο κοιμούνται, με άλλο νούμερο…ξυπνούν- Χαμός με τους αριθμούς οδών της Χρύσας

 Αργ. Πλέσιας: «Δεν καταλαβαίνουν την έκταση του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει»

 

«Ό,τι τους…κατέβει κάνουν» είναι ίσως η μόνη φράση που μπορεί να περιγράψει τα όσα διαδραματίζονται, σε βάρος των κατοίκων της Χρύσας, που ταλαιπωρούνται με τους αριθμούς των οδών στις οποίες διαμένουν.

Κάτι το οποίο έχει αναδείξει κι άλλη φορά η «Θ» με προγενέστερα ρεπορτάζ και που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά με την δημόσια ανάρτηση του γνωστού Πολιτικού Μηχανικού και κατοίκου της Παλιάς Χρύσας κ. Αργύρη Πλέσια στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook η οποία αναφέρει επακριβώς:

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΓ. ΠΛΕΣΙΑ

«ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ “ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ”, γιατί ξυπνήσαμε και δεν μέναμε πλέον στην Σαπαίων 33.

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!!

Στην οδό Σαπαίων, έγινε αλλαγή της αρίθμησης των ιδιοκτησιών, από κάποια υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, την οποία δεν μπορω να εντοπίσω αν και ψάχνω μια μέρα. Επειδή η αλλαγή αρίθμησης επιφέρει πάρα πολλές δυσλειτουργίες (συμβόλαια ακινήτων, επικοινωνία πολιτών με αρχές και άλλους πολίτες, πληρωμές λογαριασμών κλπ κλπ), γίνεται μόνο κατ’ εξαίρεση και σε ειδικές περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί. Στην αναφερόμενη περίπτωση κάποιες υπηρεσίες του Δήμου (εάν τηρήθηκε η διαδικασία) ή κάποιος εργολάβος (εάν δεν μελετήθηκε), αποφάσισαν να δώσουν αρίθμηση σε κάθε κατοικία εντός του ιδίου οικοπέδου!!!!!!. Σε επόμενη “παρέμβαση” ίσως αποφασίσουν να δώσουν αριθμό σε κάθε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Για τις ανωτέρω αλλαγές δεν έγινε καμία ενημέρωση των πολιτών.

Σας παρακαλώ πολύ να επαναφέρετε άμεσα την προγενέστερη αρίθμηση πριν δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα προβλήματα από αυτά που έχετε ήδη δημιουργήσει.

Επίσης θα ήταν χρήσιμο να ενημερωθούμε για τον αρμόδιο που έλαβε την ανωτέρω απόφαση».

«ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ»

Η «Θ» ζήτησε από τον κ. Πλέσια να αναφερθεί αναλυτικότερα στο πρόβλημα που προέκυψε. Ο ίδιος ανέφερε: «είναι παρανοϊκή η κατάσταση. Ξαφνικά ήρθε ένα συνεργείο και άρχισε να αλλάζει αριθμούς, χωρίς μελέτη και χωρίς σχέδιο. Υπάρχει για παράδειγμα ένα οικόπεδο – τριπλοκατοικία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο αριθμός είναι ένας. Είναι σαν να λέμε δηλαδή ότι σε μια πολυκατοικία, θα…δώσουμε δέκα νούμερα. Δεν είναι μόνο το θέμα των ΕΛΤΑ. Αυτό είναι ένα από τα θέματα. Με «αναζητούσε» η ΔΕΗ, με έψαχνε στο 33. Είναι γενικά θέμα επικοινωνίας αλλά και θέμα των ιδίων των οικοπέδων. Υπάρχουν συμβόλαια που από ένα σημείο και έπειτα, πρέπει να διορθωθούν. Δεν καταλαβαίνουν την έκταση του προβλήματος που έχουν δημιουργήσει. Από προχθές το πρωί έως το μεσημέρι, η σύζυγός μου προσπαθούσε να βρει άκρη σχετικά με το ποιος πήρε την απόφαση. Το ανησυχητικό βέβαια, είναι ότι κανείς δεν ξέρει πως αποφασίσθηκε και ποιος το υλοποίησε όλο αυτό. Το πρόβλημα είναι γενικότερο».

 

«ΠΑΡΑΝΟΙΑ…»

«Δεν καταλαβαίνουν πως όταν θέλεις να προσθέσεις νούμερα, δεν τα πηγαίνεις όλα πίσω και πως απλά βάζεις το «Α» για να βάλεις ένα ακόμη μεταξύ δύο αριθμών; Αν έχεις δηλαδή το νούμερο «22» και το νούμερο «24», μπορείς να βάλεις ενδιάμεσα το «22Α». Δεν γίνεται το 24 να γίνει…26. Είναι απλά τα πράγματα» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «προσωπικά από το νούμερο 33 που ήμουν, πρέπει να είμαι στο…45-47. Σε εμένα μάλιστα δεν έβαλαν νούμερο. Μεταξύ δηλαδή του 1 και του 35 έχουν μπει άλλα 6-7 νούμερα. Θα μπορούσαν να έχουν μπει 6-7 «Α». Είναι παράνοια να αναγκαστούν όλοι οι κάτοικοι να κάνουν όλες τις αλλαγές».