Με αφορμή τις προσκλήσεις των ημερών σε… «συγχρωτισμό» σε κάθε περίπτωση
«Η κόλαση στην Ευρώπη, ξεκίνησε από ένα πάρτυ» σημειώνει ο ίδιος στην «Θ»
Μπορεί τα μέτρα περί συναθροίσεων άνω των 8 ατόμων να ισχύουν μέχρι και σήμερα (μη γνωρίζοντας κανείς μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστον αν θα συνεχιστούν) ωστόσο καθόλη την διάρκεια της εβδομάδος, δεν ήταν λίγες οι προσκλήσεις σε… πάρτυ, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια. Και ενώ η «Θ» προσπάθησε να διευκρινίσει τα όσα ισχύουν περί «συναθροίσεων» και «συγκεντρώσεων» σε προηγούμενο ρεπορτάζ, πέραν του ορισμού των λέξεων, η ουσία έγκειται στο ότι σε κάθε περίπτωση μιλούμε για «συγχρωτισμό».
Και όλα αυτά, την στιγμή που ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, εκφράζει την ανησυχία του για την εξέλιξη της κατάστασης και καλεί σε ΜΗ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην «Θ» ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αναστάσιος Καραδέδος, που καλεί τον κόσμο «να συνεχίσει να παίρνει μέτρα πρόληψης, να τηρεί αποστάσεις και όχι σε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και πάρτυ και με βαθιά γνώση ότι δεν την «πληρώνουν» όλοι αλλά την «πληρώνουν» κάποιοι».
«Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»
Ειδικότερα ο κ. Καραδέδος ανέφερε στην «Θ» ότι «μέχρι τώρα την κρίση του κορωνοϊού στην Ελλάδα την αντιμετώπισε η τοπική αυτοδιοίκηση και αν στο εξωτερικό πρωταρχικό μέλημα είναι η οικονομία ως πρόταγμα των πολιτικών ηγεσιών, στενά το έκανε η τοπική αυτοδιοίκηση. Η Τ.Α είναι αυτή που πήρε την εντολή από τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Πρωθυπουργό να χειριστεί την υπόθεση του κορωνοϊού και στην περιοχή μας συνομιλητές του κ. Χαρδαλιά (που είναι άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης) ήταν οι αυτοδιοικητικοί. Ουδέποτε απευθύνθηκαν στον ιατρικό κόσμος. Ο επιστημονικός κόσμος έμεινε αρκετά μακριά από αυτήν την ιστορία γιατί δεν κλήθηκε και δεν θεωρήθηκε ότι το πρόταγμα ήταν το υγειονομικό. Για αυτό και τα βάσανα με το PCR στο νοσοκομείο, για αυτό και τα βάσανα με το προσωπικό που δεν προσλαμβάνεται. Διότι η φράση – «κλειδί» ήταν ότι «θα το διαχειριστεί ένας αυτοδιοικητικός». Αυτός ήταν ο κ. Χαρδαλιάς. Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα στην περιοχή μας, δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε. Δεν ησυχάζει όμως και η παγκόσμια κοινότητα και η έκκληση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για αφύπνιση σε διεθνές επίπεδο, ήταν εντονότατη το προηγούμενο διάστημα. Ο Ιατρικός Σύλλογος πέρασε μήνες «μοναξιάς» στην Ξάνθη και τώρα συνεχίζει».
«ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ – Η ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ»
«Είμαστε μάρτυρες αυτές τις ημέρες, μιας μετατροπής, μιας νέας αντίληψης που λέει «να κλείσουμε τα μάτια μας στον κορωνοϊό, να μην κάνουμε τεστ, να μην κάνουμε εξετάσεις, για να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία». Μας φαίνεται πολύ κοντόθωρη άποψη και προέρχεται όχι από τον επιστημονικό κόσμο, αλλά από την τοπική αυτοδιοίκηση και τον κόσμο των επιχειρήσεων, όπου αντιλαμβανόμαστε σαφέστατα το πρόβλημα που υπάρχει, μένει όμως στο σύνολο της πολιτικής ζωής, των ανθρώπων του πνεύματος, να προσδιορίσουν πως θα πάμε στο μέλλον, σε βαθμό που δεν διαφαίνεται αυτήν την στιγμή μια οριστική απάντηση για την υπόθεση των εμβολίων (από την Επιστημονική Διεθνή Κοινότητα) που θα έδινε μια σιγουριά ότι μπορούμε να ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν πριν. Μένει να οριστεί και το οικονομικό πεδίο (στο πως θα πρέπει να κινηθούμε το επόμενο διάστημα) και το επιστημονικό. Για το οικονομικό πρέπει να μιλήσουν άλλοι» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «όσον αφορά όμως στο επιστημονικό πεδίο, ο σύλλογός μας καλεί σε ΜΗ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ. Καλεί τον κόσμο να συνεχίσει να παίρνει μέτρα πρόληψης, να τηρεί αποστάσεις και μετριοπάθεια σε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και πάρτυ και με βαθιά γνώση ότι δεν την «πληρώνουν» όλοι αλλά την «πληρώνουν» κάποιοι. Ας μην ξεχνάμε ότι από πάρτυ ξεκίνησε η «κόλαση» στην Ευρώπη (στην Αυστρία). Από ένα πάρτυ. Δεν πήγαν όλα από Ιταλία. Υπήρξε και το περίφημο πάρτυ στην Αυστρία. Για αυτό ας είμαστε λίγο προσεκτικοί και ζητούμε και από τον τύπο να συμβάλλει πάρα πολύ σε αυτό, διότι μπορεί αυτές τις ημέρες να υπάρχει μια διαρκής στάση πρόταξης των οικονομικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, αλλά μπορεί να την «πατήσουμε» και στα ζητήματα της υγείας αλλά και στην οικονομία με μια βαριά υποτροπή της πανδημίας».
«ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ»
Κλείνοντας ο κ. Καραδέδος σημείωσε ότι «οι πυλώνες του κράτους μας δεν εργάστηκαν όλοι συντονισμένα. Η δικαστική εξουσία δεν παρενέβη γιατί δεν ενημερώθηκε. Δεν γνωρίζει η δικαστική εξουσία αν ένας φορέας ο οποίος μεταδίδει, δεν τηρεί τους κανόνες και δεν μπορεί να τον καταγγείλει κανείς. Εν ονόματι των προσωπικών δεδομένων κινδυνεύουμε να πληρώσουμε πανάκριβα, οι υπόλοιποι που δεν φταίμε σε τίποτα».