Δημ. Ντούμος: «Ο αριθμός των απεργών δεν είναι αυτός που έπρεπε… »
«Βαρομετρικό»…χαμηλό σημειώθηκε και κατά την χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ με αίτημα «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών (παρά το κάλεσμα ΔΟΕ και ΕΛΜΕ για μαζικότητα) να φτάνει μόλις στο 19% στην Ξάνθη.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Θ» από πλευράς ΑΔΕΔΥ, δεν απήργησαν παρά 5-6 άτομα.
«ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ»
«Το ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Ξάνθη ήταν ακριβώς ίδιο με αυτό της προηγούμενης Δευτέρας και έφτασε το 19%» ανέφερε στην «Θ» ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος, υπογραμμίζοντας ότι «πρώτα από όλα αυτοί οι διορισμοί θα γίνουν γιατί έχουν μπει στον προϋπολογισμό που έχει περάσει. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα αφού υπάρχει αδιοριστία εδώ και δέκα χρόνια. Είναι ένα θέμα που αφορά όχι μόνο τους αναπληρωτές αλλά και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Αυτό που είπαμε και την προηγούμενη φορά είναι ότι δεν προσμετράται η υπηρεσία των εκπαιδευτικών που εδώ και δεκαπέντε χρόνια πηγαίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική ζωή και τον οικογενειακό προγραμματισμό. Από εκεί πέρα υπάρχουν ακαδημαϊκά κριτήρια που είναι ίσα με την προϋπηρεσία και κοινωνικά κριτήρια. Όσον αφορά στα κοινωνικά κριτήρια, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, θα πρέπει να επέλθει κράτος πρόνοιας για κάποιον που έχει παιδιά. Επίσης για τους διορισμούς που εξαγγέλλουν σε βάθος τριετίας (προφανώς περίμεναν την προεκλογική περίοδο για να κρατούν ομήρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς) δεν μας έχει πείσει κανείς. Δεν έχει γίνει προνομοθέτηση για τους επόμενους διορισμούς. Προφανώς κρατούν σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικούς για να αποσπάσουν ψήφους».
«ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ»
Κλείνοντας αναφορικά με τα πολύ μικρά ποσοστά συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις ο κ. Ντούμος σημειώνει ότι «ξέρουμε ότι εδώ και χρόνια ο αριθμός των απεργούντων συναδέλφων δεν είναι αυτός που πρέπει. Βέβαια ας μην ξεχνούμε ότι υπάρχει και η οικονομική δυσπραγία. Τα προβλήματα είναι κοινά, ενιαία, δεν είμαστε αναπληρωτές και μόνιμοι, αλλά εκπαιδευτικοί που εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο εργασίας αλλά κάτω από άλλες συνθήκες, για αυτό παλεύουμε για μόνιμους διορισμούς αλλά και για εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών».