Απ. Ελευθεριάδης: «Παραλάβαμε μια παρατημένη Σταυρούπολη» – Σουά Μπεκήρογλου: «Πρώτο και βασικό μέλημα, το κολυμβητήριο»

Οι αντιδήμαρχοι Σταυρούπολης και Αθλητισμού-Τουρισμού-Πολιτισμού-Παιδείας, μιλούν στην «Θ

 

Για τους στόχους τους, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων τους και τα σημεία στα οποία θα επικεντρωθούν, μίλησαν στην «Θ» οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κ. Απόστολος Ελευθεριάδης (Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης) καθώς και ο κ. Σουά Μπεκήρογλου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας), με τον μεν πρώτο να κάνει λόγο για μια «παρατημένη» Σταυρούπολη που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή και τον δεύτερο να αναφέρεται στην σημαντικότητα του αθλητισμού στην πόλη και βέβαια στον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από το κολυμβητήριο της πόλης.

 

«ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ…»

Ειδικότερα ο κ. Ελευθεριάδης, ανέφερε ότι «Η κατάσταση στην Σταυρούπολη είναι τραγική. Οι δεξαμενές είναι εγκαταλελειμμένες και έχουν  να καθαριστούν πολλά χρόνια από ότι φαίνεται. Η χλωρίωση του νερού έχει θέμα. Οι δρόμοι είναι εγκαταλειμμένοι και ισχύουν όλα όσα είχαμε αναφέρει την τελευταία φορά σε σχετικό δικό μας ρεπορτάζ. Προσπαθούμε επίσης να ξεκινήσουμε καθαρισμούς στα σχολεία (εφόσον από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά). Γενικά από ότι βλέπω, η κατάσταση δεν θα συμμαζευτεί εύκολα και έχω ενημερώσει τον Δήμαρχο Ξάνθης. Για εμένα, πρέπει μπει ένα ιδιωτικό συνεργείο σε πρώτη φάση για τα νερά και τον καθαρισμό και μετά να αναλάβει η ΔΕΥΑΞ. Μόνο έτσι, κατά την εκτίμησή μου, θα μπορέσουμε να φέρουμε την κατάσταση στο σημείο που θέλουμε. Αυτήν την στιγμή, με έναν υδραυλικό και με έναν καθαριστή, δεν γίνεται. Με λίγα λόγια παραλάβαμε μια παρατημένη Σταυρούπολη».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ»

Αναφορικά με τους στόχους του, ο κ. Ελευθεριάδης υπογράμμισε ότι «θα πρέπει οπωσδήποτε πρώτα από όλα να γυρίσουν τα μηχανήματα του πρώην δήμου, τα περισσότερα από τα οποία είναι στην Ξάνθη. Θα πρέπει να πάρουμε κάποιους οδηγούς και να ξεκινήσουμε σιγά σιγά από χωριό σε χωριό να καθαρίζουμε, να ανοίγουμε τους χωματόδρομους, να μπει το ιδιωτικό συνεργείο που προανάφερα ώστε να καθαρίσουμε όλες τις δεξαμενές και να χλωριώσουμε το νερό και από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στον φωτισμό. Γενικά θα δώσουμε βάση στην καθημερινότητα των δημοτών στην Σταυρούπολη. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί ο δήμαρχος γνωρίζει την κατάσταση που υπάρχει και η Σταυρούπολη αποτελεί για αυτόν πρωταρχικό ζήτημα. Πρέπει να επαναφέρουμε την Σταυρούπολη στο επίπεδο που ήταν πριν δέκα χρόνια. Θα το παλέψουμε και εννοείται ότι θα συνομιλήσουμε με όλους τους ανθρώπους για να μας μεταφέρουν τα προβλήματά τους. Είμαστε εδώ για τους πολίτες, την καθημερινότητά τους και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».

 

«ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ, ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ»

Από την πλευρά του ο κ. Μπεκήρογλου υπογράμμισε ότι «για εμένα ο πρώτος στόχος και βασικός είναι το κολυμβητήριο. Αυτό θα είναι για εμάς μεγάλη επιτυχία και επάνω σε αυτό θα εργαστούμε με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Ζερενίδη. Έπειτα θα πρέπει να επιλύσουμε τα προβλήματα των γηπέδων. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία και με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων και τους παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου.  Αναφορικά με τον τουρισμό και εκεί θα πρέπει να δώσουμε βάση. Όσον αφορά βέβαια στην παιδεία, είναι από μόνη της ένα μεγάλο κομμάτι».

 

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ»

«Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την πόλη. Βλέπουμε ότι ολοένα και περισσότερος κόσμος δίνει βάση στον αθλητισμό. Βλέπω ότι τα απογεύματα πολλοί συμπολίτες μας επισκέπτονται τα γήπεδα για να περπατήσουν και να αθληθούν. Τόσο ο αθλητισμός όσο και ο τουρισμός, είναι πολύ σημαντικά κομμάτια της πόλης» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει (και αποτελεί αίτημα αρκετών πολιτών) είναι η δημιουργία ενός γραφείου τουρισμού. Δεν υπάρχει στην Ξάνθη. Υπάρχουν και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Ξάνθη, τις οποίες μπορούμε να αναπτύξουμε. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαστε εδώ για τον κάθε δημότη και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ο,τι περνά από το χέρι μας για την Ξάνθη, την πόλη μας».