Από 80 έως 130 ευρώ τα δωμάτια για το καρναβάλι, ανάλογα με την κατηγορία…

Μόνον τα ξενοδοχεία του κέντρου έχουν «φουλάρει» – Διαθέσιμα πολλά δωμάτια περιφερειακά της Ξάνθης

Απ. Αγκόρτσας: «Η…φιλοξενία στην Ξάνθη δεν θα επιβιώσει με τις απόκριες – Πρέπει να κάνουμε κάτι…»

 

Τίποτα δεν θυμίζει τις… πάλαι ποτέ εποχές κατά τις οποίες για το καρναβάλι της Ξάνθης, «γέμιζαν» ασφυκτικά όχι μόνο τα ξενοδοχεία της Ξάνθης αλλά και αυτά της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της…Καβάλας, φιλοξενώντας πλήθος επισκεπτών, εκδρομέων και καρναβαλιστών.

Κάτι το οποίο δεν φαίνεται να ισχύει φέτος, καθώς, μόλις για τις τελευταίες δύο ημέρες τα ξενοδοχεία του κέντρου της Ξάνθης έχουν «φουλάρει» από άποψη πληρότητας, ενώ υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα τα…περιφερειακά της Ξάνθης, όπως εξηγεί στην «Θ» ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτσας.

karnavali-xanthis

«ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»

ΑΓΚΟΡΤΣΑΣΕιδικότερα όπως αναφέρει ο ίδιος «τα ξενοδοχεία του κέντρου της Ξάνθης έχουν γεμίσει. Στο κέντρο έχουμε πληρότητα. Τώρα γεμίζουν τα περιφερειακά της Ξάνθης. Οι τιμές κυμαίνονται από 80€ έως 120-130€, εξαρτάται από την κατηγορία του ξενοδοχείου. Την περασμένη εβδομάδα υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα με την πληρότητα των ξενοδοχείων. Δεν υπήρχαν κρατήσεις. Είχαμε πολύ λίγα δωμάτια κλεισμένα. Η πληρότητα ήρθε την τελευταία στιγμή. Οι ημέρες των κρατήσεων αφορούν το Σάββατο και την Κυριακή και οι περισσότερες μόνο το Σάββατο. Βρίσκουν όμως και για μια διανυκτέρευση και για δύο. Δεν υπάρχουν τα «καλά» των παλαιών εποχών, δυστυχώς».

 

«Η…ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ»

«Το καρναβάλι της Ξάνθης, γέμιζε μέχρι την Αλεξανδρούπολη και μέχρι την Δράμα, όλα τα ξενοδοχεία. Φέτος δεν έχουν γεμίσει ακόμη ούτε τα περιφερειακά ξενοδοχεία της Ξάνθης, περιμένετε να «γεμίσει» η Κομοτηνή;  Όλοι οι θεσμοί έχουν την άνοδο και την κάθοδο. Είναι και η φυσιολογική φθορά από ένα σημείο και μετά» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «η φιλοξενία στην Ξάνθη, δεν θα επιβιώσει με τις απόκριες. Οι ξενοδόχοι θα βγάλουν τμήμα των εξόδων τους από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία έχουν κλείσει για τις 26-29 Απριλίου. Δεν έχουν πάρει ακόμη προκαταβολές αλλά πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια πολύ καλή τονωτική «ένεση» αυτή (σ.σ εννοεί το φεστιβάλ Ξάνθη, Πόλις Ονείρων). Από εκεί και πέρα πρέπει να βρούμε και κάτι άλλο. Πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε μια μεγάλη εκδήλωση κάθε μήνα στην Ξάνθη. Να βρίσκουμε έναν τρόπο γιατί μια αλυσίδα από επαγγέλματα θα βγάζουν χρήματα, τα οποία θα έρχονται από…εκτός Ξάνθης και με τα οποία θα μπορεί να επιβιώσει όλη η πόλη. Τα χρήματα αυτά που έρχονται τώρα στα ξενοδοχεία ή στα μπαρ μοιράζονται. Δεν μένουν όλα στην τσέπη ενός και από αυτά ζούμε όλοι. Κάτι θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν και μια πολύ καλή ιδέα είναι αυτή που έχει η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης και αφορά το να στήσουμε έναν πύργο αναρρίχησης (όπως γίνεται στα Τρίκαλα) και να κοιτάξουμε να πάρουμε και εμείς κάποιους αγώνες. Ο ορειβατικός τουρισμός είναι πολύ υψηλού επιπέδου τουρισμός. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έρχονται μόνο για μια μέρα και ταυτόχρονα με κάποιους αγώνες που θα γίνουν μέσα στην πόλη, λόγω του πύργου αυτού. Επίσης θα γίνουν και εκτός πόλεως αγώνες, θα αξιοποιηθούν τα απότομα βουνά που έχουμε στην περιοχή του ποταμού Νέστου και αντίστοιχα και στην περιοχή της Σταυρούπολης. Είναι δηλαδή ένα φεστιβάλ που θα κρατάει μια εβδομάδα. Είναι κάτι πολύ καλό, το κοστολόγιο είναι χαμηλό και θα έχουμε και ποιοτικό τουρισμό. Πρέπει να κάνουμε κάποιες προτάσεις γενικά. Αποθεματικό υπάρχει, έχουμε χρήματα στον δήμο. Θα πρέπει να μπούμε σε περισσότερα προγράμματα (όπως το leader τουρισμού). Στο επόμενο συμβούλιο της Επιτροπής Τουρισμού, θα δούμε αρκετά πράγματα και θα κάνουμε προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα γίνουν εισηγήσεις και από εκεί και πέρα ο,τι αποφασισθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο».