Αργία ναι μεν η εορτή των Τριών Ιεραρχών για όλες τις σχολικές μονάδες, αλλά χωρίς εκδηλώσεις θρησκευτικού περιεχομένου από φέτος…

Π. Γεωργαντζής: Καλύτερα να τηνκαταργήσουν εντελώς!

 

Αργία αποτελεί η εορτή των Τριών Ιεραρχών για όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Φέτος η εορτή “πέφτει” την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου. Έτσι την ημέρα αυτή τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, καταργήθηκε η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112), η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις.

Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο εορτασμού στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καθορίστηκαν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

 

Π. ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ!

Μιλώντας στην «Θ» ο γνωστός συντοπίτης μας ιστορικός- Δρ. Θεολογίας κος Πέτρος Γεωργαντζής –ο οποίος ενημερώθηκε από τον εκδότη κο Καμαρίδη την κατάργηση των εορταστικών εκδηλώσεων στην χθεσινή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ- δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Προφανώς το θεωρούν μία μεσοβέζικη λύση έτσι ώστε να μην καταργηθεί η αργία που ίσχυε μέχρι πέρσι και συγχρόνως να εξαιρεθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνταν στα σχολεία με εκκλησιασμό, αλλά και με ομιλίες γύρω από την πλουσιοτάτη δράση των Τριών Παμμεγίστων Ιεραρχών της εκκλησίας μας, οι οποίοι εδώ και διακόσια χρόνια ορίσθηκαν ως οι προστάτες της Ελληνικής παιδείας! Μιλάμε για τους τρεις πυλώνες, οι οποίοι μετέφεραν τα αρχαία κείμενα, που στην συνέχεια διδάχθηκαν οι επόμενες γενεές μέχρι και σήμερα και όπως καταλαβαίνετε χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχαν σήμερα στην διάθεσή μας όλα αυτά. Τρεις μεγάλες μορφές της Ορθοδοξίας και των γραμμάτων λοιπόν θα έπρεπε να συνεχίσουν να τιμούνται στα σχολεία, αλλά δυστυχώς κάποιοι προφανώς ενδιαφέρονται περισσότερο για το ‘καθισιό’ της εν λόγω αργίας και όχι για το περιεχόμενο! Αυτό προφανώς έρχεται και ως φυσική συνέπεια άλλων προηγούμενων αποφάσεων περί διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία κλπ»!