Αθ. Γανίδης: «Υπεράριθμοι μαθητές και ορθολογική μετακίνηση παιδιών από το Δροσερό στις προτεραιότητές μας »

Με αφορμή την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Ένωση Γονέων Δήμου Ξάνθης…

«Μας αφορά σαν ένωση το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης» σημειώνει με έμφαση ο νέος πρόεδρος στην «Θ»

 

Η νέα σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Ξάνθης, μετά και τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γανίδης Αθανάσιος

Αντιπρόεδρος:  Σαρόγλου Κυριακή

Γραμματέας: Ρόιδου Παναγιώτα

Ταμίας: Μπίνας Ανδρέας

Μέλος:  Ρουσάκης Θεόδωρος

Μέλος : Σιμιακός Αθανάσιος

Μέλος: Διαμαντίδου Αναστασία

 

Οι αντιπρόσωποι για τις δημοτικές επιτροπές αλλά και την ομοσπονδία γονέων είναι:

Μέλος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής: Σαρόγλου Κυριακή

Μέλος Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής: Γανίδης Αθανάσιος

Μέλος στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης:  Σιμιακός Αθανάσιος

Μέλος στην Επιτροπή Παιδείας:  Σιμιακός Αθανάσιος

Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία: Γανίδης Αθανάσιος και Ρόιδου Παναγιώτα

«ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ – ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΝΑ «ΤΡΕΞΟΥΜΕ» ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ»

Για τους στόχους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν, μίλησε στην «Θ» ο πρόεδρος της ένωσης κ. Αθανάσιος Γανίδης, ο οποίος ανέφερε επακριβώς ότι «ως πρώτο στόχο έχουμε την μεγαλύτερη μαζικότητα. Επειδή η Ένωση Γονέων περιλαμβάνει τους συλλόγους γονέων και γυμνασίων και λυκείου (σ.σ. εννοεί εκτός των δημοτικών) που δεν έχουν ιδιαίτερη ανταπόκριση, ο πρώτος μας στόχος είναι να τους φέρουμε κοντά.  Στόχος μας είναι η συσπείρωση, διότι αλλιώς δεν έχουμε και «δύναμη». Το να πάει ένας πρόεδρος ή ένας αντιπρόεδρος για να ζητήσει κάποια πράγματα από τον δήμο ή από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, δεν έχει νόημα, αν δεν έχει από πίσω του μια «δύναμη».

Από εκεί και πέρα, επειδή έχουμε εκπροσώπηση και σε διάφορές δημοτικές επιτροπές που αφορούν και την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και την επιτροπή παιδείας, μέσω αυτών θα προσπαθήσουμε να επιδιώξουμε να «τρέξουν» το συντομότερο δυνατόν κάποια προγράμματα που αφορούν την συντήρηση των κτιρίων, την διόρθωση των ατελειών κλπ. Έχω μάθει επίσης, πως έχει προκύψει προσφάτως ένα θέμα με την μετακίνηση παιδιών από κάποια σχολεία (υπεράριθμα) σε κάποια άλλα. Δεν έχω βέβαια ακριβή εικόνα επ αυτού, καθώς είναι κλειστά τα σχολεία αυτό το διάστημα λόγω των εορτών. Ωστόσο η ενημέρωση που έχω είναι πως έχει δοθεί εισαγγελική εντολή σε κάποιους διευθυντές σχολείων, να κάνουν εγγραφές παιδιά από το Δροσερό σε κάποια άλλα σχολεία. Επάνω σε αυτό, θέλουμε να δούμε (επειδή ακούγονται πολλά και διάφορα) ποιο είναι το σχέδιο, πόσα παιδιά θα μετακινηθούν και που θα πάνε, έτσι ώστε να υπάρχει μια ισσοροπία. Είναι άλλο να πάνε δύο –τρια παιδιά σε ένα σχολείο και άλλο να είναι τριάντα ή σαράντα τα παιδιά σε ένα μόνο σχολείο ή σε ένα μόνο τμήμα. Οπότε θα πρέπει να έχουμε μια εικόνα για το πώς θα γίνουν οι μετακινήσεις αυτές για να πούμε και εμείς την γνώμη μας».

 

«ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΣΑΝ ΕΝΩΣΗ»

Σε ο,τι αφορά την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (από την οποία απουσιάζει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Ξάνθης) ο κ. Γανίδης, υπογράμμισε ότι «σίγουρα είναι ένα θέμα που αφορά την ένωση. Ωστόσο επειδή εγώ έχω παιδιά σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο δεν έχω «καθαρή» εικόνα. Φυσικά και είναι ένα θέμα που θα το δούμε, καθώς αφορά την Ένωση Γονέων. Μας αφορά το θέμα και θα το δούμε άμεσα».

 

«ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ – ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ»

«Υπάρχουν θέματα για νέες σχολικές αίθουσες που έχουν ανάγκη κάποια σχολεία. Ένα από αυτά, είναι και του Δροσερού όπου όπως προείπα υπάρχει ζήτημα με τα υπεράριθμα παιδιά. Επίσης υπάρχει πρόβλημα με τις παιδικές χαρές, με το κολυμβητήριο κλπ, για τα οποία θα πιέσουμε μέχρι να ολοκληρωθούν και να λυθούν. Ασχέτως από το ότι είμαστε Σύλλογοι Γονέων, που αφορούν τα σχολεία, τόσο οι παιδικές χαρές όσο και το κολυμβητήριο, μας αφορούν σαν γονείς» συνέχισε ο ίδιος, ενώ αναφορικά με το αν υπάρχουν ευήκοα ώτα στον Δήμο Ξάνθης, σημείωσε ότι «η αλήθεια είναι πως όσες φορές χρειαστήκαμε κάτι και είχαμε κάποια συζήτηση με τις αρμόδιες αρχές, μας άκουσαν. Κάποια θέματα βέβαια «έτρεξαν» πιο γρήγορα, ενώ κάποια άλλα καθυστέρησαν. Γενικά όμως έχουμε μια καλή συνεργασία, όχι μόνον με τον δήμο, αλλά με όλες τις αρχές».