
Κατά πόσο συσχετίζεται με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ή άλλους παράγοντες η «ξαφνικίτιδα» της εποχής;
Ναπ. Ντίνος: «Δεν υπάρχει αιφνίδιος θάνατος, αλλά…αδιάγνωστα υποκείμενα νοσήματα»
«Κατέρρευσε ξαφνικά», «αιφνίδιος θάνατος νεαρού», «πέθανε ενώ περπατούσε», είναι μόνον μερικές από τις φράσεις που ακούγονται καθημερινά στην χώρα μας για ανθρώπους νεότερης ηλικίας και πιο συγκεκριμένα από 20 έως 50 ετών, οι οποίοι φεύγουν από την ζωή, αφήνοντας πίσω τους πόνο και θλίψη σε συγγενείς και φίλους.
Κάποιοι το ονομάζουν «ξαφνικίτιδα» λόγω εμβολίων, κάποιοι άλλοι «απόρροια» της κακής διατροφής ή του στρες της καθημερινότητας. Τι φταίει όμως πραγματικά για τις ξαφνικές απώλειες νέων συνανθρώπων μας; Σχετίζονται ή όχι με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού; Τι πρέπει να προσέχουμε;
Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω δίνει μέσα από την «Θ» ο Ειδικός Παθολόγος και πρώην Επιμελητής της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Ναπολέων Ντίνος, ο οποίος δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι «δεν υπάρχει αιφνίδιος θάνατος», εξηγώντας ότι ο κύριος παράγοντας της ξαφνικής απώλειας έγκειται σε κάποιο «αδιάγνωστο υποκείμενο νόσημα».

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΛΛΑ…ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ – ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ»
Αναλυτικότερα, ο κ. Ντίνος, εξήγησε στην «Θ» ότι «δεν μπορεί να ξέρει κανείς, ούτε μπορεί να τα βάλει όλα σε ένα «σακούλι». Αιφνίδιος θάνατος, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Υπάρχει κάποιος λόγος που πεθαίνεις και κάθε περίπτωση πρέπει να είναι ξεχωριστή. Ακόμη και σε νέους ανθρώπους υπάρχουν οι λεγόμενοι «αιφνίδιοι θάνατοι», όταν υπάρχουν υποκείμενοι παράγοντες. Ανέκαθεν συνέβαιναν αιφνίδιοι θάνατοι. Προσωπικά θυμάμαι από μικρό παιδί που χάναμε 30χρονους. Υπάρχει κάτι υποκείμενο. Ξαφνική κατάρρευση, δεν υπάρχει. Τι είναι αυτό το «υποκείμενο»; Καρδιοπάθεια; Πνευμονική εμβολή; Οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου; Συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να έχουν έναν υποκείμενο παράγοντα και να μην το γνωρίζουν. Αν – για παράδειγμα – κάποιος έχει υψηλή χοληστερίνη, πως θα το γνωρίζει αν δεν κάνει εξετάσεις; Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι αθάνατοι και δεν κάθονται να διερευνήσουν τα της υγείας τους. Οπότε, αν υπάρχει κάπνισμα ή χοληστερίνη ή υπέρταση κ.α και δεν γίνονται αντιληπτά, μπορούν να εκδηλωθούν με έναν αιφνίδιο θάνατο. Ο κύριος παράγοντας αυτών των θανάτων, είναι τα αδιάγνωστα υποκείμενα νοσήματα»

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ»
«Επειδή ακούγεται και το «έκανε το εμβόλιο και πέθανε», δεν υπάρχει κάποια μελέτη η οποία να συσχετίζει στατιστικά υψηλότερο ποσοστό αιφνίδιων θανάτων στους εμβολιασμένους από ότι στους ανεμβολίαστους με την ίδια ηλικιακή κατανομή και την ίδια γενική κατάσταση υγείας. Όπως δηλαδή μπορεί να πάθει έμφραγμα ένας εμβολιασμένος, έτσι μπορεί να πάθει έμφραγμα και ένας ανεμβολίαστος. Δεν σχετίζεται με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια επιστημονική μελέτη που να δείχνει αυξημένη στατιστική συσχέτιση στους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους ή στους εμβολιασμένους σε σχέση με πριν την τριετία (πριν υπάρξει το φαινόμενο του κορωνοϊού). Μπορεί να υπάρξει στο μέλλον μια μελέτη που να λέει ότι «αποδείξαμε ότι οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν περισσότερο», αλλά τέτοια μελέτη επί του παρόντος δεν υπάρχει. Και – πιστέψτε με – επειδή το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει χιλιάδες κόσμου, κάποιοι από αυτούς θα είχαν καταλήξει σε σχετική επιστημονική μελέτη, αλλά η επιστημονική μελέτη έχει επιστημονικά επιχειρήματα. Το να πετούμε «πιστολιές στον αέρα» ότι «οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν αιφνίδια», είναι ατεκμηρίωτο» επισήμανε επίσης ο ίδιο.

«ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ»
Σε ερώτηση της «Θ» για το τι πρέπει να κάνει ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νεαρότερες ηλικίες, ο κ. Ντίνος, απαντά «να κάνει τακτικό προληπτικό έλεγχο στον οικογενειακό του γιατρό. Πολλοί νέοι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα πεθάνουν ποτέ όσο είναι νέοι. Αυτό δεν ισχύει. Βλέπω πολλούς στο ιατρείο μου. Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι 45 ετών, έχει υπέρταση και κυκλοφορεί με 20 πίεση και δεν το έχει καταλάβει, τον «χτυπά» μια και έξω». Ακόμη και η υποτιθέμενη συσχέτιση με τα εμβόλια, θα πρέπει να μας «εξηγήσει» με ποιο μηχανισμό προκλήθηκε ο ξαφνικός θάνατος. Να υποθέσουμε – για παράδειγμα – ότι το εμβόλιο «χτύπησε» στην καρδιά; Τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο; Υπάρχει ανατομικό εύρημα που να αποδεικνύει τον ξαφνικό θάνατο;»
«ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ 4Η ΔΟΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΟΣΗΣΩ ΟΥΤΕ ΒΑΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΛΑΦΡΙΑ»
Τέλος αναφορικά με την άποψή του για να νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, εφόσον ήδη χορηγούνται τέταρτες δόσεις, ο γνωστός ιατρός, σημείωσε τα εξής:
«Έχω κάνει ήδη την 4η δόση μέσα στην εβδομάδα. Προσωπικά δεν θα ήθελα να νοσήσω και για αυτό το έκανα. Γιατί να κλειστώ στο σπίτι, να κάνω πυρετό, να έχω πονοκεφάλους, συνάχι, υαλγίες, να παίρνω παυσίπονα και αντί το τεστ να βγει αρνητικό, να βγει την δέκατη; Γιατί να τα περάσω όλα αυτά; Επειδή υπάρχει μια φήμη ότι «κυκλοφορεί μια ξαφνικίτιδα»; Όλα αυτά είναι ατεκμηρίωτα. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν θέλει να δεχθεί ότι είχε άδικο και ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Εγώ, δεν θέλω να νοσήσω ούτε βαριά ούτε ελαφριά. Θέλω, υγιής, να μπορώ να παρέχω υπηρεσίες στους ασθενείς μου».