1Δεν «πέτυχε» στα σημαντικά προβλήματα…

Η «Θ» θίγει σήμερα ένα θέμα που συζητιέται έντονα στον εμπορο-επαγγελματικο-επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης αναφορικά με την διοίκηση στο ΕΒΕ και δίνει λόγο και στις δύο πτέρυγες της αντιπολίτευσης… Διαβάζοντας ο αναγνώστης αναλυτικά το ρεπορτάζ θα βγάλει τα συμπεράσματά του, ωστόσο εγώ έχω να επισημάνω τα εξής… Καλές οι εμπορικές εκθέσεις, οι φιέστες και τα «σόου» από την διοίκηση Μωραΐτη και σ’ αυτό το θέμα κυριολεκτικά του βγάζω το καπέλο, αλλά σε θέματα ουσίας που έχουν να κάνουν με την «ύπαρξη» των επιχειρήσεων και με την επίλυση σοβαρών προβλημάτων, όπως η επιδότηση κόστους εργασίας (12%), όπως η ΑΕΠΙ (προσωπικό στοίχημα του Στ. Μωραΐτη) κλπ, η αλήθεια είναι ότι το Επιμελητήριο δεν πέτυχε τους στόχους του! Οι συνεδριάσεις του σώματος πλέον δεν αποκτούν κανένα ενδιαφέρον, καθόσον δεν υπάρχει αντιπολίτευση, με την μόνη αντιπολιτευόμενη φωνή αυτή του νεαρού Βαγγέλη Βακιρτζή, ο οποίος μάλιστα μας την είπε κιόλας γιατί οι θέσεις του δεν τυγχάνουν της ανάλογης δημοσιότητας από τα τοπικά ΜΜΕ! Γιατί άραγε;

 

2Θα τους «απορρίψει» η πιάτσα…

Είναι και κάποιοι εκλεγμένοι (και μάλιστα σε καλή θέση) με τον συνδυασμό του Στ. Μωραΐτη στο ΕΒΕ Ξάνθης, οι οποίοι στην επαγγελματική τους πορεία δεν φημίζονται και για οι… καλύτεροι του είδους! Ασυνεπείς και αντι-επαγγελματίες που κοροϊδεύουν κυριολεκτικά τους πελάτες τους με προκλητικά ψέματα και ανεπίτρεπτες συμπεριφορές! Κι όμως οι συνάδελφοί τους τους ψήφισαν και τους εμπιστεύθηκαν! Επειδή όμως η κοινωνία της Ξάνθης είναι μικρή και γνωριζόμαστε λίγο- πολύ μεταξύ μας, να ξέρουν κάτι τέτοιοι τύποι ότι θα αυτο-απορριφθούν από την πιάτσα και θα έχουν την τύχη κάποιων άλλων που το έπαιζαν μεγάλοι και τρανοί, αλλά βρέθηκαν στη «στενή» γιατί συνήθιζαν να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη! Η πιάτσα μπορεί να ανέχεται, αλλά μέχρις ενός σημείου… μετά σε τιμωρεί, οπότε ας το έχουν υπόψη τους καλού- κακού μερικοί μερικοί…

 

3Στο σπίτι του «κρεμασμένου»…

Για «χορό αναθέσεων» στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, στο Επιμελητήριο Ξάνθης και όχι μόνο, έκανε λόγο ο Σταύρος Βλαχόπουλος στη ΦΩΝΗ του… Που πήγαν άραγε όλα αυτά τα λεφτά, με ποιες διαδικασίες και σε ποιες τσέπες; Μπορεί να μας το κάνει πιο λιανά ο Σταύρος ή να ψάξουμε σε άλλα κιτάπια; Θα συμφωνήσω ωστόσο απόλυτα με τον εκδότη της «Φωνής» ότι φθάσαμε στο σημείο να μιλάνε για σκοινί στα σπίτια των κρεμασμένων και να «δείχνουν» το με το δάχτυλό τους αυτοί που με τα ίδια δάχτυλα τα έπαιρναν χοντρά τα προηγούμενα χρόνια και από το Επιμελητήριο και από τον Δήμο Ξάνθης και από την Αντιπεριφέρεια κλπ… Κι αν κάνουν το λάθος να μας ζητήσουν στοιχεία τότε είναι που… θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

 

4Δεν το μετάνιωσε…

Ρώτησα τον Δημήτρη Σαλτούρο αν μετάνιωσε για την «μεταγραφή» του από το ΠΑΣΟΚ στην Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να πάρω ευθέως την αρνητική απάντησή του! Του υπενθύμισα πως αν παρέμενε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ θα ήταν σήμερα βουλευτής και προς τιμήν του μου διευκρίνισε πως αυτοσκοπός του δεν ήταν αυτός, αλλά να μπορέσει ως κοινοβουλευτικός να προσφέρει στον τόπο του! Συζητώντας μαζί του ωστόσο του είπα την άποψή μου για κάποιες παραλείψεις ή και λάθη που έκανε ο ίδιος στην σύντομη προεκλογική περίοδο και η κουβέντα τελείωσε στο ότι υπάρχει ένα πολιτικό κεφάλαιο που είναι αξιοποιήσιμο και άρα η πορεία του δεν σταματάει εδώ… Απλά θεωρώ ότι έγινε πιο έμπειρος και πιο «σοφός», όπως και όλοι όσοι συνεχίζουν να ασχολούνται με την πολιτική… Το θέμα είναι να διδάσκονται από τα λάθη τους, αφού προηγουμένως τα αναγνωρίσουν φυσικά…

 

5Απαιτούνται «ριζοσπαστικές» αλλαγές…

Δεν μπορεί όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί να είναι οι κακοί, οι αντιπολιτευόμενοι, οι αντισυριζαίοι και να έχει δίκιο μόνο ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο… τοπικός ΣΥΡΙΖΑ! Όταν εθελοτυφλείς και προσπαθείς να κρύψεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί, κάθε άλλο παρά καλές υπηρεσίες προσφέρεις στον κόσμο… Το πρόβλημα της υποστελέχωσης λοιπόν είναι υπαρκτό και θα πρέπει να λυθεί, όχι με επίκουρους και δανεικούς από τα γειτονικά νοσοκομεία, αλλά με νέες προσλήψεις, οι οποίες θα γίνουν μόνο αν αλλάξουν οι προϋποθέσεις και δοθούν πραγματικά κίνητρα στους νέους γιατρούς να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να γίνουν «δημόσιοι υπάλληλοι»! Δεν μπορεί να προσλαμβάνεις για παράδειγμα έναν νέο γιατρό με μισθό μικρότερο απ’ ότι του… θυρωρού ενός υπουργείου στην Αθήνα! Ας το λάβει σοβαρά αυτό υπόψην η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και των συναρμόδιων υπουργείων, από τους οποίους περιμένουμε πιο γενναίες αποφάσεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας…