Δημ. Καζάκης: «Και στα μνημόνια παραμένουμε και… ξεπουλάμε τα πάντα»!

Οι τρόποι «εκβιασμού» από το κουαρτέτο, η έξοδος στις αγορές και η…Θράκη

Βλέπει συνδιαχείριση της Θράκης για να μην «απειλούνται» τα σύνορα του δακτυλίου

21 Αυγούστου σήμερα και η θεωρητική έξοδος από τα μνημόνια (κατά την κυβέρνηση Τσίπρα) είναι γεγονός. Ένα γεγονός το οποίο αναμένεται να συνοδευτεί με διάγγελμα του Πρωθυπουργού, αφού «φιέστες» και άλλα «πανηγύρια» δεν χωρούν, μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι Αττικής και όχι μόνον…

Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα πολλών Ελλήνων, είναι: «Βγαίνουμε τελικά όντως από τα μνημόνια;».

Κάθετα αρνητική είναι η απάντηση που δίνει μέσω της «Θ» ο γνωστός Οικονομολόγος και Πρόεδρος του ΕΠΑΜ κ. Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος εξηγεί πως «ήδη έχει ανακοινωθεί ότι από τον Οκτώβριο ότι θα έρθει το «κουαρτέτο» για να συμφωνήσει με την κυβέρνηση τον νέο προϋπολογισμό. Τέτοια…«ανεξαρτησία» απέκτησε η Ελλάδα. Από εκεί και πέρα ανά τρίμηνο έχει συμφωνηθεί ότι θα έρχεται το «κουαρτέτο» και θα ελέγχει τα συμφωνημένα.

«ΔΥΟ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ…ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ»

«Αν έχουμε μια κυβέρνηση με «τσαμπουκά» που θα λέει «όχι» το «κουαρτέτο έχει δύο τρόπους για να εκβιάσει. Ο πρώτος είναι να μην επιτρέψει την εκταμίευση του μαξιλαριού που ανέρχεται σε 15-20 δις. Αυτό το χρέος επί της ουσίας που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία σε περίπτωση που δεν βγει στις αγορές.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να μην επιτρέψει την εκταμίευση για δημόσιες δαπάνες γιατί το «κομπόδεμα» το κρατά η ΑΑΔΕ. Αυτήν την στιγμή η ΑΑΔΕ διαχειρίζεται όλα τα έσοδα, ακόμη και τα πρόστιμα της τροχαίας, τα οποία πηγαίνουν στους δανειστές και αυτοί αποφασίζουν πότε θα γίνει η εκταμίευση» συνεχίζει ο ίδιος, συμπεραίνοντας ότι «το πρόβλημα είναι χειρότερο από πριν  γιατί πρέπει να κόψουμε τον λαιμό μας για να βρούμε δανεικά από τις αγορές».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ»

«Δεν έχουμε καν την δυνατότητα να προσφύγουμε στον μηχανισμό που μας χρέωσε 1.13% επιτόκιο. Τώρα πρέπει να βγούμε αναγκαστικά στις αγορές για να πληρώσουμε το χρέος και να πετύχουμε επιτόκιο 4% από αυτές. Ίσως και να είναι εφικτό αλλά με τους κερδοσκόπους δεν βγάζεις άκρη. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε με 129% δημόσιο χρέος στο ΑΕΠ και με 4% επιτόκιο. Τώρα πρέπει να βγούμε στις αγορές με το ίδιο επιτόκιο και με πάνω από 185% δημόσιο χρέος. Ποιος παλαβός μπορεί να θεωρήσει ότι θα είναι καλύτεροι οι όροι;» ανέφερε επίσης ο κ. Καζάκης.

Greece-Euro crisis

«ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

Σε ερώτηση της «Θ» για το αν τελικά βγαίνουμε από τα μνημόνια ο ίδιος σημείωσε με έμφαση ότι «κάθε άλλο παρά βγαίνουμε από τα μνημόνια. Οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας ξεφορτωθούν χωρίς να έχουν την υποχρέωση ότι πρέπει να μας δανείζουν, παραμένοντας όμως στα μνημόνια και εφόσον μέσα στο 2019 δεσμεύθηκαν να πουλήσουν και την τελευταία υποδομή στην χώρα (λιμάνια και δρόμοι). Από το 2020 για να εξυπηρετήσει το χρέος, τι θα πρέπει να πουλήσει; Εδαφική κυριαρχία. Δεν του έχει μείνει κάτι άλλο».

«ΚΟΜΒΟΣ Η ΘΡΑΚΗ – ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ»

Τέλος ο κ. Καζάκης, έκανε ειδική αναφορά στην περιοχή της Θράκης για την οποία δήλωσε: «το μεγάλο ζήτημα για την Θράκη, είναι ότι είναι «κόμβος». Πρώτον επειδή περνάει ο αγωγός South Stream την φύλαξη του οποίο έχει αναλάβει το ΝΑΤΟ. Το δεύτερο είναι ότι περνά το Σχέδιο Βαλκανικού Δακτυλίου. Πρόκειται για ένα ενοποιημένο σύστημα οδικών, σιδηροδρομικών και ναυσιπλοϊκών μεταφορών, που συνδέει όλα τα λιμάνια του Αιγαίου με Μαύρη Θάλασσα και Δούναβη.  Οπότε αυτός ο δακτύλιος που θα περνά και από την Τουρκία πρέπει να έχει ενιαία διαχείριση για αυτό πωλιούνται λιμάνια και Εγνατία.

Υπο αυτό το καθεστώς, γιατί η Θράκη πρέπει να ανήκει στην Ελλάδα; Για να περνάει από εθνικό έλεγχο κάθε φορά που θα υπάρχει μεταφορά εμπορευμάτων. Επίσης υπάρχει το στρατηγικό ζήτημα. Για ανάλογους λόγους διχάστηκαν τα Βαλκάνια για το σιδηροδρομικό δίκτυο Βερολίνου – Βιέννης – Βαγδάτης.

Τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ θέλει να ελέγξει την μετακίνηση των μεταφορών. Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να υπάρχει Στρατός στον Έβρο και για αυτό δημιουργήθηκε το θέμα με τους δύο Έλληνες. Για να δώσει αφορμή να φύγουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (και οι τουρκικές δυνάμεις) προκειμένου να μην «απειλούνται» τα σύνορα του δακτυλίου. Ήδη στην Βουλγαροτουρκική μεθόριο (Βόρεια του Άρδα)  αυτό γίνεται οι βουλγαρικές δυνάμεις υποχώρησαν στα 100 χιλιόμετρα μακριά από την μεθόριο και επειδή δινόντουσαν ειδικές επιδοτήσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους, η κυβέρνηση μετά την Βάρνα, ανακοίνωσε ότι η περιοχή θα εκκαθαριστεί λόγω επιδημίας στα ζώα. Ανάλογη ιστορία θεωρώ πως θα γίνει και στην Θράκη. Άλλωστε βήμα βήμα, ήδη βλέπουμε να συμβαίνει (π.χ με την υπόθεση των Μουφτήδων). Το δεύτερο θα είναι η επίσημη αναγνώριση της τουρκικής μειονότητας από την ελληνική πλευρά και η επιβολή καθεστώτος σε συνεργασία με τους Τούρκους που θα αποκτήσουν δικαιώματα στην Θράκη, ανάλογα με εκείνα που είχε αποκτήσει η ναζιστική Γερμανία στην Τσεχοσλοβακία, προκειμένου να προστατεύσουν τους «ομογενείς» όπως τους έλεγαν. Το ίδιο σενάριο θα παιχτεί και στην Θράκη».