Γ. Κόκκινος: «Επί αντιδημαρχίας… Τσέπελη πήρε μπροστά η υπόθεση»
Κανένα ενδιαφέρον από τον Δήμο Ξάνθης για τον άτυχο Δημήτρη Νικολόπουλο- Η σημερινή κατάσταση της υγείας του- Τι λέει ο πατέρας του στη «Θ»
Το τελευταίο χρονικό διάστημα και λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, ο Δήμος Ξάνθης «θυμήθηκε» να ανασύρει από τις «καλένδες» το πολυ-συζητημένο θέμα λειτουργίας του κολυμβητηρίου, κάνοντας μάλιστα και… φωτογραφίσεις του Δημάρχου στην «δεξαμενή» όπου ξεκίνησαν κάποιες εργασίες, αλλά ωστόσο το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας και χρήσης των χώρων παραμένει άγνωστο.
Είναι αλήθεια, ότι το θέμα του κολυμβητηρίου απασχολεί και το προεκλογικό πρόγραμμα πολλών υποψηφίων Δημάρχων, καθώς αποτελεί ένα πολύ μεγάλο «αγκάθι» για την κοινωνία.
Ένα ζήτημα, που έχει συνδεθεί δυστυχώς και με τον άτυχο νεαρό Ξανθιώτη Δημήτρη Νικολόπουλο ο οποίος τον Απρίλιο του 2017 έπεσε από την σαθρή οροφή του «σκεπαστού» και μέχρι σήμερα παλεύει για να ξανασταθεί στα πόδια του.
Τα ερωτήματα για το τι έκανε μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή γύρω από το κολυμβητήριο πολλά. Γιατί όμως το ενδιαφέρον και οι εργασίες λίγο πριν τις εκλογές; Γιατί τέτοιοι ρυθμοί «χελώνας» για ένα ζήτημα που απασχολεί αθλητές και γονείς αλλά και την ίδια την κοινωνία της Ξάνθης; Γιατί από το τραγικό περιστατικό μέχρι και σήμερα ο χώρος παραμένει αφύλακτος και κυκλοφορούν ακόμη παρέες παιδιών μέσα στους λεηλατημένους πολλάκις χώρους; Γιατί από το 2017 έως σήμερα, κανείς από τους αυτοδιοικητικούς «ιθύνοντες» (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν ενδιαφέρθηκε για τον νεαρό Δημήτρη, την υγεία του και την υποστήριξή του, όχι μόνον οικονομικά αλλά και ανθρώπινα;
Ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, παρά το γεγονός ότι το θέμα του κολυμβητηρίου «παίζει» αυτό το διάστημα παντού, αφού σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι, επικεντρώνονται σε αυτό.
Η «Θ» σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τους αναγνώστες της που ρωτούν καθημερινά για την υγεία του 18χρονου (πλέον) Δημήτρη αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή στους χώρους του κολυμβητηρίου, συνομίλησε τόσο με τον πατέρα του κ. Βασίλη Νικολόπουλο, όσο και με τον πρόεδρο του Κολυμβητικού Συλλόγου «Ποσειδώνα» Ξάνθης κ. Γιώργο Κόκκινο.
«ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ – ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗΣ ΠΗΡΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ»
Ειδικότερα ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι «ο Δημήτρης έχει ακόμη πολλά θέματα να αντιμετωπίσει. Προβλήματα με την όραση αλλά και την κινητικότητα. Κάνει κάθε ημέρα φυσικοθεραπείες. Δεν μπορεί να πάει σχολείο γιατί δεν περπατάει μόνος του. Ωστόσο εδώ και επτά μήνες είμαστε στο σπίτι. Έχουμε φύγει από το κέντρο αποκατάστασης. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η δικογραφία. Ο Εισαγγελέας έχει καλέσει πολύ κόσμο από τον δήμο και την υπόθεση αυτή την έχει αναλάβει ο νομικός μας σύμβουλος. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα προβούμε σε αγωγή».
«ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ – ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»
«Ο χώρος του κολυμβητηρίου έπρεπε να φυλάσσεται αλλά ακόμη και τώρα αν πάτε εκεί, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχουν περάσει δυο χρόνια και ακόμη και σήμερα, ανα πάσα στιγμή, κινδυνεύει οποιοδήποτε παιδί. Ακόμη και τώρα είναι αφύλακτο και από ο,τι είδα έχουν σπάσει γραφεία κλπ, ενώ το βράδυ (σύμφωνα με μαρτυρίες) συνεχίζουν και πηγαίνουν τα παιδιά εκεί, για να προστατευθούν από το κρύο. Είναι ξέφραγο αμπέλι. Ο σκοπός είναι να κάνουν ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, που θα βοηθά τα παιδιά μας» συνέχισε ο ίδιος ενώ αναφορικά με το ενδιαφέρον από πλευράς Δήμου Ξάνθης, υπογράμμισε ότι «δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον. Ισχύουν όλα όσα είχα επισημάνει τότε. Ο Δήμαρχος Ξάνθης πήρε τηλέφωνο μετά από παρότρυνση του Δημοτικού Συμβούλου (μέλος της αντιπολίτευσης) του κ. Στέλιου Γουναρίδη. Πήρε ένα τηλέφωνο, κάναμε ένα ραντεβού στην Καβάλα και μου είπε ότι ο δήμος θα αναλάβει όλα τα έξοδα για την νοσηλεία του Δημήτρη και εδώ και δύο χρόνια δεν με έχει πάρει ένα τηλέφωνο για να με ρωτήσει πως είναι το παιδί. Δεν έχω καμία επαφή με τον Δήμαρχο. Το μόνο που έκαναν, ύστερα από πρόταση της αντιπολίτευσης ήταν μια οικονομική βοήθεια (όχι αποζημίωση, ας μην το μπερδεύουμε). Είχαν δώσει σε τέσσερις οικογένειες τότε. Και αυτό δεν το «πιστώνω» στον δήμο. Ήταν πρόταση της αντιπολίτευσης. Επίσης από ότι πληροφορήθηκα υπήρξε και μια πρόταση του κ. Καμαρίδη για ενίσχυση της οικογένειας και προσωπικά από τους δημοτικούς συμβούλους. Άλλη επαφή δεν είχα με τον δήμο. Ούτε ένα τηλέφωνο για να ρωτήσει τι κάνει το παιδί με πήρε ο δήμαρχος. Ο μοναδικός που ενδιαφέρονταν πραγματικά ήταν ο κ. Γουναρίδης. Ο συγκεκριμένος με βοήθησε πολύ και ήταν δίπλα μου. Θέλω να τονιστεί αυτό και τον ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς είναι και δυο –τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, εκ νέου υποψήφιοι με τον κ. Δημαρχόπουλο, που τους γνώριζα προσωπικά (δεν θα τους ονομάσω), αλλά ούτε αυτοί με πήραν ένα τηλέφωνο. Με τον δήμο δεν έχω καμία, μα καμία επαφή».
«ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΠΙ… ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΣΕΠΕΛΗ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ»
Από την πλευρά του ο κ. Κόκκινος αναφέρει ότι «δουλεύουν μέσα στο κολυμβητήριο κάποιοι εργάτες, αλλά είναι άγνωστο το πότε θα δοθεί προς χρήση το κολυμβητήριο. Δεν έχουν κάνει κάτι παλαιότερα και όλο αυτό που έγινε τελευταία, είναι απόρροια δουλειάς ακόμη και του κ. Μανώλη Τσέπελη που ήταν τότε στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Αυτό που γίνεται σήμερα δηλαδή είναι δουλειά παλαιότερων ετών. Τα παιδιά προπονούνται σε όμορους νομούς. Η λειτουργία του Κολυμβητηρίου σταμάτησε από τα Χριστούγεννα του 2014. Τον Απρίλιο του 2017 μάλιστα, είχαμε και το τραγικό συμβάν με τον μικρό Δημήτρη, γιατί δεν το πρόσεχε κανείς το κολυμβητήριο. Όπως είδατε λεηλατήθηκε. Δεν έμεινε τίποτα «όρθιο». Έχω συναντήσει ακόμη και τώρα μάλιστα, παιδιά που μπαίνουν στο κολυμβητήριο σε ανυποψίαστο χρόνο (και απόγευμα και βράδυ) γιατί ο χώρος είναι αφύλακτος. Πάντοτε υπήρχε το πρόβλημα της μη φύλαξης του κολυμβητηρίου και πάντοτε υπήρχε και ο κίνδυνος για τα παιδιά. Στα δε γραφεία δεν έχει μείνει τίποτα. Ούτε τζάμια, ούτε αλουμίνια, ούτε πόρτες στα γραφεία των συλλόγων, ούτε πάνελ. Το κτίριο έχει εικόνα βομβαρδισμένου «τοπίου» και επαναλαμβάνω ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα να γίνεται, είναι μια μελέτη που εκπόνησε ο κ. Τσέπελης επί αντιδημαρχίας του στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σχετικά με την αποπεράτωση των εργασιών και το πότε θα είναι έτοιμο προς χρήση για να δοθεί στους συλλόγους ενώ θα έλεγα ότι οι εργασίες αυτές είναι ένα καθαρά…προεκλογικό «πυροτέχνημα». Δεν μπορεί να προχωρά με αυτόν τον ρυθμό ο εργολάβος. Θα μπορούσε να είναι πιο προχωρημένο το έργο, σε σχέση με αυτό που παρουσιάζεται σήμερα».
«ΣΕ ΟΜΟΡΟ ΝΟΜΟ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ»
Σε ο,τι αφορά τις προπονήσεις των κολυμβητών – αθλητών ο κ. Κόκκινος σημειώνει ότι «ο ένας εκ των δύο συλλόγων (σ.σ. ΚΟΞ) πηγαίνει για προπονήσεις σε όμορο νομό. Εμείς το κάναμε για ένα διάστημα, αλλά είδαμε ότι δεν είναι εφικτό για τα δικά μας μέλη, λόγω οικονομικών αλλά και χρόνου, καθώς τα παιδιά είχαν μαθήματα. Θεωρήσαμε λοιπόν σκόπιμο να σταματήσουμε την λειτουργία μας ως «Ποσειδώνας». Οι αθλητές μας ωστόσο ανανεώνουν τα δελτία τους στην ομοσπονδία και απλά περιμένουμε να λειτουργήσει ο δήμος μας το κολυμβητήριο στον τόπο μας για να μπορέσουν να συμμετέχουν και τα δικά μας μέλη».