Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα – Γήπεδα στον Ν. Ξάνθης: Συντηρήστε τα γιατί…«πεθαίνουν»

cof

Γ. Πανίδης: Από 60 ομάδες η ΕΠΣ, έφτασε τις 32

 «Να αναλάβουν και οι δήμοι τις υποχρεώσεις τους» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης στην «Θ»

 

Μετα κόπων και βασάνων, κρατούν «ζωντανές» τις ομάδες που έχουν απομείνει στο τοπικό ποδόσφαιρο, οι παράγοντες της Ξάνθης. Όσες τουλάχιστον έχουν απομείνει, καθώς η ΕΠΣ μετρούσε 60 ομάδες και συλλόγους κάποτε, ενώ σήμερα έφτασε στις 32, με την κατάσταση να δυσχεραίνει ολοένα και περισσότερο.
Τα δε προβλήματα στα γήπεδα είναι αρκετά, με κύρια τις…ανύπαρκτες άδειες πολλών δημοτικών γηπέδων αλλά και τις συντηρήσεις του χλωοτάπητα και των κτιριακών εγκαταστάσεων που οι παράγοντες αδυνατούν να κάνουν.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Γιώργος Πανίδης, ο οποίος επισημαίνει την αναγκαιότητα να σκύψουν οι δήμοι στον τοπικό αθλητισμό και γιατί όχι, να επιστρατεύσουν και υπαλλήλους για τις συντηρήσεις, προκειμένου να «ανακουφιστούν» οι παράγοντες, που συνεχίζουν να διατηρούν τις ομάδες τους, από την αγάπη για τον αθλητισμό και μόνον.

 

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ – ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ»

Ειδικότερα ο ίδιος αναφέρει ότι «τα γήπεδα έχουν προβλήματα. Πρώτα από όλα δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις για τις οποίες μας δίνουν συνεχόμενες παρατάσεις, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να νομιμοποιηθούν για να μην υπάρχουν προβλήματα. Το άλλο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν χρήματα και οι παράγοντες δυστυχώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Πρέπει λοιπόν, αν μη τι άλλο να μπορούν οι δήμοι αν είναι εύκολο, να βάλουν υπαλλήλους στα δημοτικά γήπεδα για να τα συντηρούν. Αν γίνουν αυτά, τα γήπεδα κατά τα άλλα είναι σε γενικές γραμμές εντάξει. Δεν γνωρίζω αν το ΔΑΚ έχει πρόβλημα, όπως μου αναφέρετε, αλλά αυτό δεν είναι δύσκολο να αποκατασταθεί με μια μόνωση».

 

«ΑΠΟ 60 ΟΜΑΔΕΣ Η ΕΠΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΙΣ 32»

«Σαφώς και πρέπει οι δήμοι να συντηρήσουν όλα τα δημοτικά γήπεδα. Ας μη τα περιμένουν από τους παράγοντες. Οι παράγοντες δεν μπορούν να κρατήσουν τις ομάδες. Φεύγει η μια ομάδα πίσω από την άλλη. Από τις 60 ομάδες που είχαμε κάποτε, σήμερα έχουμε μόλις 32-33 ομάδες» συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «εάν η πολιτεία κοιτούσε λίγο τον αθλητισμό και οι δήμοι έδιναν αντίστοιχα αντίστοιχη προσοχή προς αυτήν την κατεύθυνση, σαφώς και τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα από ότι είναι τώρα. Σίγουρα θέλουν συντηρήσεις και οι κτιριακές εγκαταστάσεις, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο. Σε γενικές γραμμές όμως, τα παιχνίδια διεξάγονται κανονικά. Το πρόβλημα είναι οικονομικό, γιατί οι παράγοντες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην συντήρηση των γηπέδων. Θα μπορούσαν οι δήμοι να βάλουν έναν υπάλληλο για να συντηρήσει τα γήπεδα και τους τάπητες. Ο κάθε δήμος, στο δικό του κομμάτι, να μπορεί να τα συντηρήσει αυτά τα γήπεδα. Θα μπορούσαν να συντηρούν και τις κτιριακές εγκαταστάσεις».

 

«ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

«Οι παράγοντες δεινοπαθούν για να συντηρήσουν τις ομάδες και τους συλλόγους. Πολλοί παράγοντες δίνουν για τον αθλητισμό από το υστέρημά τους και μάλιστα πολλές φορές «κρυφά» από τις οικογένειές τους για να μην υπάρχουν και «γκρίνιες» στο σπίτι. Εξυπακούεται ότι ο εκάστοτε δήμος πρέπει να «σκύψει» στις ομάδες του τοπικού αθλητισμού. Όλοι οι δήμοι θα πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα, γιατί σε λίγο ενώ έχουμε τρεις κατηγορίες, δεν ξέρω (ανάλογα με την συμμετοχή) αν θα μπορέσουμε να έχουμε σε λίγο τρεις κατηγορίες. Σκεφτόμαστε να πάμε στις δύο κατηγορίες. Τα πράγματα χειροτερεύουν χρόνο με τον χρόνο» επισήμανε επίσης ο κ. Πανίδης, σημειώνοντας ότι «πρέπει οι δήμοι να σκύψουν στο κομμάτι του αθλητισμού, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε όλα τα αθλήματα. Ο αθλητισμός φέρνει μόνο καλά πράγματα. Φέρνει όλη την νεολαία μέσα στα γήπεδα και δεν πηγαίνουν σε άλλα…«μονοπάτια» όπως τα ιντερνετ και πράγματα που ενδεχομένως να τους κάνουν κακό. Εάν δώσουν βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι τόσο η πολιτεία γενικότερα όσο και οι δήμοι, ο αθλητισμός θα πάρει την ανιούσα. Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα».