Πρώτο ενδιαφέρον και από 17χρονους για διπλώματα οδήγησης –Τι λένε οι εκπαιδευτές
Π. Ραφτόπουλος: Καλύτερη και η επαφή μας με το υπουργείο – Μας έκαναν… «μπακάληδες»
Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφουν οι Σχολές Οδηγών στην Ξάνθη, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ένα πρώτο ενδιαφέρον από 17χρονους υποψήφιους οδηγούς αν και ακόμη το νομοσχέδιο – που χρήζει βελτίωσης και αλλαγών – βρίσκεται υπο διαβούλευση.
Εν τω μεταξύ, τα μαθήματα των υποψηφίων – που «πάγωσαν» ο κορωνοϊός και τα lockdowns – διεξάγονται κανονικά, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ και η εξεταστική διαδικασία κυλά ομαλά.
ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ 17ΧΡΟΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ Ν/Σ – ΕΧΕΙ ΘΕΜΑΤΑ
Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο Ξανθιώτης Εκπαιδευτής Οδηγών κ. Πέτρος Ραφτόπουλος, ο οποίος εξηγεί ότι:
Όσον αφορά στις εξετάσεις, δεν έχουμε το πρόβλημα που έχει η Καβάλα. Η Καβάλα έχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Εδώ όλα βαίνουν καλώς. Μια μικρή καθυστέρηση που έχουμε, υφίσταται για λόγους πρωτοκόλλου όσον αφορά στον CoviD-19, στις θεωρητικές εξετάσεις. Σιγά – σιγά πιστεύω ότι θα το αμβλύνουμε και αυτό το πρόβλημα.
Όσον αφορά στους 17χρονους, έχει αρχίσει μια σχετική όχληση, αλλά ακόμη δεν έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Περιμένουμε να ψηφιστεί περίπου σε ένα δίμηνο και θεωρώ ότι θα πάει από την νέα χρονιά. Μπορεί βέβαια να μας εκπλήξουν και να το ψηφίσουν πιο νωρίς. Έχει αρκετά θέματα το νομοσχέδιο και θα καθυστερήσει λίγο στην διαβούλευση. Έχει ακουστεί κατά κόρον ότι θα κάθεται ο εξεταστής δίπλα και ο εκπαιδευτής πίσω. Αυτό μάλλον δεν θα γίνει. Το πιο πιθανό είναι να παραμείνει ως έχει το καθεστώς, ενώ κάτι καινούριο είναι ότι θα τοποθετηθούν κάμερες μέσα στο αυτοκίνητο, οι οποίες θα καταγράφουν την ώρα της εξέτασης για να αποκατασταθεί η όποια «ανωμαλία» υπάρχει στο σύστημα και να γίνονται πιο σωστά οι εξετάσεις.
ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ – ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΑ…ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΙΣΩ
Επιπλέον, ο ίδιος επισήμανε ότι:
Έχουμε επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Όλος ο κόσμος αυτός που ήθελε να ξεκινήσει στην διάρκεια του lockdown βέβαια, έχει έρθει ήδη, έχει κάνει τις εγγραφές και απλώς περιμένει. Εμείς συνεχίζουμε κανονικά. Μπήκαμε ξανά σε μια σειρά, που όπως καταλαβαίνετε πηγαίνει πιο «πίσω». Για παράδειγμα, κάποιος που θα έρθει τώρα, δεν θα ξεκινήσει σε ένα – ενάμιση μήνα, αλλά πιο αργά, για να ολοκληρώσουν όσοι είχαν ξεκινήσει νωρίτερα. Επιπλέον, οι εγγραφές ήταν περισσότερες, γιατί δεν γράφτηκαν μόνον αυτοί που γράφονται στην διάρκεια του χρόνου αλλά και όλοι αυτοί που δεν είχαν εγγραφεί και κατά την περίοδο του κορωνοϊού. Το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων – εκτός από ορισμένους – είναι εμβολιασμένοι. Φορούν πάντα μάσκα και είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν μια φορά την εβδομάδα Rapid Test. Και βέβαια κατά την ημέρα των εξετάσεων, είτε των θεωρητικών είτε των πρακτικών, χρειάζεται Rapid Test 48 ωρών.
ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ…«ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ»
Τέλος σε ο,τι αφορά στην «ταλαιπωρία» του κλάδου, ο κ. Ραφόπουλος σημειώνει ότι:
Εμείς δεν τραβήξαμε πολλά μόνο από τον κορωνοϊό. Είχαμε τραβήξει τα πάνδεινα σαν κλάδος για πέντε χρόνια – πριν την επαναφορά τους τον Μάιο – με τις απεργίες των εξεταστών, με τα νομοσχέδια κλπ. Τώρα, έχουμε μια καλύτερη επαφή με το υπουργείο σαν Ομοσπονδία. Μας ακούν λίγο περισσότερο. Κακά τα ψέματα, πιο υπεύθυνη και πιο σοβαρή άποψη για το θέμα της εκπαίδευσης, δεν μπορούν να την έχουν άλλοι από τους ίδιους τους εκπαιδευτές. Και να είστε σίγουροι ότι εμείς οι εκπαιδευτές είναι που θέλουμε την εξυγίανση του συστήματος, περισσότερο από όλους τους άλλους. Διότι αυτή η παράταση της κατάστασης, έχει εξευτελίσει το επάγγελμά μας. Μας έχουν κάνει «μπακάληδες» στην κυριολεξία. Έρχεται ο καθένας και ρωτά «πόσο πάει το δίπλωμα» και όχι πως θα μάθει να οδηγεί. Ρωτάει μόνον… «πόσο πάει το κιλό».