Ευθ. Μίλκογλου: Ανοικτά τις Κυριακές 12 και 19/12 τα καταστήματα της Ξάνθης – Ως τις 13/12 και… βλέπουμε, το άνοιγμα στις 10.00

Αδύνατες οι εκτιμήσεις για την χριστουγεννιάτικη κίνηση, με όλα όσα απαιτούνται

Στις 10.00 το πρωί θα συνεχίσουν να ανοίγουν τα καταστήματα στην αγορά της Ξάνθης, αφού το μέτρο για το λιανεμπόριο, παρατάθηκε έως τις 13 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, το Χριστουγεννιάτικο ωράριο λειτουργίας, καταρτίστηκε εκ νέου με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αφού παραμένουν άγνωστες οι βουλές της κυβέρνησης, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Κατά τα λοιπά, τα καταστήματα στην αγορά της Ξάνθης, θα παραμείνουν ανοιχτά και τις Κυριακές 12 και 19 Δεκεμβρίου, αλλά οι προβλέψεις για το αν εν τέλει θα μπορέσουν – με όλα όσα απαιτούνται –  να δουν οι καταστηματάρχες «ζεστό χρήμα» στα ταμεία τους, μοιάζουν αδύνατες, όπως σημειώνει μιλώντας στην «Θ» , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου.

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ 12 ΚΑΙ 19/12 ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΩΣ ΤΙΣ 13/12 ΚΑΙ.. ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.00

Αναλυτικότερα ο κ. Μίλκογλου εξήγησε ότι:

Η 12η και η 19η του μήνα, είναι οι δύο Κυριακές που θα είμαστε ανοικτά.

Επιπλέον, μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, η αγορά θα ανοίγει στις 10.00 το πρωί. Ο λόγος που βάλαμε στις 10.00 και τις υπόλοιπες ημέρες στο εορταστικό ωράριο λειτουργίας της αγοράς, είναι ότι φοβόμαστε μήπως παραταθεί το μέτρο. Ωστόσο, για ο,τιδήποτε αλλάξει, θα ενημερώσουμε απευθείας το κοινό.

Νομίζαμε ότι δεν θα γίνονταν ξανά κάτι τέτοιο σε μικρές πόλεις (διότι θεωρούσαμε ότι αντιλήφθηκαν πως το πρόβλημα υπάρχει στις μεγάλες πόλεις) επειδή αποδείχθηκε και πως ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν τέτοιο θέμα. Τόσο καιρό που λειτουργούσαμε, δεν ανέβηκαν από εμάς τα κρούσματα.

Ξαφνικά όμως, έγινε ένα άτυπο lockdown (διότι πρόκειται για lockdown όταν σε βάζουν να ελέγχεις τον κόσμο που μπαίνει και σου θέτουν ως ωράριο να λειτουργείς 10.00-21.00) που θα διαρκούσε έως τις 6 του μήνα και από εκεί πήγε στις 13. Ποιος μας λέει εμάς ότι δεν θα παραταθεί; Οπότε έπρεπε να βγει ένα εορταστικό πρόγραμμα, με βάση τα σημερινά δεδομένα. Αν αλλάξει κάτι στις 13 Δεκεμβρίου, θα το δούμε. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε με το ωράριο που ανακοινώσαμε, το οποίο προσπαθούμε να είναι όσο πιο κοντά στο ωράριο που υπήρχε, ώστε να «βγαίνουν» σε όλους οι ώρες (διότι αυτό μπερδεύει τους πάντες).

Εμείς, πάντα ακολουθούσαμε ευπρεπώς τα πάντα αναφορικά με τα μέτρα κλπ και είμαστε αυτοί που την «πληρώνουμε». Μπορεί να γίνομαι βαρετός, αλλά θα αναφερθώ ξανά στα ΜΜΜ στην Αθήνα και στα σούπερ μάρκετ της χώρας όπου κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, ενώ εμείς…ελέγχουμε. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα «χάσμα» ανάμεσα σε εμάς και τον κόσμο. Ο κόσμος είναι φοβισμένος εδώ και τέσσερις εβδομάδες και η αγορά έχει πάρει την κατιούσα.

Η ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠ΄ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ – ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Επιπλέον ο ίδιος επισήμανε ότι:

Θυμάστε που είχαμε πει ότι περιμένουμε τις γιορτές, για να δουλέψουμε; Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, δεν θα έχει δουλειά. Όλο αυτό θα μας δυσκολέψει πάρα πολύ. Έχουμε ήδη θέμα και θα διογκωθεί περισσότερο μέσα στις γιορτές. Ή δεν θα έχει δουλειά ή αν θα έχει δουλειά θα μαζεύονται απ΄έξω και θα περιμένουν, αν έχουν υπομονή. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Προς το παρόν, έχουμε πάρει την κατιούσα. Κανένας δεν έχει ζήσει αυτό το «μαύρο χάλι» που υπάρχει. Με τα τωρινά δεδομένα που μιλάμε, τα πράγματα είναι περίεργα. Κατά αρχήν δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον. Από την μια μέρα στην άλλη, αλλάζουν όλα και αν συνεχίσουμε έτσι, θα είναι καταστροφικός και ο Δεκέμβρης. Δεν δουλέψαμε τον Σεπτέμβριο, δεν δουλέψαμε τον Οκτώβριο, κάναμε έναν εκπτωτικό μήνα τον Νοέμβριο και ερχόμαστε στον Δεκέμβριο μήπως δουλέψουμε για να «σώσουμε» τίποτα και ο Δεκέμβριος μέχρι στιγμής είναι για να «κλαίνε και οι ρέγγες». Βλέπετε ότι στην αγορά δεν κυκλοφορεί άνθρωπος, παρά μόνον αυτοκίνητα. Ακόμη και στην πλατεία, που έχουν γίνει 2-3 πράγματα (σ.σ. για τα Χριστούγεννα) και δεν υπάρχει άνθρωπος. Αυτό λέει ότι ο κόσμος είναι μαζεμένος, φοβισμένος, μπερδεμένος και δεν έχει και λεφτά. Όλα αυτά μαζί, δίνουν μήνυμα απαισιοδοξίας. Περιμένεις να δεις τι θα γίνει. Μιλάμε κυριολεκτικά, για τον «Θάνατο του Εμποράκου». Δεν μπορεί και δεν γίνεται να συνεχίσει αυτό το πράγμα.