Φ. Μάρης: «Έμπειρο στέλεχος ο Αλ. Πολυχρονίδης

Νέα «σελίδα» στο ΔΠΘ: Ανέλαβαν και επίσημα οι νέες Πρυτανικές Αρχές

Ο μοναδικός παραμένων και με την νέα θητεία, Αντιπρύτανης μιλά στην «Θ»

 

Αλλαγή «σελίδας» κάνει και επίσημα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η διαπιστωτική πράξη εκλογών του νέου πρύτανη και των τεσσάρων νέων αντιπρυτάνεων.

Ένα νέο πρυτανικό σχήμα για το οποίο μίλησε στην «Θ» ο Αντιπρύτανης κ. Φώτης Μάρης, αναφερόμενος τόσο στα υπόλοιπα (και νέα) πρόσωπα που αναλαμβάνουν τα καθήκοντα Αντοπρύτανη, όσο και στο πρόσωπο του νέου Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρου Πολυχρονίδη.

 

«ΝΕΑ ΜΕΡΑ, ΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ»

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε στην «Θ» ότι «κάθε καινούργια διοίκηση η οποία ανακύπτει από πρυτανικές εκλογές είναι μια καινούρια μέρα, μια μέρα χαράς. Μια μέρα κατά την οποία ένας αριθμός συναδέλφων με την στήριξη του εκλογικού σώματος καλούνται να προσφέρουν στο ίδρυμα από μια θέση ευθύνης. Για εμένα προσωπικά, εκτός από μια ημέρα χαράς και ικανοποίησης, είναι και μια μέρα που σηματοδοτεί κάτι περισσότερο, μιας και ήμουν κομμάτι της προηγούμενης διοίκησης και είχα την δυνατότητα να δώσω το δείγμα γραφής σε ο,τι αφορά τις δικές μου αρμοδιότητες. Εκτιμώ ότι ο τρόπος με τον οποίο ασχολήθηκα και μπήκα στο κομμάτι της διοίκησης, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, κρίθηκε σαν θετική προσπάθεια και για αυτό μου έδωσαν την δυνατότητα μέσω των εκλογών να είμαι και στο νέο σχήμα».

 

«ΕΜΠΕΙΡΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ – ΕΧΕΙ ΣΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

«Για τους νέους συναδέλφους, θέλω να πω πως είναι συνάδελφοι με μεγάλη εμπειρία, συνάδελφοι με μεγάλη διάθεση να ασχοληθούν σε καθημερινή βάση με τα προβλήματα του Πανεπιστημίου» συνέχισε ο ίδιος, ενώ αναφορικά με το πρόσωπο του νέου Πρύτανη υπογράμμισε ότι «είναι ένα στέλεχος της διοίκησης το οποίο γνωρίζαμε μιας και ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει σε βάθος τα θέματα του πανεπιστημίου και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γνώσεις τις οποίες έχει, θα είναι δομικά στοιχεία μιας επιτυχημένης πορείας. Ο κ. Πολυχρονίδης όπως είπα είναι έμπειρο στέλεχος. Μιας και είναι παλαιό μέλος του πανεπιστημίου μας, έχει σαφή εικόνα για τα προβλήματα, έχει σαφή εικόνα για τις άμεσες δράσεις οι οποίες απαιτούνται, νομίζω όμως ότι σε αυτό το κομμάτι κρίνω σκόπιμο να μιλήσει και ο ίδιος και να παρουσιάσει το κομμάτι του οράματός του, των επιλογών του και για μένα, μιας και η συγκεκριμένη διοίκηση προέκυψε από ένα νέο σύστημα εκλογής (δηλαδή σε μια κάλπη εκλέγεται ο πρύτανης και σε μια άλλη οι αντιπρυτάνεις), είναι ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα για να έχουμε μια ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ διοίκηση, μια ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ διοίκηση στο Δημοκρίτειο. Η επιτυχημένη διοίκηση του Δημοκριτείου, θα έχει απήχηση στην κοινωνία μας».

 

«ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΠΘ ΝΑ…ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Αναφορικά με το ΔΠΘ, ο κ. Μάρης τόνισε επίσης ότι «είναι και ένα στοίχημα να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, να γυρίσει σελίδα, να βγει μπροστά το θετικό έργο του πανεπιστημίου που ήταν σημαντικό και δεν κατάφερε να παρουσιαστεί και να συνεχιστεί αυτή η πορεία, μιας και είναι ζητούμενο τόσο για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όσο και για την ίδια την κοινωνία της περιοχής της Θράκης».

 

ΟΙ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΠΘ

Υπενθυμίζεται ότι η κάλπη δεν “έβγαλε” πρύτανη κατά την πρώτη μέρα των εκλογών, αλλά 24 ώρες αργότερα, όταν αναδείχθηκε νέος πρύτανης κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, με ποσοστό 54% επί των ψηφισάντων, ο οποίος ξεκίνησε κι επίσημα την θητεία του από 01-09-2018 ως 31-08-2022.

Την ίδια θητεία, σύμφωνα με τη διαπιστωτική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, θα έχουν και οι τέσσερις αντιπρυτάνεις κ. Φώτης Μάρης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών (Κομοτηνή), Μαρία Μιχαλοπούλου, καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Κομοτηνή) και Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος, καθηγητής πρώτης βαθμίδας του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας.