Κατέβασε «ρολά» ακόμη και το κεντρικό περίπτερο της Πλ. Ελευθερίας

Κλείνει ένα κάθε…εβδομάδα – Μόλις είκοσι απέμειναν σε όλη την πόλη

Σωτ. Βασιλειάδης: «αδιάφορη η «κανονιστική» μπροστά στο δράμα των περιπτερούχων»

 

«Πληγή» που «ματώνει» συνεχώς, μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι περιπτερούχοι της Ξάνθης, πολλοί εκ των οποίων έφτασαν να κατεβάσουν «ρολά» παρά το γεγονός ότι τα περίπτερά τους ήταν σε κεντρικότατα σημεία, όπως αυτό της Πλατείας Ελευθερίας και της οδού Δράμας (στον Φόρο).

Και ενώ τα έσοδα των περιπτερούχων δεν τους φτάνουν ούτε για… «τσίχλες» και ψιλικά, υπάρχει (μόνον στα χαρτιά από ότι φαίνεται) μια κανονιστική από τον Δήμο Ξάνθης αναφορικά με τις προδιαγραφές και τις θέσεις των περιπτέρων η οποία περνά «αδιάφορη», καθώς «λεφτά δεν υπάρχουν», όπως εξηγεί στην «Θ» ο πρόεδρος των περιπτερούχων της Ξάνθης κ. Σωτήρης Βασιλειάδης.

 

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ –  ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΝΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ»

Ειδικότερα ο ίδιος αναφέρει ότι «είμαστε όλοι για κλείσιμο. Ακόμη και περίπτερα σε κεντρικότατα σημεία, έχουν κλείσει. Κλείνει ανά μία εβδομάδα και ένα περίπτερο. Θα κλείσουν όλα. Δεν αξίζει τον κόπο. Πλέον με αυτά τα περίπτερα που έχουν κλείσει πρέπει να έχουν εναπομείνει μόλις 20 αλλά και αυτά θέλουν να τα κλείσουν. Και εγώ θέλω να κλείσω αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι 58 ετών και χρειάζομαι λίγα ακόμη χρόνια αλλά πως θα αντέξω;»

 

«ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ…ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ – ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ»

Αναφορικά με την κανονιστική του Δήμου Ξάνθης, ο κ. Βασιλειάδης επισημαίνει ότι «δεν έχει γίνει τίποτα. Μόνον λεφτά θέλουν αυτοί. Δεν βρίσκεις άκρη με καμία υπηρεσία. Αυτά που ζητούν είναι παράλογα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αν βγάλουμε μερικά πράγματα από αυτά που ζητούν και πωλούμε μόνον τσιγάρα, καθαρίσαμε. Είναι δυνατόν να γίνει το περίπτερο με αυτόν τον τρόπο; Είναι δυνατόν να ξηλώσω το περίπτερο; Αν έχουν χρήματα ας έρθουν να τα κάνουν. Εμείς θα τα κάνουμε; Δεν βρίσκεις άκρη με αυτούς. Απλώς πιστεύω ότι θέλουν  να μας κλείσουν επειδή είναι οι πολυεθνικές από πίσω. Λένε ότι τους κάνουμε ζημιά επειδή καθόμαστε πολλές ώρες. Θα τα κλείσουμε στο τέλος και θα ησυχάσουμε. Οι άδειες των περιπτέρων που κλείνουν πηγαίνουν στον δήμο και τις επαναπροκηρύσουν. Βγαίνουν ξανά σε δημοπρασία, αλλά ανοίγουν αυτοί που δεν ξέρουν τι σημαίνει το περίπτερο και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα ή αυτοί που θέλουν να κάνουν… «ξέπλυμα χρήματος». ΄Στα 1000 ευρώ τσιγάρα, βγάζεις…19 ευρώ. Άντε ένα «καλό» περίπτερο να βγάλει 3000 ευρώ από τα τσιγάρα, άρα 60 ευρώ. Τι να πρωτοπληρώσουν; Τα τηλέφωνά τους; Την εφορία τους; Τις ώρες που κάθονται με το άγχος; Ακόμη για τα αναψυκτικά από τα οποία βγάζουμε 0.40€ έρχεται η ΔΕΗ με υπέρογκα ποσά και είναι σαν τα τσιγάρα. Είναι πολύ δυσάρεστα τα πράγματα. Πάρα πολύ δυσάρεστα. Οι συνάδελφοι τα παρατούν. Κάθε πέντε με έξι μήνες τα περίπτερα αλλάζουν ιδιοκτήτη γιατί ο άλλος που θέλει να βγάλει ένα μεροκάματο, δεν ξέρει τι συμβαίνει πραγματικά με τα περίπτερα. Όταν βλέπει τι γίνεται, το κλείνει και πηγαίνει να το πάρει άλλος. Ένας που ξέρει τι γίνεται με τα περίπτερα δεν πρόκειται να το πάρει».