Κατήγορος «πριν»… υπόλογος «μετά»!

Κατήγορος «πριν»… υπόλογος «μετά»!

Κόμματα και πολιτικοί (αλλά και αυτοδιοικητικοί) που διαγράφουν πορεία εξουσίας, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις τους όταν βρίσκονται στη θέση της αντιπολίτευσης, καθόσον σίγουρα θα τα βρουν «μπροστά» τους όταν γίνουν διοίκηση! Δεν μπορεί δηλαδή να επικρίνεις μία πρωτοβουλία της διοίκησης ως αντιπολίτευση και μόλις αναλάβεις εσύ να κάνεις το ίδιο πράγμα και να το διαφημίζεις! Έτσι ακριβώς την πάτησε και η σημερινή διοικούσα παράταξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και προσωπικά ο Χριστόδουλος Τοψίδης με το θέμα της τουριστικής προβολής της ΠΑΜΘ. Σαν αντιπολίτευση έλεγε πως η συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκθέσεις δεν φέρνει αποτελέσματα με το γνωστό «Metios Travel» τότε, για τα ταξιδάκια που έκαναν οι παράγοντες του τουρισμού της Περιφέρειας… Να λοιπόν που σήμερα και ο ίδιος ως διοίκηση κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα τα οποία επέκρινε, οπότε δίνει όλο το δικαίωμα στους αντιπάλους του -και εν προκειμένω στον πρώην θεματικό αντιπεριφερειάρχη του Τουρισμού κ. Τσώνη- να του την πουν! Γι’ αυτό είναι φρόνιμο να σκέφτονται πολιτικά κάποιοι που θέλουν να διοικήσουν πριν να αναλάβουν θέσεις εξουσίας και να μην εκστομίζουν εύκολα λόγια και κριτικές που στη συνέχεια θα τους εκθέσουν. Το μήνυμα ελήφθη;

Ποιοι «ενοχλούνται» από την αστυνόμευση του Δροσερού;

Κάποιοι που αυτοχρίστηκαν εκπρόσωποι του Δροσερού, εξέδωσαν λέει, χθες μια ανακοίνωση-ανοιχτή επιστολή με κοινοποίηση προς τις αρχές της Περιφέρειας, του Ν. Ξάνθης και του Δήμου Ξάνθης, με την οποία προσκαλούσαν τους εκπροσώπους σε σύσκεψη- συζήτηση με θέμα τη «διασάλευση», λέει, της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής από την μόνιμη παρουσία της αστυνομικής δύναμης! Καταρχήν, δεν αναφέρεται πουθενά ποιοι είναι αυτοί οι «εκπρόσωποι» των Δροσεριτών και με βάση ποια δεδομένα αυτοχρίστηκαν ως τέτοιοι… Κατά δεύτερο λόγο, πώς είναι δυνατόν με μια ανοιχτή επιστολή να προσκαλείς όλες τις τοπικές αρχές και να έχεις την απαίτηση να είναι παρούσες, επειδή κάποιοι «no name» αυτοχρισμένοι εκπρόσωποι ενός οικισμού θέλουν να κάνουν τα δικά τους… Και τέλος, ποιοι είναι αυτοί που ενοχλήθηκαν από τους αστυνομικούς ελέγχους; Σε ποιους δηλαδή χάλασε τη «σούπα» η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή; Υπενθυμίζω ότι ο πρώην αντιδήμαρχος και κάτοικος της περιοχής με δηλώσεις του στη «Θ» είχε τονίσει ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή οι Δροσερίτες επιθυμούν τη μόνιμη παρουσία της αστυνομίας και την πάταξη του εγκλήματος… Μήπως, λέω μήπως, ενοχλήθηκαν κάποιοι που παρανομούσαν και τώρα περιορίστηκε ή κόπηκε εντελώς αυτή η δυνατότητα που είχαν σε ένα περιβάλλον του τύπου «μπάτε σκύλοι και αλέστε»!  

Επανέρχονται από τους «ΜΠΡΟΣΤΑ»…

Δύο ενδιαφέροντα θέματα κατατέθηκαν προχθές στο «τραπέζι» του Δημοτικού Συμβουλίου από τους ΜΠΡΟΣΤΑ, για τα οποία αξίζει να δοθεί συνέχεια. Το ένα αφορά τα δημοτικά ακίνητα, που προσωπικά το έχω θέσει επανειλημμένα με ανάλογες δημόσιες τοποθετήσεις μου από τη στήλη και από τις εκπομπές μου… Πόσα ακίνητα έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος, ποια από αυτά έχουν αξιοποιηθεί, ποια είναι αξιοποιήσιμα και γιατί δίνει ένα σκασμό λεφτά για να ενοικιάσει χώρους για τις υπηρεσίες του τη στιγμή που διαθέτει δικά του ακίνητα που παραμένουν στα αζήτητα. Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την κατάταξη της Παλιάς Πόλης στα μνημεία της UNESCO. Ένα θέμα το οποίο είχε πρωτοεισαχθεί για συζήτηση και για προώθηση επί δημαρχίας Στυλιανίδη, αλλά που ωστόσο σταμάτησε και δεν δόθηκε συνέχεια. Θυμάμαι ότι τότε είχαν συζητηθεί και τα ευεργετήματα που θα υπήρχαν για τον παραδοσιακό οικισμό και για το Δήμο Ξάνθος γενικότερα από μια τέτοια ένταξη, αλλά εντοπίστηκαν παράλληλα και κωλύματα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, όπου υπήρχαν και πολλές ακόμη ανάλογες προτάσεις για άλλα σημεία της χώρας μας… Εύχομαι αυτή τη φορά να συνηγορούν οι συνθήκες και να τελεσφορήσει η πρόταση…

Εκτονώνουν τα… «κόμπλεξ» τους!

Δεν καταλαβαίνουμε προφανώς ένα πράγμα… Ότι η δημοτική -και γενικότερα η δημόσια- περιουσία είναι και δική μας περιουσία. Και εξηγούμαι… Κάποια στιγμή ο Δήμος Ξάνθης τοποθέτησε στην περιοχή της κεντρικής πλατείας (πάρκο Διοικητηρίου), κάποια εξωτερικά όργανα γυμναστικής, ώστε να μπορεί να αθλείται οποιοσδήποτε χωρίς να πληρώνει συνδρομές στα γυμναστήρια κλπ… Κάποιοι προφανώς έβγαλαν όλα τα κόμπλεξ τους επάνω σε κάποια από αυτά τα όργανα. Όπως πληροφορούμαι, ο Δήμος επισκεύασε ή και αντικατέστησε κάποια από αυτά, για να έρθουμε πάλι σήμερα για να δούμε την ίδια εικόνα καταστροφής… Θα μου πείτε πως το ίδιο συμβαίνει και στις παιδικές χαρές και αλλού, όμως στα συγκεκριμένα αντικείμενα υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάποιο ατύχημα και ιδιαίτερα σε παιδιά… Για παράδειγμα, το εικονιζόμενο καταστραμμένο ποδήλατο, είτε θα πρέπει να το αποσύρει από εκεί η υπηρεσία του Δήμου ή να το αντικαταστήσει, γιατί στην κατάσταση που βρίσκεται το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσει κάποιο ατύχημα. Κατά τ’ άλλα, μέχρι που να αποκτήσουμε την κατάλληλη παιδεία, δυστυχώς θα έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα από κάποιους που προφανώς εννοούν τη δημοκρατία κομμένη και ραμμένη στα δικά τους θέλω, στα δικά τους γούστα και προπαντός στα δικά τους κόμπλεξ…

Του Τένη Καμαρίδη