Λ. Σερραίος: «Θέμα του κάθε κυνηγού η εκπαίδευση ζώων, αρκεί να είναι ταϊσμένα, ποτισμένα, τσιπαρισμένα και εμβολιασμένα»

Με αφορμή την καταγγελία στην «Θ» από τους φιλόζωους…
Ένσταση από τον κυνηγό για το πρόστιμο των 4300 ευρώ – «Τακτοποιημένα υγειονομικά όλα τα σκυλιά μου- Δεν επικαλέστηκα ποτέ ότι ο κ. Σερραίος σβήνει πρόστιμα» διευκρίνισε ο ίδιος στην «Θ»
Με αφορμή την καταγγελία που έφτασε στην «Θ» για 8 κυνηγόσκυλα στην Παλιά Μορσίνη και το ρεπορτάζ της 22ας Οκτωβρίου (κατά το οποίο παρατέθηκαν οι δηλώσεις της κ. Άννας – Μαρίας Ζαφειριάδου και του κ. Λοϊζου Σερραίου), η εφημερίδα μας δίνει συνέχεια, σε μια προσπάθεια αναζήτησης των συνθηκών κάτω από τις οποίες θα πρέπει να διαβιεί και να εκπαιδεύεται ένα αντίστοιχο ζώο, καθώς σύμφωνα με μεγάλη μερίδα κυνηγών «ένα δεμένο και ολιγόσιτο σκυλί, εκπαιδεύεται έτσι ώστε να αποδίδει καλύτερα στο κυνήγι».
ΠΡΟΣΤΙΜΟ 4300 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΤΑΤΑΙ…
Αξίζει να σημειωθεί αρχικά, ότι στον κυνηγό που αφορούσε η καταγγελία, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4300 ευρώ, ενώ ο ίδιος προχώρησε σε ένσταση:
«Προς τον Δήμο Ξάνθης, Δ/νση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γραφείο Αδέσποτων Ζώων» στην οποία αναφέρει τα εξής:
«ΕΝΣΤΑΣΗ- ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ
Του …….κατοίκου Παλαιάς Μορσύνης Δήμου Ξάνθης με αριθ. αστυν. Ταυτότητας……………και με ΑΦΜ…..
ΚΑΤΑ
Της με αριθ…………ΠΡΑΞΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Ν. 4039/2012
Προσφεύγω νόμιμα και εμπρόθεσμα και ζητώ την ακύρωση της προσβαλλόμενης πράξης με αριθ……………..ΠΡΑΞΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Ν. 4039/2012 για τους παρακάτω νόμιμους, βάσιμους και αληθινούς λόγους
Διαμένω μόνιμα μαζί με την οικογένειά μου σε διώροφη οικία στη Παλαιά Μορσύνη του Δήμου Ξάνθης.
Ασχολούμαστε, ο γιός μου κι εγώ με το κυνήγι και για το σκοπό αυτό έχουμε κυνηγόσκυλα στην αυλή του σπιτιού μας σε ειδικά περιφραγμένο χώρο με ειδικά σπιτάκια για το κάθε ένα.
Τα σκυλιά αυτά έχουν όλα βιβλιάριο υγείας, είναι τσιπαρισμένα και φυσικά φροντίζουμε να διαβιούν υπό τις καλύτερες συνθήκες καθώς από αυτό εξαρτάται και η απόδοσή τους στο κυνήγι.
Σας προσκομίζουμε τα βιβλιάρια και των οκτώ σκυλιών ιδιοκτησίας δικής μου και των παιδιών μου νόμιμα θεωρημένα από τον κτηνίατρο Ξάνθης ΜΕΧΜΕΤ ΟΓΛΟΥ ΑΛΠΑΙ, με ΑΜ γεωτεε: 3-04875, Σμίνθνη Δήμου Μύκης ΠΕ
Ξάνθης.
Σας επισυνάπτουμε επιπλέον φωτογραφίες του χώρου διαβίωσης των σκυλιών.
Επειδή η ένστασή μου είναι νόμω και ουσία βάσιμη.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Με την επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μου
Ζητώ: Να γίνει δεκτό το υπόμνημά μου και η υπό κρίση ένστασή μου.
Να ακυρωθεί η με αριθ………. ΠΡΑΞΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Ν. 4039/2012 με την οποία βεβαιώθηκε πρόστιμο 4.300 ευρώ
Να διαταχθούν τα νόμιμα.
Ξάνθη, 21-10-2020»
«ΔΕΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Ο κ. ΣΕΡΡΑΙΟΣ ΣΒΗΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ»
Επιπλέον ο εν λόγω κυνηγός, θέλησε να επισημάνει στην «Θ» ότι «ουδέποτε χρησιμοποίησε το όνομα του κ. Σερραίου, επικαλούμενος ότι ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου «σβήνει» πρόστιμα», αποκαθιστώντας έτσι το όνομα του δεύτερου, ο οποίος και επιφυλάχθηκε άλλωστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά του (σε περίπτωση μη αποκατάστασης)»
«ΤΟ ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ – ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΣΜΕΝΑ, ΠΟΤΙΣΜΕΝΑ, ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ»
Σε ο,τι αφορά στα όσα προβλέπονται και στα όσα υποχρεούται να κάνει ένα κυνηγός απέναντι στα ζώα που τον βοηθούν να «πιάσει» τα θηράματά του, ο κ. Σερραίος, μιλώντας εκ νέου στην «Θ» επισημαίνει ότι «είναι θέμα του καθενός το πώς έχει τα σκυλιά του. Εγώ τα έχω για παράδειγμα μέσα σε κλουβιά «πολυτελείας» ας το πούμε. Είναι και τι δυνατότητα έχει ο καθένας. Κάποιοι τα έχουν δεμένα, αλλά αυτό δεν ισχύει ότι με αυτόν τον τρόπο τα εκπαιδεύουν κιόλας. Το πώς θεωρεί ο καθένας  ότι μπορεί να εκπαιδεύσει το σκυλί του, είναι δικό του θέμα. Το ότι θα πρέπει να το έχει ταϊσμένο, ποτισμένο, τσιπαρισμένο, με τα φάρμακά του κλπ, αυτό εξυπακούεται. Αυτό το λέει και η νομοθεσία. Πρέπει να το προσέχει, να είναι καθαρό κλπ. Τώρα το αν το έχει στην αλυσίδα, είναι δικαίωμα του καθενός. Αν ο καθένας θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο το σκυλί του θα κυνηγά καλύτερα, δεν ξέρω. Μπορεί. Ούτε και η νομοθεσία μπορεί να επέμβει σε αυτό το θέμα. Η νομοθεσία επεμβαίνει στην ποιότητα ζωής του ζώου. Αν είναι δηλαδή σωστό, καθαρό, τσιπαρισμένο, εμβολιασμένο κλπ. Όταν δηλαδή αυτόν τον άνθρωπο θα τον ελέγξει κάποιος, θα ελέγξει το τσιπάκι, το βιβλιάριο (αντιλυσσικά εμβόλια κλπ). Ο τρόπος εκπαίδευσης είναι στο πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας.».
«ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΞΩ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ»
Σε ερώτηση της «Θ» σχετικά με τις κατά καιρούς άθλιες εικόνες με παρατημένα (όταν πια γεράσουν) κυνηγόσκυλα σε βουνά της περιοχής, ο κ. Σερραίος διευκρινίζει ότι «πολύ σπάνια θα δεις έξω παρατημένα κυνηγόσκυλα. Εάν θα πάμε έξω, να δούμε τα αδέσποτα, το 95% για να μην πω περισσότερο, δεν έχουν καμία σχέση με κυνηγόσκυλα. Ένας κυνηγός που σέβεται τον εαυτό του, σέβεται και το ζώο του, δεν το αφήνει. Προτιμά να το έχει μαζί του έως το τέλος. Όχι ότι δεν υπάρχουν και κάποια άτομα που δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους, όχι τα ζώα τους. Ζούμε σε μια κοινωνία που έχει ανθρώπους με πολλούς χαρακτήρες».
«ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΜΕΝΑ, ΑΛΛΟΙ ΌΧΙ – Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΖΩΟΥ»
«Το πώς μπορεί να εκπαιδεύσει καλύτερα ένα ζώο, κάποιος είναι δικό του θέμα. Άλλος το έχει δεμένο, άλλος μέσα σε κλουβί, όπως τα έχω εγώ. Δηλαδή σε κλουβιά 1.5 Χ 5 μέτρα και μέσα γυρνά ελεύθερο το ζώο. Είναι θέμα του καθενός. Είναι σαν να λέμε γιατί ο ένας έχει ένα αμάξι 500 κυβικά και ο άλλος 2000 κυβικά; Αυτό μπορεί να κρατήσει ο ένας, το άλλο ο άλλος» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «δεν έχουν όλοι τα σκυλιά τους δεμένα. Αυτός μπορεί να θεωρεί αυτό. Κάποιοι τα έχουν ελεύθερα. Ο καθένας έχει τον τρόπο του. Αυτός μπορεί να θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα του αποδώσουν καλύτερα τα σκυλιά. Η νομοθεσία μιλά για εμβόλια κατά της λύσσας κλπ και για την ποιότητα ζωής του ζώου. Για την ποιότητα ζωής του. Από ο,τι κατάλαβα – από τις φωτογραφίες – δεν τα είχε φροντισμένα στην αρχή τα ζώα. Τώρα ο άνθρωπος μπορεί να θορυβήθηκε από την κατάσταση ή μπορεί να είχε χρόνο και ευχέρεια και τα διόρθωσε τα πράγματα. Αυτό, αν το έκανε, πρέπει να του το αναγνωρίσουμε κιόλας…»