Ο Δήμος Ξάνθης να παρέμβει στον εξωτερικό χώρο του ΞΕΝΙΑ

Η αστοχία (απερισκεψία) των Ξανθιώτικων φορέων να μην στηρίξουν την προσπάθεια του τελευταίου διαχειριστή του ΞΕΝΙΑ Ξάνθης ώστε να συνεχίσει να υπάρχει εν λειτουργία το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα, είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση ενός ζωτικού χώρου –ίσως του πιο όμορφου και πράσινου κομματιού της Ξάνθης!

Η «μοίρα» της περιοχής είναι προδιαγραμμένη, καθόσον ανάλογες εικόνες είχαμε παρατηρήσει και στο παρελθόν, στην μεταβατική περίοδο μέχρι την εκμετάλλευση του συγκροτήματος από τον αείμνηστο Παναγιώτη Ανδρικόπουλο.

Κατεστραμμένες εγκαταστάσεις με περιθωριακούς τύπους, με σύριγγες, προφυλακτικά και όλα τα συναφή παρελκόμενα που συνθέτουν ένα αποκρουστικό θέαμα. Εκεί θα οδηγηθεί με μαθητική ακρίβεια!

Ο περιβάλλον χώρος όμως θα μπορούσε να συντηρηθεί με πρωτοβουλία του τομέα πράσινου του Δήμου Ξάνθης, καθόσον η εγκατάλειψή του είναι εμφανέστατη. Δένδρα ξεραμένα, θάμνοι απεριποίητοι, ξερά χόρτα που εκτός όλων των άλλων είναι επικίνδυνοι και για πυρκαγιά.

Όλη αυτή η εικόνα όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την περιουσία του δημοσίου σε ότι αφορά το δημόσιο ανίκητο του ΞΕΝΙΑ, αλλά έχει άμεση σχέση και με την δημόσια εικόνα της πόλης καθόσον βρίσκεται στο πιο πολυσύχναστο σημείο και είναι δημόσια θέα όλων των περαστικών!

Οι πρόσκοποι ανέλαβαν να συντηρήσουν και να ποτίσουν το χόρτο που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του ξενοδοχείου στο χώρο με το σιντριβάνι, όπου στήνουν το στέκι τους στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. θα μπορούσαν ίσως να περιποιηθούν και το υπόλοιπο κομμάτι σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου…

Η «Θ» δημοσιεύει σήμερα τις σχετικές φωτογραφίες και καλεί το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Ξάνθης να παρέμβει άμεσα ώστε να «σουλουπώσει» τουλάχιστον τον περιβάλλοντα χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Λιμνίο και το δημοτικό κολυμβητήριο και που τώρα -ιδιαίτερα ενόψει των Γιορτών Παλιάς Πόλης- θα γίνει ακόμη πιο πολυσύχναστο και θα το «καμαρώνουν» εκτός από τους Ξανθιώτες και οι χιλιάδες επισκέπτες των γιορτών!

Περιποίηση των θάμνων της περίφραξης, των δένδρων που βρίσκονται εντός του αυλείου χώρου και ένα τακτικό πότισμα από τον Δήμο (σε συνεργασία ίσως και με την Πυροσβεστική), για να πάρει ο χώρος τα «πάνω» του και να κρυφτεί η ασκήμια που έτσι κι αλλιώς θα υπάρχει σε λίγο καιρό στα κτιριακά του ξενοδοχείου…