Ο γιατρός πρότεινε, αλλά…

Ο γιατρός πρότεινε, αλλά…

Όπως ήταν αναμενόμενο… Η πρόταση που έκανε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο προχθές αναφορικά με την παραχώρηση της αντιμισθίας των δημοτικών συμβούλων ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους επικουρικούς γιατρούς στο νοσοκομείο μας, βρήκε απέναντι… ώτα μη ακουόντων! Υπάρχει λοιπόν ένα ποσό «αποζημίωσης» για κάθε δημοτικό σύμβουλο, για κάθε συνεδρίαση, το οποίο στο σύνολό του και σε ετήσια βάση δίνει αρκετές χιλιάδες ευρώ! Για τον κάθε σύμβουλο μπορεί να είναι ένα «ούζο», αλλά το τελικό αποτέλεσμα αν και εφόσον υπήρχε συμφωνία, θα ήταν να δοθούν κίνητρα για περισσότερους γιατρούς στο νοσοκομείο μας… Όχι μόνο δεν έγινε δεκτή η πρόταση Καμαρίδη να παραχωρηθούν αυτά τα χρήματα, αλλά κάποιοι προσπάθησαν να την «θάψουν» και να… περάσουν στο επόμενο θέμα! Πιστεύω πως κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους δεν έχει «ανάγκη» τα 50 ευρώ, αλλά προφανώς δεν υπάρχει διάθεση να παραχωρηθούν για έναν τόσο σημαντικό σκοπό. Και να φανταστείτε ότι η πρόταση έπεσε από έναν άνθρωπο που αφήνει την δουλειά του και άρα χάνει εισοδήματα για να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις και γενικότερα στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα όργανα του Δήμου…

Μήπως προλάβουμε την επόμενη…

Συγκλονισμένη η κοινωνία μας για ακόμη μια φορά από το προχθεσινό περιστατικό που στοίχισε την ζωή σε μία 37χρονη συμπολίτισσά μας, σύζυγο, μητέρα, κόρη, φίλη, άνθρωπο! Το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μία αυξητική στάση στις αυτοχειρίες γενικότερα (μη ξεχνάτε ότι πριν ένα μήνα περίπου με το ίδιο σκεπτικό «έφυγε» ένα 17χρονο Ξανθιωτάκι), δημιουργεί εύλογες ανησυχίες ιδιαίτερα για εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες και καταθλιπτικές τάσεις! Πως μπορούμε όμως να διακρίνουμε αυτούς τους ανθρώπους, να τους στηρίξουμε σε κοινωνικό, αλλά και–αν χρειαστεί- σε ιατρικό επίπεδο; Πως μπορούμε δηλαδή να συμβάλουμε εμείς στο να αποφθεχθεί μία ακόμη τέτοια τραγικότητα; Είμαστε άμοιροι των ευθυνών όλοι εμείς που σήμερα δηλώνουμε εμβρόντητοι ή μήπως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και να είχαν αποφθεχθεί όλα αυτά; Σ’ αυτά τα βασανιστικά ερωτήματα προσπαθούμε σήμερα μέσα από την «Θ’ να δώσουμε απαντήσεις. Όχι εμείς φυσικά αλλά οι κατάλληλοι επιστήμονες… και το κάνουμε αυτό γιατί θεωρούμε εξόχως σημαντικό το γεγονός να μπορέσουμε δηλαδή να σώσουμε έστω έναν συνάνθρωπό μας που έχει τέτοιες τάσεις. Και επειδή οι καταθλίψεις αυξάνονται ραγδαία, καλό είναι να έχουμε τον νου μας σε ανάλογες πιθανές περιπτώσεις και να κινητοποιηθούμε εγκαίρως, επειδή δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος…

Δεν είναι μόνον ο κορωνοϊός…

Μπορεί η Άνοιξη να είναι θεωρητικά η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, παράλληλα όμως είναι και η πιο… «επικίνδυνη» εποχή για ασθένειες (αλλεργίες, γρίπες, κρυολογήματα κλπ), αλλά και για τις μολυσματικές ασθένειες που σκάνε μύτη αυτό τον καιρό και απ’ ότι φαίνεται, ανανεωμένες και ενισχυμένες! Επειδή πολλά γράφονται και λέγονται τελευταία για τους νέους μολυσματικούς ιούς που κατά περίπτωση είναι και θανατηφόροι (εκ των οποίων κάποιοι ήδη επισκέφθηκαν την Ευρώπη), θεώρησα σωστό να ενημερώσουμε τους αναγνώστες της «Θ» με το αναλυτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε σήμερα και που όπως θα διαβάσατε καθησυχάζει τρόπον τινά τους συμπολίτες μας καθόσον στην περιοχή μας, ναι μεν υπάρχει ακόμη ο κορωνοϊός σε μικρή κλίμακα (όπως παντού), αλλά σε ότι αφορά τις νεοεισερχόμενες μολυσματικές ασθένειες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας… Τουλάχιστον ακόμη… Εκείνο που θα μπορούσε ίσως να μας «ανησυχήσει» είναι η παρουσία και η εξάπλωση του ιού Δυτ. Νείλου, καθόσον γνωστός από παλαιότερα, αλλά και του Δάγκειου Πυρετού, που «μπούκαρε» άσχημα αυτή την χρονιά. Ελπίζω να μείνουμε μακριά απ’ όλα αυτά φυσικά…

«Έρωτας» με το… κινητό! 

Μ’ αρέσει πάντα να διαβάζω στατιστικές καθόσον αποτέλεσε και αντικείμενο των σπουδών μου προ… αρκετών δεκαετιών! Μία από αυτές λοιπόν αναφέρει ότι 8 στους 10 πολίτες συνεχίζει να απασχολείται με το κινητό του ακόμη και όταν πέφτει στο κρεβάτι το βράδυ να κοιμηθεί, καταναλώνοντας αρκετή ώρα και από την ξεκούρασή του. Δηλαδή δεν μας φτάνουν οι ατελείωτες ώρες που είμαστε μόνιμα με το κινητό στο χέρι κατά την διάρκεια της ημέρας, το πάμε και στο κρεβάτι μας! Αποτέλεσμα να έχουν και αυτοί οι ίδιοι έναν ανήσυχο ύπνο (όπως εξηγούν άλλωστε και οι ειδικοί) και συγχρόνως να αδιαφορούν για τον (ή την) σύντροφό τους που εκείνη την στιγμή ίσως επιθυμεί να έχει μία άλλη εξέλιξη η βραδινή τους κατάκλιση… Θα μου πείτε βέβαια, από την στιγμή που η στατιστική αναφέρει 8 στους 10 άρα στις περισσότερες περιπτώσεις και τα δύο μέλη του ζευγαριού (όταν μιλάμε για ζευγάρια) πέφτουν στο κρεβάτι με το κινητό στο χέρι, οπότε καταλαβαίνετε τις καταστροφικές συνέπειες που έχει αυτό το ρημάδι στην ζωή μας καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου. Και μιλάμε από ηλικίες παιδικές έως ηλικίες της… τρίτης ηλικίας! Και που είστε ακόμη…

Του Τένη Καμαρίδη