Οι επαγγελματίες «φώναζαν», αλλά… ποιος τους άκουγε!

Έπιασαν δουλειά στην «καρδιά» της Ξάνθης, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ

Ιππ. Καμαρίδης: «Τα έργα μας θα αμβλύνουν, τουλάχιστον το πρόβλημα – Εμάς μας νοιάζει»

Χρόνιο ήταν το πρόβλημα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται γύρω από την κεντρική πλατεία Ξάνθης, το οποίο αφορούσε σε συσσώρευση ομβρίων υδάτων και…πλημμύρες. Ένα πρόβλημα το οποίο καλείται να αμβλύνει αρχικά και να επιλύσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό,  η νέα δημοτική αρχή και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΞ, συνεργεία της οποίας από χθες το πρωί, ξεκίνησαν τα επεμβατικά έργα.
Έργα τα οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη (ο οποίος μιλά στην «Θ»)  θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα συνεχιστούν «ακολουθώντας» την διαδρομή των αγωγών που φέρουν το νερό στο προαναφερόμενο σημείο.

 

«ΕΠΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ…ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΑΜΜΟΥ ΚΑΙ ‘’ΣΩΣΙΒΙΑ’’ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΥΝ, ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο κ. Καμαρίδης «ένα πρόβλημα που χρόνιζε εκεί, ήταν αυτό της συσσώρευσης των ομβρίων υδάτων και οι πλημμύρες των καταστημάτων που βρίσκονται στην πλατεία. Εδώ και πέντε χρόνια «φωνή βοώντος». Τα έργα που τώρα από την ΔΕΥΑΞ, είναι για να μην πλημμυρίζουν τα καταστήματα που επι πέντε χρόνια ήταν με…σακούλες άμμου και με «σωσίβια». Η νέα διοίκηση θεωρεί προτεραιότητά της την προστασία του επιχειρείν. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, ξεκίνησε μια σειρά από έργα που θα μπορέσουν να αμβλύνουν, αν όχι να εξαφανίσουν, το πρόβλημα».

 

 «Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ – ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑ»

«Κάνουμε αυτό για το οποίο μας εξέλεξε ο κόσμος. Τίποτα παραπάνω. Η διαφορά μας από τους προηγούμενους που επί πέντε χρόνια δεν έκαναν τίποτα, είναι ότι εμάς μας νοιάζει. Τα έργα θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «βέβαια, αυτά τα έργα για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα συνεχιστούν και κατά την διαδρομή των αγωγών που φέρνουν εκεί το νερό, κάτι που πιθανόν να είναι και η αιτία του προβλήματος».