
Στα… «μανταλάκια» το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο – Πτώση στα τυχερά παιχνίδια – Ανθεί ο ηλεκτρονικός τζόγος
Τι λένε στη «Θ» πράκτορες του ΟΠΑΠ
Ολοένα και… λιγότερο, ποντάρουν πλέον στην «τύχη» τους οι Ξανθιώτες, με το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο να μένει στα «μανταλάκια» των λαχειοπωλών και των πρακτόρων ΟΠΑΠ φέτος… Οικογένειες που άλλοτε αγόραζαν «παραδοσιακά» ένα λαχείο για κάθε μέλος τους, σήμερα περιορίζονται στο ένα ή στα δυο λαχεία για ολόκληρο το σπιτικό, ενώ την ίδια πτώση γνωρίζουν και τα τυχερά παιχνίδια (ΚΙΝΟ, ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ κ.α).
Όσο για εκείνους που αναρωτιούνται για το τι κάνει ο κόσμος μέσα στα πρακτορεία, η απάντηση μάλλον εκπλήσσει, αφού οι περισσότεροι πηγαίνουν για να πληρώσουν λογαριασμούς και υποχρεώσεις και μόνον κάποιοι αποκλειστικά για να «τζογάρουν». Και αυτοί όμως που το τολμούν, το κάνουν με μικρά ποσά, όπως εξηγεί μιλώντας στην «Θ» η πράκτορας ΟΠΑΠ στην Ξάνθη κ. Χαρίκλεια Ανταμπούφη.
«ΠΕΣΜΕΝΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ – «ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ» ΤΟ ΚΙΝΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΑΛΛΑ… Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ»

Πιο αναλυτικά η κ. Ανταμπούφη, εξήγησε στην «Θ» ότι «σε σχέση με το παρελθόν και τις ουρές που σχηματίζονταν για αυτά τα ποσά, η σημερινή εικόνα δεν έχει καμία σχέση. Έρχεται μεν ο κόσμος, αλλά περιορισμένα, χαλαρά και με μικρά ποσά πλέον. Είναι όλα πολύ μετρημένα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση φέτος, είναι ότι ήταν αρκετά «πεσμένο» το κρατικό λαχείο (το Πρωτοχρονιάτικο). Παλαιότερα δηλαδή ο κόσμος που έρχονταν έπαιρνε από ένα λαχείο για το κάθε μέλος της οικογένειας, ενώ φέτος παίρνει ένα ή δυο για όλη την οικογένεια. Γενικά οι πωλήσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες, αν και η εταιρεία το διέθεσε πολύ νωρίς. Φέτος θεωρώ ότι είμαστε υποτονικά – ως προς το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο – σε σχέση με άλλες χρονιές ή δεν είμαστε καλύτερα τουλάχιστον. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα παιχνίδια. Οι περισσότεροι πελάτες της Ξάνθης προτιμούν το ΚΙΝΟ. Εστιάζουν εκεί γιατί είναι κάτι που δίνει άμεσα κέρδη, το παρακολουθεί ο πελάτης, έχει την αγωνία της στιγμής κλπ και είναι σίγουρα η «ναυαρχίδα» μας, μαζί με το Στοίχημα. Γενικά είναι πεσμένα τα πράγματα. Στα πρακτορεία πληρώνουν περισσότεροι τις υποχρεώσεις τους οι Ξανθιώτες. Επειδή ακούω βέβαια και σε άλλες πόλεις τι συμβαίνει, θεωρώ ότι ίσως το πρόβλημα να είναι πιο πολύ δικό μας, τοπικό. Ότι η πόλη έχει πρόβλημα σε επίπεδο οικονομικό κυρίως. Έχουν μεταναστεύσει και πολλοί, έχουν φύγει και γενικά υπάρχει ένα θέμα με την οικονομία στην πόλη και αυτό το συζητούν και οι άλλοι επαγγελματίες. Άρα είναι ίσως πρόβλημα της πόλης. Μακάρι να «πέσει» ένα δελτίο στην Ξάνθη και να ζεσταθεί η αγορά των τυχερών παιχνιδιών. Προσωπικά, πριν έξι μήνες, είχα δώσει ένα μεγάλο ποσό στο Τζόκερ και για εκείνο το διάστημα το Τζόκερ είχε ανέβει πάρα πολύ, τουλάχιστον στο δικό μου πρακτορείο, οπότε σίγουρα είναι ένα πολύ σοβαρό κίνητρο για τον κόσμο».
«ΑΝΘΕΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ – ΜΕΓΑΛΟ «ΑΓΚΑΘΙ» – ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ… ΑΝΗΛΙΚΟΙ»

Αναφορικά με τον ηλεκτρονικό τζόγο, η ίδια υπογράμμισε ότι «συνεχίζει να «ανθεί» και ειδικά μετά τον κορωνοϊό, αφού και αυτοί που δεν το ήξεραν το βρήκαν ως μια λύση και διέξοδο, εφόσον ως πρακτορεία ήμασταν κλειστά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό μετά έγινε συνήθεια και ευκολία για αυτούς, οπότε σίγουρα είναι ένας παράγοντας που έχει μειώσει την δουλειά μας. Εννοείται όμως ότι κρύβει και παγίδες και – όπως διάβασα πρόσφατα – το πιο σοβαρό (που το εξετάζει και η ΕΕ) είναι ότι έχει να κάνει και με τους ανήλικους. Με παιδιά δηλαδή που παρουσιάζονται ως 18 ετών, που χρησιμοποιούν ακόμη και κάρτες των γονιών τους οι οποίοι ναι μεν το αντιλαμβάνονται, αλλά… αργότερα. Εκεί δεν υπάρχει έλεγχος, ενώ σε εμάς, στα πρακτορεία, δεν μπαίνει κανείς κάτω των 18 ετών για να παίξει. Τηρούμε τους κανόνες, όπως τους θέτει η ΕΕΕΠ, αλλά στον ηλεκτρονικό τζόγο – δυστυχώς – δεν συμβαίνει αυτό. Και γίνεται κατά κόρον, δυστυχώς. Και οι ηλικίες που προτιμούν τον ηλεκτρονικό τζόγο είναι μικρές ηλικίες. Ακόμη και ανήλικοι. Ο ηλεκτρονικός τζόγος είναι ένα αγκάθι μεγάλο. Βέβαια το κράτος θα έπρεπε να κάνει κάτι για να προστατεύσει τους πολίτες του. Όσον αφορά στην εταιρεία, επειδή ούτως ή άλλως δραστηριοποιείται και στον διαδικτυακό τζόγο, τις παίρνει τις απώλειες από τον επίγειο. Η εταιρεία δηλαδή δεν «πληγώνεται» σε αυτό, αλλά αυτό συμβαίνει για τους πράκτορες. Για αυτό και κάθε χρόνο παρατηρούμε ότι μειώνονται τα πρακτορεία».
«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ»

Δοθείσης της ευκαιρίας η «Θ» έθεσε ένα σύνηθες ερώτημα των αναγνωστών της, αναφορικά με το αν τελικά οι «τυχεροί» των δελτίων λαμβάνουν όντως τα κέρδη τους, αφού ιδιαίτερα στο Τζόκερ, αναφερόμαστε πολλές φορές σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, με την κ. Ανταμπούφη να ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο τα εξής:
«Εννοείται ότι δίνονται τα κέρδη στους νικητές. Απλώς υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα. Ο πράκτορας όμως γνωρίζει αν υπάρχει τυχερό δελτίο και ο ιδιοκτήτης του δελτίου θα εισπράξει τα κέρδη. Είμαι απόλυτα βέβαιη για αυτό. Βέβαια ο κόσμος είναι πάντα επιφυλακτικός, αλλά σας λέω ότι αυτό συμβαίνει σίγουρα. Επειδή είμαι στο επάγγελμα 27 χρόνια, κάποτε υπήρξε ένα μοναδικό (και μάλιστα σε δραχμές) τυχερό δελτίο ΠΡΟΤΟ σε όλη την χώρα (250 εκ. δραχμές) και μου τηλεφωνούσαν συνάδελφοι από την Αθήνα για να με ρωτήσουν αν ισχύει όντως, αν το είδα κλπ. Και ο τυχερός, τότε, το είχε κάνει και γνωστό. Υπάρχει όντως δηλαδή αυτή η αμφιβολία από τον κόσμο, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι τα κέρδη δίνονται. Ας μην αμφιβάλλουν ως προς αυτό».