Γ. Πανίδης: Πάνω από 10 οι Ακαδημίες στον νομό – Συνεχίζει κανονικά και το πρωτάθλημα της Α΄και Β΄Κατηγορίας
Πολλά και τα ταλέντα και «ινδάλματα» που αναδείχθηκαν από την Ξάνθη, σημειώνει στην «Θ», ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης
Περίπου 1200 μικρά και λίγο μεγαλύτερα Ξανθιωτάκια και συγκεκριμένα 62 ηλικιακά τμήματα των ακαδημιών της Ξάνθης, θα παίξουν και φέτος μπάλα στα γήπεδα της πόλης, καθώς το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει η «σέντρα» του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Πέραν των προπονήσεων, από τους δασκάλους στις ακαδημίες, οι μικροί Ξανθιώτες θα ριχθούν στον αγωνιστικό μαραθώνιο έχοντας ως στόχο την διασκέδαση, το fair play, το ομαδικό πνεύμα και πολλές άλλες αξίες που το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός προσφέρει.
Εν τω μεταξύ, όλα κυλούν ομαλά και με το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης (Α΄και Β’ Κατηγορία) που έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα χωρίς τις ομάδες της ΑΕΞ και του Κενταύρου.
ΠΕΡΙΠΟΥ 1200 ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ – ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΚΑΙ «ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην «Θ» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Γιώργος Πανίδης, ο οποίος επισήμανε ότι:
Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου στην Ξάνθη είναι πάνω απο 10. Όλα τα παιδάκια, ειδικά τα αγοράκια, θέλουν – ως επί το πλείστον – να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Παίζουν στις αλάνες της γειτονιάς τους και στην συνέχεια πηγαίνουν στις ακαδημίες. Σαφώς υπάρχει ενδιαφέρον από τα παιδάκια. Στο παιδικό πρωτάθλημα της Ένωσης, έχουμε περίπου 1200 παιδάκια. Βέβαια είναι άλλο οι ακαδημίες και άλλο οι ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα. Οι παράγοντες δεν έχουν αυτήν την οικονομική άνεση που είχαν παλαιότερα.
Σήμερα, με τον covid που ήρθε «έδεσε το γλυκό» και τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Επίσης δεν υπάρχουν από πουθενά και επιχορηγήσεις και όπως καταλαβαίνετε οι άνθρωποι που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να βάζουν συνεχώς το χέρι στην «τσέπη» και κάποια στιγμή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και σταματούν (και ειδικά στην Γ’ Εθνική, τα έξοδα είναι πάρα πολλά).
Όσον αφορά στις ακαδημίες, είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί να ασχοληθεί, όχι μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά με οποιοδήποτε άθλημα. Είναι ο,τι καλύτερο. Μέσω του αθλητισμού, προλαμβάνεις πολλούς και διάφορους κινδύνους. Στην εποχή που ζούμε σήμερα, οι «πειρασμοί» και τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας, είναι πάρα πολλά. Είναι λοιπόν καλό να ασχοληθούν κάποια παιδάκια με τον αθλητισμό. Για το αν θα προχωρήσουν – από εκεί και πέρα – κάποια ταλέντα, σαφώς και θέλει και τύχη, αλλά θέλει και πολλή δουλειά. Έχουν βγει αρκετά ταλαντούχα παιδιά από τον νομό μας. Εδώ, εμείς οι μεγάλοι και κάνουμε όνειρα. Φανταστείτε τα παιδάκια που ξεκινούν το ποδόσφαιρο. Σαφώς και υπάρχουν και Ξανθιώτες – ινδάλματα (π.χ. ο Βασίλης Τοροσίδης, που έπαιξε σε Ολυμπιακό και Ρόμα, ο Χρήστος Μαλαδένης που έπαιξε σε πολύ μεγάλες ομάδες – έχουν παίξει και στην Εθνική Ελλάδος και για να μην λέω πολλά ονόματα και κουράσω, υπάρχουν πάμπολα τα άτομα που έπαιξαν στην Α’ Εθνική και μπορεί να έχει ως «ινδάλματα» ένα νέο παιδί). Όλα αυτά τα ταλέντα, έχουν παίξει στην Ξάνθη και στην συνέχεια έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες και στην Εθνική ανδρών.
Η «σέντρα» του Παιδικού Πρωταθλήματος, θα γίνει το Σάββατο – Θεού θέλοντος – γιατί αναβλήθηκε το προηγούμενο, λόγω του καιρού.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ – 13 ΣΤΗΝ Α΄ΚΑΙ 11 ΣΤΗΝ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ – ΜΟΝΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ – ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ «ΕΛΕΓΘΟΥΝ» ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΑ
Τέλος, αναφορικά με το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και την παρουσία του κόσμου που επιθυμεί να παρακολουθήσει τους αγώνες σε ένα γήπεδο, ο κ. Πανίδης σημείωσε ότι:
Συνεχίζει να διεξάγεται κανονικά. Οι ομάδες στην Α΄Κατηγορία είναι 13 και στην Β’ Κατηγορία 11. Αυτές οι ομάδες παίρνουν μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα. Φέτος δεν συμμετέχουν η ΑΕΞ και ο Κένταυρος. Συγκριτικά με όλες τις Ενώσεις, είμαστε πολύ καλά, γιατί στις άλλες Ενώσεις έχουν σταματήσει πάρα πολλές ομάδες λόγω οικονομικών προβλημάτων. Δόξα τω Θεώ, εμείς είμαστε σε καλά επίπεδα.
Όσον αφορά στα γήπεδα, εάν και εφόσον υπάρχουν κερκίδες, θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εμβολιασμένοι. Εάν υπάρχει περίφραξη, δεν μπορεί να ελεγθεί ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι. Μπορούν να μείνουν στην περίφραξη και να κρατούν βεβαίως τις απαραίτητες αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποια «δέσμευση» όταν ένας άνθρωπος στα σύρματα. Δεν μπορείς να του ζητήσεις να σου πει αν είναι εμβολιασμένος. Πιστεύουμε και ευελπιστούμε να μην σταματήσει φέτος το Πρωτάθλημα, να τελειώσουν όλα ομαλά και να τελειώσουμε κάποια στιγμή και με τον CoviD. Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ζήσουμε σαν άνθρωποι, διότι αυτοί την στιγμή, όλοι μας, ζούμε με έναν φόβο.