Πανελλαδικές 2020: 7+1 τα εξεταστικά κέντρα στην Π.Ε Ξάνθης- Λιγότεροι υποψήφιοι ανά τμήμα -Περισσότεροι επιτηρητές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι 1076 υποψήφιοι– Στο 2ο ΓΕΛ το ειδικό μάθημα αγγλικών για όλο τον Ν. Ξάνθης

Χρ. Ζηκούδης: «Γενικά είμαστε έτοιμοι και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά»

Με 7+1 εξεταστικά κέντρα, λιγότερους υποψηφίους ανά τμήμα λόγω συνθηκών και συνεπώς, περισσότερους επιτηρητές θα διεξαχθούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στην Ξάνθη, οι οποίες ξεκινούν στις 15 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 16 του τρέχοντος μήνα για τα ΕΠΑΛ, όπως εξηγεί στην «Θ» Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Αναπληρωτής Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ζηκούδης.

«7+1 ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ»

Αναλυτικότερα ο ίδιος αναφέρει ότι «θα έχουμε 7 εξεταστικά κέντρα για τα Γενικά Λύκεια και ένα των ΕΠΑΛ. ΤΑ ΓΕΛ θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 15 Ιουνίου και τα ΕΠΑΛ την Τρίτη 16 Ιουνίου. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Φέτος έχουμε διπλάσιες αίθουσες, αφού αντί για 20 περίπου παιδιά, φέτος θα βάλουμε 10 παιδιά στις αίθουσες (το μέγιστο είναι 15 σε μεγάλη αίθουσα), έχουμε αντισηπτικά κλπ, ενώ μας υποσχέθηκαν ότι θα έχουμε και κάποιες χιλιάδες μάσκες εάν χρειαστεί. Οι επιτηρητές θα είναι περισσότεροι. Γενικά, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Οι υποψήφιοι είναι γύρω στους 860 (710 οι νέοι και 140 περίπου οι παλιοί) και 216 στα ΕΠΑΛ. Οι παλιοί υποψήφιοι θα εξεταστούν σε διαφορετική ύλη».

«ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ – ΣΤΟ 2Ο ΓΕΛ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ»

«Γενικά είμαστε έτοιμοι και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «έχουν έρθει τα αριθμητήρια και μοιράστηκαν, αν και τα περιθώρια είναι στενά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε με τα φωτοτυπικά. Στις 26 Ιουνίου τελειώνουν τα ΓΕΛ και στις 30 τα ΕΠΑΛ (στις 29 και 30 του μήνα θα δοθούν τα μαθήματα ειδικότητας). Επίσης οι εξετάσεις για το ειδικό μάθημα αγγλικών, θα διενεργηθούν για όλο τον Νομό Ξάνθης στο 2ο Γενικό Λύκειο, ενώ μετά τα παιδιά θα πάνε στην Θεσσαλονίκη για τα ειδικά μαθήματα (σχέδια, αρμονία κλπ)».

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας) για τα ΓΕΛ και τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας) για τα ΕΠΑΛ.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα δώσουν εξετάσεις και με το νέο σύστημα (εξέταση στο μάθημα της Κοινονιωλογίας αντί Λατινικών και απουσία συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων, οι διαφορές μεταξύ άλλων) και με το παλιό.

Έτσι, οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το ΝΕΟ σύστημα, στις 17/6 θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 19/6 θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Ακολουθούν, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).