
«Εντατική» αντιπολίτευση και εκτός Δημοτ. Συμβουλίου στον Δήμο Ξάνθης
Όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές (αν και μεσολαβεί χρονικά διάστημα ενός έτους ακόμη) τόσο εντείνεται και η αντιπολιτευτική διάθεση, ιδιαίτερα στον Δήμο Ξάνθης, όπου το σκηνικό που αναμένεται να διαμορφωθεί στην κάλπη, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα, θα αποτελέσει… σταυρόλεξο για «δύσκολους λύτες».
Στο προκείμενο όμως και μία νέα ανάρτηση του Σάββα Μελισσόπουλου, στα πλαίσια μηδενισμού του έργου της νυν δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις της άλλης πλευράς.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε τα εξής:
Αυτή είναι η περιβόητη περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ όπου υπάρχουν δύο μεγάλα τμήματα γης (28 συνολικά στρεμμάτων) ελεύθερα δόμησης τα οποία ανήκαν – ανήκουν; στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τα οποία αφού θα παραχωρούνταν στον Δήμο Ξάνθης ο Δήμαρχος κ. Τσέπελης – σύμφωνα με δικές του δηλώσεις – ΘΑ ….κατασκεύαζε:
– 2 κλειστά γήπεδα τένις
– 8 ανοικτά γήπεδα τένις
– 1 κλειστό γυμναστήριο
– 1 Πύργο αναρρίχησης ευρωπαϊκών προδιαγραφών
– 3 Ειδικά Σχολεία
– Ειδικές διαδρομές για περιπατητές
Επίσης ΘΑ μεριμνούσε για την μεταφορά της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ σε αυτά τα οικόπεδα, προκειμένου να ελευθερωθεί το κτίριο στο οποίο στεγάζεται τώρα (στην περιοχή της υπαίθριας λαϊκής αγοράς- ΠΑΖΑΡΙ)…
Αυτά τα λίγα ΘΑ κατασκεύαζε ….
Φυσικά σήμερα που μιλάμε ΔΕΝ έχει δρομολογηθεί ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά…
Αποδείχθηκαν και αυτά, κάποια ακόμα όνειρα θερινής νυχτός του Δημάρχου Ξάνθης…
Το τελικό αποτέλεσμα;
3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ….
3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ 1 ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ»

Μ. ΤΣΕΠΕΛΗΣ: ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο… ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ;
Κληθείς να απαντήσει σε όλα αυτά, ο Δήμαρχος κ. Τσέπελης αναφέρθηκε αρχικά στα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και πιο συγκεκριμένα στην ψύξη – θέρμανση Αμοιριδείου, στις 14 παιδικές χαρές, στην δημοπρασία ύψους 1.200.000 ευρώ για την Γέφυρα Δαφνώνα και τις δυο Γέφυρες στο Νεοχώρι, στην πεζογέφυρα Κιμμερίων, στην δημοπρασία για το Γήπεδο Μπαλτατζή αλλά και στο δεύτερο κολυμβητήριο, στην συμβασιοποιημένη δημοπρασία ασφαλτόστρωσης αλλά και σε ακόμη μια η οποία ολοκληρώνεται προσεχώς, λόγω ενστάσεων που προέκυψαν καθώς και στην σύμβαση 200.000 ευρώ για διαγραμμίσεις. Ο ίδιος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όλο αυτό το κομμάτι (σ.σ. ασφαλτοστρώσεων – διαγραμμίσεων) , καθυστερεί λόγω αερίου. Επίσης, αναφέρθηκε στις διαδικασίες για την τοποθέτηση led, αλλά και στις μελέτες για τους κόμβους στο «ΣΙΣΣΥ» και στο «ΕΛΕΝΑ» που βρίσκονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, για χρηματοδότηση. Επιπλέον, έκανε αναφορά στην μελέτη για τις γωνιές ανακύκλωσης (6 εκ. στο «ΤΡΙΤΣΗΣ»), στην μελέτη για την Πλατεία Ελευθερίας (που επίσης έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο «ΤΡΙΤΣΗΣ») καθώς και στην ολοκληρωμένη μελέτη για το 4ο Λύκειο που πάει για άδεια, αλλά και την ολοκληρωμένη μελέτη για την Δυτική Είσοδο της πόλης.
«Οι δήμοι, δεν είναι μπακάλικο ή ένα μάθημα το πρωί στα σχολεία», επισήμανε μεταξύ άλλων ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι «μια μελέτη που βγάζουμε στον «αέρα» χρειάζεται το λιγότερο 1.5 χρόνο για να γίνει».
«ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ «ΠΑΙΡΝΕΙ» ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ»
Επίσης, ο κ. Τσέπελης, απάντησε επί της ουσίας στα όσα αρνητικά του καταλόγισε ο κ. Μελισσόπουλος λέγοντας: «όσον αφορά στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, πήραμε τα οικόπεδα (14 στρέμματα) στην οδό Εθ. Αιμοδότη, κάναμε έναν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για να δούμε τι «παίρνει» μέσα σε αυτά, τα έχουμε στα χέρια μας και θα προχωρήσουμε για την μελέτη, ώστε να προλάβουμε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα. Αυτή η υποδομή, βγαίνει περίπου 4 εκ. για δυο κλειστά και τέσσερα ανοικτά γήπεδα τέννις και βεβαίως και ο πύργος αναρρίχησης. Για πρώτη φορά κάνουμε κανονισμό λειτουργίας στο Αλσύλιο του Ευμοίρου για να δούμε με τον Δασαρχείο την χρήση που μπορούμε να κάνουμε, ενώ τον πύργο αναρρίχησης τον προτείναμε στην επάνω δεξιά μεριά στο Άλσος Ευμοίρου. Μόνον στην Σκιάθο υπάρχει αντίστοιχος πύργος και εκεί μαζεύονται 5000 κόσμου, κάθε φορά που διεξάγονται αγώνες. Και βεβαίως, ξεκινά αυτές τις ημέρες και το ταρτάν στο ΔΑΚ, μετά από τόσα χρόνια. Αναφορικά με την μεταφορά της Πυροσβεστικής, προφανώς και μεριμνούμε. Προχωρήσαμε στις διαδικασίες, μας απέστειλε ένα έγγραφο ο ΟΑΕΔ ότι ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει, οπότε συνεννοηθήκαμε με την Πυροσβεστική η οποία απέστειλε έγγραφο στον ΟΑΕΔ για να πάρει το οικόπεδο και εμείς θα κάνουμε προγραμματική με την Π.Υ, να το εντάξουμε στην Περιφέρεια και μετά να πάρουμε το παλιό κτίριο, να το γκρεμίσουμε και να κάνουμε ένα ενιαίο παρκινγκ».
«15 ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ – 14 ΚΑΙ 6 ΕΚ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΞ – ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; Ο ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ;»
Κλείνοντας, ο κ. Τσέπελης, σημείωσε ότι «εμείς, σε ένα χρόνο μετά την πανδημία, κάναμε 15 μελέτες. Συν τα έργα για τα οποία λάβαμε χρήματα όπως τα 14 εκ για την ΔΕΥΑΞ (και 6 εκ. εξασφαλίσαμε προχθές για την λυματολάσπη). Ποιος τα έκανε αυτά; Ο Μελισσόπουλος; 20 εκ. έργα θα έχει μέχρι το τέλος της χρονιάς η ΔΕΥΑΞ. Αλλά και για να γίνει ένας διαγωνισμός μετά την χρηματοδότηση, χρειάζεται το λιγότερο ένα τετράμηνο. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για τα έργα. Θα περιμένουμε και κάποια χρήματα ακόμη από το «Τρίτσης» και το «Ταμείο Ανάκαμψης». Η μελέτη για την διάνοιξη της Λ. Στρατού και τους κόμβους, χρειάστηκε ενάμιση χρόνο για να γίνει. Θα ολοκληρώσουμε και την μελέτη για τον Α΄βρεφονηπιακό – παιδικό απέναντι από το Αμοιρίδειο. Οι μελέτες που αφορούν στους κόμβους μπροστά στο Νοσοκομείο (Καλλιθέα), για το πρότυπο Ειδικό Σχολείο, για τον πύργο αναρρίχησης και για τα γήπεδα τένις, είναι για την επόμενη χρονιά. Εμείς, ξέρουμε που θέλουμε να πάμε την πόλη, στοχευμένα. Αν για αυτούς, πολλά είναι ανέφικτα, για τον συνδυασμό του Τσέπελη, είναι εφικτά και με έργα υποδομής για τα επόμενα 20 χρόνια ώστε να είναι υψηλού επιπέδου η παροχή στους νέους. Να ξέρει ο κ. Μελισσόπουλος, ότι αυτές οι αθλητικές υποδομές, θα δημιουργήσουν και έναν «πόλο έλξης» τουριστικό».
«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΑ – ΑΝ ΗΜΟΥΝ ‘’ΘΕΟΣ’’, ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τσέπελης, αναφέρθηκε σε δυο θεματικούς άξονες ήτοι σε πολιτισμό και αθλητισμό, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «προφανώς δεν μπορούν να γίνουν όλα τόσο σύντομα. Αν ήμουν «θεός», θα μπορούσα να…αποφύγουμε και την πανδημία. Διέλυσαν όλα για δυο χρόνια. Μπορούσαν να προχωρήσουν όλες αυτές οι μελέτες; Μπορούσαμε να κάνουμε ο,τιδήποτε αφού δεν υπήρχαν συναρμόδιες υπηρεσίες, για εγκρίσεις από τα υπουργεία και άλλους φορείς;»