Σε είδος… πολυτελείας τείνει να μετατραπεί και το σουβλάκι!

Σε είδος… πολυτελείας τείνει να μετατραπεί και το σουβλάκι, καθώς λόγω των ανατιμήσεων σε κρέας και λαχανικά αλλά και του υψηλού λειτουργικού κόστους, θα αυξηθούν και πάλι οι τιμές.

Οι αυξήσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα στις τιμές των κρεάτων, οι οποίες ξεπέρασαν ακόμη και το 12%, αναμένεται να οδηγήσουν την τιμή στο σουβλάκι ακόμη πιο ψηλά.

Οι ανατιμήσεις στα κρέατα

Σύγκριση Ιούλιος – Σεπτέμβριος

  • Αρνί 11€ – 12€
  • Κατσίκι 13,50€ – 14€
  • Μοσχάρι: 12€ – 13€
  • Χοιρινό (λαιμός): 7,80€ – 8,50€
  • Κοτόπουλο (στα ίδια επίπεδα)

«Τσίμπησε» η τιμή των λαχανικών

Σύγκριση Ιούλιος – Σεπτέμβριος (Σούπερ μάρκετ)

  • Τομάτα 1,70€ – 1,98€
  • Αγγούρι 1 τμχ 0,70€ – 1€

Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου, Αντώνης Βαλτετσιώτης μίλησε στο Mega για την τιμή των κρεάτων.

«Ένα κομμάτι κρέατος, μοσχάρι ελληνικό χωρίς κόκκαλο, ξεκινάει από τα 12,98 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα ένα κομμάτι χοιρινό είναι στα 5,8/κιλό. Το κοτόπουλο το ολόκληρο είναι στα 3,48 ευρώ/κιλό. Ο λαιμός χωρίς κόκκαλο είναι στα 8,48 ευρώ/κιλό.

Η μπριζόλα λαιμού με κόκκαλο είναι στα 5,98 ευρώ/κιλό. Οι τιμές παραμένουν σταθερές, τουλάχιστον στο κρεοπωλείο μας. Υπήρξε ένα πρόβλημα τον Αύγουστο, με την επάρκεια, αλλά και τις τιμές στα αμνοερίφια αλλά αυτό λύθηκε.

Αυτή την στιγμή είναι στα 12,98 ευρώ το κιλό στο αρνί και το κατσίκι το ολόκληρο με το κεφάλι και την συκωταριά. Οι υπόλοιπες τιμές είναι σταθερές αν και αυξημένες λίγο», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Ο κιμάς εισαγωγής ξεκινάει από τα 7,98 το κιλό, ο πιο οικονομικός κιμάς».

Σουβλάκι: Η τιμή του «ζαλίζει»

Τυλιχτό στο χέρι

  • Σεπτέμβριος 2023: 3€ – 3,70€
  • Σεπτέμβριος 2024: 3,40€ – 4,20€