Όλη την διαδικασία εξηγεί στην «Θ» η Πρ. του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Ξάνθης
Α. Μπαλτζοπούλου: «Συστημένες οι αιτήσεις στο ΓΛΚ, ομαδική η προσφυγή στο ΕΤΕΑΕΠ…»
Τελείως διαφορετική, από αυτήν που έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή, είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από τους συνταξιούχους του δημοσίου, αναφορικά με την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθένων ποσών που δεσμεύθηκαν υπέρ ΕΟΠΠΥ από όπου υποτίθεται ότι πολλοί συνταξιούχοι έλαβαν αναδρομικά επιστρεφόμενα ποσά, τα οποία ήταν πενιχρά σε σχέση με αυτά που κατέβαλαν όλα τα προηγούμενα έτη.
Για την όλη διαδικασία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων, μιλά στην «Θ» η αντιπρόεδρός της και Πρόεδρος Συνταξιούχων Δημοσίου Ξάνθης κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, η οποία μάλιστα επιβεβαιώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των ξανθιωτών, προκειμένου να τους επιστραφούν όλα όσα παρανόμως παρακρατήθηκαν και δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2017 ως επιστρεφόμενα.
ΔΥΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΤΕΑΕΠ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Ειδικότερα η ίδια αναφέρει στην «Θ» ότι «μας έστειλαν τα υποδείγματα αιτήσεων, γιατί αυτά που κυκλοφορούν ή στα πρωινά παράθυρα των καναλιών λέγονται από διάφορους πολλές φορές ανακυκλώνονται ή λέγονται και με διαφορετικό τρόπο και έτσι εμείς σαν σύλλογος υπεύθυνος, έχουμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία, που μας έστειλε δύο τύπους αιτήσεων. Μια αίτηση για το παλιό αρωγής (ΤΕΑΔΥ – ΕΤΕΑΕΠ) και μια για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Για την αίτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υποδείξαμε στα μέλη μας και σε όλους τους συνταξιούχους του δημοσίου (ανεξαρτήτως αν είναι μέλη μας ή όχι) να έρθουν για να λάβουν και να συμπληρώσουν τις αιτήσεις.
«ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΓΛΚ, ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ»
Στο ΓΛΚ, η αίτηση αυτή θα σταλεί από τον καθένα ξεχωριστά με συστημένη επιστολή από το ταχυδρομείο, ενώ όσον αφορά το νυν ΕΤΕΑΕΠ, η αίτηση θα συμπληρωθεί, θα παραμείνει στον σύλλογό μας και αφού συγκεντρωθούν όλες, θα αποσταλούν μαζικά για να γίνει η προσφυγή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων. Επειδή η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, ενημερώσαμε τους συνταξιούχους για να γίνουν οι αιτήσεις μέχρι τέλος Απριλίου. Έχουν σταλεί λοιπόν επιστολές και κάθε Τετάρτη 11.00-13.00 έρχονται δεκάδες συνταξιούχοι και λαμβάνουν τις αιτήσεις για να τις συμπληρώσουν. Όσον αφορά την ομαδική προσφυγή που θα γίνει, όσοι δεν είναι μέλη του συλλόγου θα πρέπει να εγγραφούν (είναι 10€ η εγγραφή και η ετήσια συνδρομή) γιατί θα κάνουμε μια ονομαστική κατάσταση με Αριθμό Μητρώου του καθενός στον σύλλογο και όλα αυτά μαζί θα πάνε στην ΠΟΠΣ και από εκεί, από όλους τους συλλόγους, θα γίνει η ομαδική προσφυγή».
ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Ξάνθης, βρίσκονται στην οδό Μακεδονίας 20 στον 5ο όροφο και κάθε Τετάρτη, οι συνταξιούχοι μπορούν να προμηθευθούν τις παραπάνω αιτήσεις.
«ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΠΟΠΣ»
Εν τω μεταξύ από πλευράς Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) γίνονται παράλληλα και άλλες ενέργειες, όπως εξηγεί η κ. Μπαλτζοπούλου, η οποία τονίζει ότι «ο πρόεδρός μας κ. Μπουρδούκης, που ήταν Διευθυντής Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ετοιμάζει ένα δικόγραφο το οποίο θα αφορά όλες τις περικοπές των συνταξιούχων, στηριζόμενος σε νομοθεσίες και στο Σύνταγμα. Αυτό θα σταλεί σε όλους τους συλλόγους, εμείς θα ειδοποιήσουμε τα μέλη μας, θα έρθουν να λάβουν από εμάς το δικόγραφο, θα κόψουν ένα παράβολο των 20€ από το Δικαστήριο και θα κατατεθεί από τον καθένα ξεχωριστά στο Δικαστήριο».
«ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ…»
Αναφορικά με το αν υπάρχει ελπίδα να επιστραφούν όλα όσα παρανόμως παρακρατήθηκαν, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Ξάνθης σημειώνει ότι «θεωρώ ότι δεν θα τα πάρουμε, αλλά καλό είναι να έχουμε δικαστικές αποφάσεις να μας δικαιώνουν και στην συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει. Για αυτό και συστήνουμε σε όλα τα μέλη μας, να μην προσφεύγουν σε δικηγόρους, καθώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτε περισσότερο από αυτά που τους λέμε εμείς. Το να μην λάβεις αλλά να μην έχεις ξοδέψει κιόλας και ωστόσο να έχεις κάνει και αυτό που περνά από το χέρι σου είναι ο,τι καλύτερο».
Τέλος αναφορικά με τα σενάρια που θέλουν την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης να φτάνει τα 67 έτη στο δημόσιο, η κ. Μπαλτζοπούλου σημειώνει ότι ακόμη δεν υπάρχει τίποτα επίσημο.