Συγκεχυμένη και «αόριστη» ερώτηση…

Συγκεχυμένη και «αόριστη» ερώτηση…

Διάβασα την ερώτηση του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ αναφορικά με την άρνηση –υποτίθεται- της Δ/ντριας της Α’ Βάθμιας Εκπ/σης Ξάνθης στο αίτημα για την παραχώρηση αύλειου χώρου σχολείων ώστε να πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις οι οποίες επιτρέπονταν να γίνουν μέχρι πριν από λίγο καιρό. Επειδή η ερώτηση είναι αρκετά συγκεχυμένη και αόριστη, καθόσον δεν αναφέρεται επ’ ακριβώς ποια εκδήλωση αιτήθηκε να πραγματοποιηθεί σε αυλή σχολείου, διατηρώ μία σοβαρή επιφύλαξη για τον χαρακτήρα της ερώτησης, αν δηλαδή αυτός είναι ουσιαστικός ή αν έχει άλλη σκοπιμότητα! Κατ’ αρχήν υπεύθυνη για την διαχείριση των σχολικών εγκαταστάσεων σε όλη την Περιφέρεια είναι η περιφερειακή διευθύντρια και για την μειονοτική εκπαίδευση ο αρμόδιος προϊστάμενος της μειονοτικής εκπαίδευσης της Περιφέρειας (Κοσμίδου και Συμεωνίδης αντίστοιχα), γιατί λοιπόν καταφέρεται εναντίον της κας Στυλιανίδου ο φίλτατος Χουσεϊν; Και σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό των μειονοτικών σχολείων, ποιος είπε στον Χουσεϊν Ζεϊμπεκ ότι ο πάροχος του οικόπεδου για να χτιστεί ένα δημόσιο οίκημα είναι και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου; Δηλαδή οι κάτοικοι των Αβδήρων που παραχώρησαν το οικόπεδο για να γίνουν οι παιδικές κατασκηνώσεις με δημόσιο χρήμα είναι ιδιοκτήτες των παιδικών κατασκηνώσεων;

Επιτέλους ένα πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα στο Δροσερό

Επειδή βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια σε ότι αφορά την αυξημένη εγκληματικότητα και την παραβατικότητα που επικρατεί στο Δροσερό, επανέρχομαι σε μία άποψη που είχα εκφράσει στο παρελθόν. Ότι θα πρέπει επιτέλους η συγκεκριμένη περιοχή να αστυνομευθεί πλήρως και όχι με τηλε-αστυνόμευση, αλλά με την φυσική παρουσία αστυνομικών στην καρδιά του οικισμού. Ναι, αναφέρομαι στην δημιουργία ενός πολυδύναμου αστυνομικού τμήματος στην πλατεία του Δροσερού, που θα ελέγχει αποκλειστικά τον οικισμό και τους κατοίκους του ανά πάσα στιγμή. Σαφώς και αυτό απαιτεί περίσσια αστυνομική δύναμη, κάτι που θα πρέπει να απευθυνθεί ως αίτημα από την τοπική Αστυνομική Δ/νση προς το αρχηγείο, με «συνοδευτικά» τα όσα εγκληματικά συμβαίνουν και όχι μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει αυτό να υποστηριχθεί φυσικά και από τις τοπικές αρχές (Δήμαρχο, αντιπεριφερειάρχη και ιδιαίτερα κυβερνητικό βουλευτή) με την ελπίδα ότι τουλάχιστον στο μέλλον θα καλυτερεύσουν τα πράγματα. Διαφορετικά θα λέμε κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια, απλά για να τα λέμε, η εγκληματικότητα θα αυξάνεται, η αστυνομία θα συνεχίζει να το σκέφτεται να παρέμβει σε κάποιες περιπτώσεις για να μην την πάρουν με τις πέτρες και τα όπλα και γενικότερα θα δημιουργείται ολοένα και περισσότερο μια λερναία ύδρα…

Αγωνιστήκαμε να τους φέρουμε και τώρα… τους διώχνουμε;

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κο Καρατσομπανάκη, τον επιχειρηματία της παραλίας Μυρωδάτου, αναφορικά με τα προβλήματα που προκύπτουν φέτος το καλοκαίρι ενώ η επισκεψιμότητα της περιοχής έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με άλλες  χρονιές τόσο από Ξανθιώτες και Έλληνες επισκέπτες, όσο και από Βούλγαρους τουρίστες. Δεν μπορεί με τον διπλάσιο όγκο επισκεπτών να μειώνεις στο 50% την εγκατάσταση παραθαλάσσιων επίπλων, πόσο μάλλον όταν αυτά γίνονται συντεταγμένα και παρατεταγμένα έτσι ώστε να μην εμποδίζουν σε κανέναν την απρόσκοπτη χρήση της τεράστιας παραλίας. Επίσης ένα σημαντικό θέμα το οποίο βιώνω κι εγώ κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί, είναι το θέμα του ιντερνετ για τους παραθεριστές και επισκέπτες, οι οποίοι δεν μπορούν, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, να χρησιμοποιήσει το απαραίτητο διαδίκτυο. Και μία τόσο πολυσύχναστη ακτή  το καλοκαίρι χωρίς ίντερνετ… δεν λέει! Το θέμα θα πρέπει να το ξαναδεί οπωσδήποτε ο Δήμαρχος Αβδήρων και να πιέσει τις εταιρείες να αναβαθμίσουν το σήμα τους σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη γιατί, όσο δύσκολο ήταν να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή, τόσο… εύκολο είναι να θυμηθούμε και πάλι παλιές κακές εποχές που ψάχναμε τον επισκέπτη με το κιάλι! Ήρεμα μιλάω…

Ανεμογεννήτριες: Ναι μεν, αλλά…

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά… εννέα ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 54 MW, αδειοδοτήθηκαν για να τοποθετηθούν στην ορεινή περιοχή του Δήμου Μύκης και πιο συγκεκριμένα σε περιοχή των Σατρών. Αυτό αναφέρει τουλάχιστον η περιβαλλοντική μελέτη που εγκρίθηκε και ουσιαστικά δίνει το πράσινο φως για την έναρξη της κατασκευής τους. Υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις από τους τοπικούς παράγοντες και όχι μόνο, αλλά ωστόσο φαίνεται ότι οι επενδυτές κατάφεραν και προχώρησαν την όλη υπόθεση, η οποία σε λίγο θα πάρει σάρκα και οστά. Δεν ξέρω κατά πόσο διασαλεύει την ισορροπία του περιβάλλοντος όπου εγκαθίστανται τέτοιου είδους ΑΠΕ… Εκείνο που θυμάμαι σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Δανία και μάλιστα στο κέντρο της Κοπεγχάγης, είναι δεκάδες ανεμογεννήτριες τοποθετημένες μέσα στην θάλασσα που δίνουν στην πρωτεύουσα της Δανίας ένα πολύ σημαντικό ποσοστό από την συνολική ενέργεια που χρειάζεται. Και δεν μπορώ να φανταστώ σε καμία περίπτωση πως εμείς οι Έλληνες που «ξυπνήσαμε» αργά στο θέμα της διαφύλαξης του περιβάλλοντος, ότι είμαστε πιο ευαίσθητοι από τους Δανούς και γενικότερα από τους βορειο-ευρωπαίους…

Του Τένη Καμαρίδη