«Συνωστισμός» υποψηφίων ευρωβουλευτών από την Ξάνθη!
Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ξάνθη «δίνει» τόσους πολλούς υποψήφιους ευρωβουλευτές. Εκτός από τα μικρότερα κόμματα που έτσι κι αλλιώς ψάχνουν να βρουν εναγωνίως υποψηφίους σε όλη την επικράτεια, φέτος από την Ξάνθη έχουμε υποψηφιότητες σε μεγάλα κόμματα που έχουν την δυνατότητα να εκλέξουν ευρωβουλευτές, με προεξάρχουσα την Νέα Δημοκρατία, η οποία επέλεξε από την Ξάνθη ως υποψήφια ευρωβουλευτή την Νουρτζάν Σούλογλου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τον Γρηγόρη Στογιαννίδη, αλλά και την Δώρα Αυγέρη (καταγωγή από Ξάνθη), ενώ από την Ελληνική Λύση (που επίσης αναμένεται να τα πάει πολύ καλά στις ευρωεκλογές όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) έχουμε τον συμπολίτη μας Γιώργο Μυλωνά. Από την άλλη βέβαια έχουμε και πλειάδα υποψηφίων από το… DEB, αλλά αυτοί έτσι κι αλλιώς θα πάνε «άπατοι» καθόσον το συγκεκριμένο κόμμα δεν βλέπει την ευρωβουλή ούτε με τα κιάλια!
Παίζει ρόλο και η «δυναμικότητα» των ξενοδοχείων…
Μου έκανε εντύπωση η αναφορά στη «Θ» της νέας προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης, η οποία ενόψει του φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων (Ξάνθη, Πόλις Ονείρων), είπε ότι στο δικό της ξενοδοχείο δεν έχει ούτε μία κράτηση, ενώ την ίδια στιγμή πληροφορούμαστε ότι γέμισαν και τα περιφερειακά ξενοδοχεία σε γειτονικές πόλεις! Και οι δύο πληροφορίες είναι όμως σωστές, καθόσον τα ξενοδοχεία μικρής δυναμικότητας (5-10 δωμάτια) δεν έχουν την δυνατότητα φιλοξενίας ενός ολόκληρου γκρουπ, οπότε είναι γεγονός ότι δεν παίρνουν κάτι από την «πίτα» του φεστιβάλ. Είναι ευνόητο ότι τα σχολεία με αποστολές τουλάχιστον 25-30 ατόμων (το λιγότερο) επιλέγουν ένα ξενοδοχείο που θα μπορεί να φιλοξενήσει όλη την αποστολή. Το θέμα είναι πόσα ξενοδοχεία στην Ξάνθη έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν πάνω από 25-30 άτομα ή μάλλον καλύτερα το ερώτημα είναι πόσα ξενοδοχεία έμειναν τελικά στην Ξάνθη! Ποιος να το έλεγε ότι ο ιστορικός «Δημόκριτος» ή το επίσης ιστορικό «Νατάσσα», αλλά και το ακόμη πιο ιστορικό «Ξενία» θα κατέβαζαν ρολά και θα έκλειναν τόσο άδοξα…
Μόνον αν αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος και η Π.Ε
Αναφερόμενος στο «Ξενία», δυστυχώς οι πληροφορίες λένε ότι… δεν πρόκειται να υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον επενδυτή, καθόσον τα ποσά του ενοικιοστασίου που ζητάνε τα «Δημόσια Ακίνητα» είναι απαγορευτικά και πόσο μάλλον από την στιγμή που ο εν δυνάμει ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί να δαπανήσει τεράστια κονδύλια για το εκ νέου «ντύσιμο» των εγκαταστάσεων σε ξενοδοχειακό και λοιπό εξοπλισμό. Και όλα αυτά όντας ένα ξενοδοχείο με μικρή δυνατότητα φιλοξενίας (με τα βίας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός μεσαίου λεωφορείου), όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει ο επιχειρηματίας να εκμεταλλευτεί όλες τις υπόλοιπες δομές… Πολύ φοβάμαι ότι μ’ αυτά και μ’ αυτά, θα ξαναδούμε το κεντρικότατο και αρχοντικό ξενοδοχείο στα παλιά του «χάλια» πριν δηλαδή το αναλάβει ο αείμνηστος Ανδρικόπουλος… Θεωρώ ότι ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης θα πρέπει να βρουν μία λύση, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι μεγάλοι πολιτιστικοί θεσμοί της πόλης μας εξελίσσονται πέριξ της περιοχής του «Ξενία», οπότε ο αρνητικός αντίκτυπος ενός μελλοντικού ερειπίου θα είναι εμφανής και στις δύο περιπτώσεις.
Οι στοιχηματικές και τα… «στημένα» στο ποδόσφαιρο
Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες το έχουν ρίξει στον τζόγο τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση του 2009, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δεκάδες νέες στοιχηματικές και να αυξηθούν οι τζίροι τους κατακόρυφα. Το θέμα είναι όμως ότι δεν αρκέστηκαν μόνο στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, αλλά έσκασαν μύτη και παράνομες στοιχηματικές που στήθηκαν από σαλταδόρους και κυρίως από εκείνους που ασχολούνται με τα ποδοσφαιρικά πράγματα, με στημένους αγώνες κλπ. Πρόσφατα μάλιστα έσκασε «μύτη» μια περίπτωση που αναμένεται να παρασύρει αρκετούς ποδοσφαιρικούς –και όχι μόνο- παράγοντες σε όλη την επικράτεια και ιδιαίτερα στο κέντρο. Και μέχρι εδώ λίγο-πολύ τα πράγματα είναι γνωστά… Ένα «πουλάκι» όμως μου τιτίβισε πρόσφατα ότι μέσα σ’ αυτό το κύκλωμα υπάρχουν και κάποιοι ενταύθα «παράγοντες» που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα και που σύντομα θα σκάσουν και εδώ κάποιες «μπόμπες»! Γενικά στο ποδόσφαιρο με τους μεγάλους, αλλά και τους μικρότερους παράγοντες και με την προσπάθεια ελέγχου της ΕΠΟ και της διαιτησίας γίνεται ένα αλαλούμ για προφανείς λόγους που έχουν να κάνουν με τα «στημένα» και τις οικονομικές τακτοποιήσεις δυνατών, αλλά και των ασθενέστερων… Αυτά τα ολίγα προς στιγμήν.