Τα «άκουσε» από τους δασκάλους ο… «δάσκαλος» Χαρ. Δημαρχόπουλος

Σε κλίμα έντασης το χθεσινό Δημοτ. Συμβούλιο Ξάνθης

Με 25 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, παρουσία μάλιστα πολλών νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Μια συνεδρίαση κατά την οποία άναψαν εύκολα τα “αίματα” με αφορμή την ερώτηση (εκτός ημερήσιας διάταξης) των “Πολιτών για την Ξανθη” και του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης κ. Νίκου Ανταμπουφης, σχετικά με το ΔΑΚ (γήπεδο Ασπίδας) Ξάνθης, την κατάσταση των κερκίδων αλλά και το αν υπάρχουν άδειες λειτουργίας και οικοδομική. Ωστόσο απαντήσεις ειδικότερα για τις άδειες δεν δόθηκαν, με τον κ. Ανταμπούφη να το επισημαίνει και να…”πυροδοτεί” το κλίμα έντασης.

ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Η διαδικασία συνεχίστηκε με τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης να παραθέτει τα προβλήματα τόσο αναφορικά με την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση όσο και αναφορικά με το Δροσερό (και άλλα σχολεία) και τις κτιριακές ανάγκες που υπάρχουν. Το κλίμα έντασης συνεχίστηκε ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, με τους μεν πρώτους να μιλούν με ιδιαίτερη ζέση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι μαθητές τους.

“ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕ – ΗΣΑΣΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΕΙ”
“Τα ξέρετε τα προβλήματα κ. Δήμαρχε, ήσασταν εκεί. Ήσασταν διευθυντής σε αυτό το σχολείο. Φοβόμαστε να πάμε εκεί για τα παιδιά μας. Για την ασφάλεια των παιδιών μας. Τα παιδιά αξίζουν κάτι καλύτερο. Ελάτε να συζητήσουμε. Καλέστε μας. Είναι πολύ δύσκολη η καθημερινότητα πρωτίστως για τα παιδιά” ανέφερε εκπαιδευτικός του σχολείου του Δροσερού.


“ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ”
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της “Κοινωνίας Δημοτών “κ. Μανώλης Φανουράκης ανέφερε ότι πρωτίστως θα πρέπει να καταδικαστεί από όλο το ΔΣ το γεγονός της βιαιοπραγίας εναντίον του δασκάλου, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει ο Δήμος μαζί με όλους τους φορείς της πόλης, να απαιτήσουν να βρεθεί μια λύση με ο,τι προβλέπεται, με σύμβουλο πάντα την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

ΙΠΠ. ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ: “ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΚΑΙ…ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;”
“Έρχεται δημότης να μιλήσει και εμείς το απαγορεύουμε. Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Δεν νοείται να ακούω επί μια ώρα να λέγονται διαφορά και στο τέλος να ακούγεται ότι τώρα θα το δούμε, θα το πολεμήσουμε και θα το φτιάξουμε. Τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια δεν ρωτάει κανείς; Πέντε χρόνια δεν τα ξέρουμε; Για μένα αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί….χθες. Και οποίος δεν μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα, να μην ασχολείται με τα κοινά και να πάρει σπίτι του” υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ξάνθη – Σταυρούπολη, Νέα Εποχή” κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης.

“ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ”
Από την δίκη του πλευρά ο επικεφαλής των “Πολιτών για την Ξάνθη” κ. Νίκος Ανταμπούφης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “ας μην κάνουμε ότι δεν ξέρουμε και ας σηκώσουμε τα μανίκια για να βρούμε τις λύσεις. Ας οργανώσουμε μια τέτοια συνάντηση για να βρεθούν λύσεις. Δεν είναι στάση δήμου που έχει όραμα και σχεδιάζει αυτή ενός…δημοσίου υπαλλήλου με χαρτιά που χρειάζονται υπογραφή…”

ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟ…ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ακολούθησε μια πρόταση των κ. Ανταμπούφη και Κολλάρου για ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την συνολική παρουσία της Χ. Α όχι μόνο στην πόλη αλλά και σε όλη την χώρα. Ο λόγος που ζητήθηκε αυτήν την στιγμή κάτι τέτοιο ήταν αφενός η δίκη των μελών της και αφετέρου οι δραστηριότητες τους και οι ενέργειες στις οποίες κατά καιρούς προχώρησαν.
Ωστόσο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ρώτησε σχετικά με το αν θα συζητηθεί το θέμα και ενώ δια ανατάσεως της χειρός ψήφισαν λιγότεροι να μην συζητηθεί, η ερώτηση άλλαξε όπως άλλαξαν και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Τελικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε 2 λεπτά διάλειμμα.
Τελικά μετά την διακοπή της συνεδρίασης, έγινε η ψηφοφορία εκ νέου και το θέμα δεν συζητήθηκε, αφού καταγράφηκαν 13 ψήφοι έναντι 10.

Ακολούθησε η διαδικασία συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Κάποια από αυτά πέρασαν ομόφωνα και κάποια άλλα κατά πλειοψηφία. Συζήτηση η οποία διήρκησε μέχρι αργά το απόγευμα.