Υποψήφια με τη Νέα Αριστερά η Αν. Τσελεπή, αλλά…
Ακόμη μία υποψήφια για την Ευρωβουλή από την Ξάνθη, η Ανέττα Τσελεπή της «Νέας Αριστεράς», η οποία όμως εμφανίζεται ακόμη και ως μέλος της κεντρικής επιτροπής του… ΣΥΡΙΖΑ! Προφανώς τα όργανα του Κασσελάκη κινούνται και ενημερώνονται σε ρυθμούς… προ εξαμήνου και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ενημερώσουν τα «κιτάπια» των στελεχών τους. Έχουμε λοιπόν Ξανθιώτες υποψηφίους από τη Ν.Δ. τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση, την Νέα Αριστερά, αλλά δεν έχουμε από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη. Έναν βουλευτή είχαμε από το ΠΑΣΟΚ κι εκείνον τον έθεσε εκτός κόμματος, χωρίς να μας έχει πείσει ακόμη για την αντικειμενικότητα αυτής του της απόφασης. Ένα ΠΑΣΟΚ που με επικεφαλής τον Ανδρουλάκη συναγωνίζεται με την… Ελληνική Λύση του Βελόπουλου για την τέταρτη θέση, αφού όπως πάει το πράγμα και το ΚΚΕ σε λίγο θα βρεθεί πιο πάνω από αυτό…
Το θέμα είναι να μην «μιλάμε», αλλά να κάνουμε έργα
Αν και προερχόμενο από την προηγούμενη δημοτική αρχή ωστόσο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης που συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει υιοθετηθεί από τον Στράτο Κοντό και έχει εμπλουτιστεί σε ότι αφορά τα έργα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Σωστές οι προτεραιότητες που τέθηκαν από την σημερινή δημοτική αρχή, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα χρονοδιαγράμματα για να μην μιλάμε στο τέλος της πενταετίας για έργα που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί και που… ακόμη δεν ξεκίνησαν, όπως έγινε με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Κατά την διάρκεια τη συζήτησης όμως συζητήθηκαν και δύο θέματα που έθιξα πρόσφατα μέσα από την «Θ» αναφορικά με τους επικουρικούς γιατρούς του Νοσοκομείου μας. Ένα θέμα που καθώς φαίνεται κόλλησε (κακώς) στον τύπο και την γραφειοκρατία, αλλά και το θέμα του «ράβε-ξύλωνε» των δρόμων με τις παρεμβάσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας… Χαίρομαι που η «Θ» δίνει αφορμές για συζητήσεις μέσα σε όργανα και πόσο μάλλον όταν μέσα από αυτές τις διαδικασίες δίνονται και λύσεις σ’ αυτά που θίγουμε… Και θα το επισημάνω για ακόμη μια φορά πως ο σημερινός Δήμαρχος και οι συνεργάτες του τουλάχιστον ακούνε και δεν το παίζουνε ξερόλες…
Πολύς «ξένος κόσμος» τα Σαββατοκύριακα στην Ξάνθη
Μου έλεγε φίλος από την Θεσσαλονίκη ότι προσπαθώντας να κλείσει ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο για μία διανυκτέρευση σήμερα Σάββατο στην Ξάνθη… δεν βρήκε πουθενά! Μου ανέφερε τουλάχιστον τέσσερα κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης και τσεκάροντας και εγώ μέσα από το διαδίκτυο διαπίστωσα το αληθές της παρατήρησης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα η Ξάνθη γεμίζει από ξένο κόσμο και θα πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό απ‘ όλους τους ιθύνοντες ώστε να τον κρατήσουμε όλο αυτόν τον κόσμο και να αυξήσουμε και τις διανυκτερεύσεις του! Σίγουρα το παζάρι της Ξάνθης εκτός από την ουσία περιέχει και το στοιχείο του «φολκλόρ» και αποτελεί πόλο έλξης σε συνδυασμό και με την παλιά πόλη και γενικότερα με τα αξιοθέατα που παρουσιάζει η πόλη και ο νομός γενικότερα. Φαίνεται άλλωστε αυτό από μία έξοδο το Σάββατο στο κέντρο, το παζάρι και στην παλιά πόλη, ιδιαίτερα τώρα που ανοίγει ο καιρός, αλλά και από τα εκδρομικά πούλμαν που γεμίζουν τον χώρο στάθμευσης απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ. Εκείνοι που βγαίνουν κερδισμένοι απ’ όλη αυτή την ιστορία ιδιαίτερα είναι όσοι διαθέτουν ακίνητα «Airbnb» και λόγω λουκέτων στα μεγάλα και κεντρικά ξενοδοχεία της Ξάνθης, αλλά και λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας. Και αυτό κέρδος είναι…
Στο άλλο «άκρο»…
Από το πρόβλημα της ανομβρίας και της λειψυδρίας περνάμε στο πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων και της υπερχείλισης των ποταμών! Μπορεί η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την υπόλοιπη Ελλάδα να άφησε μικρό αποτύπωμα στην Ξάνθη (η οποία συνήθως κρατάει ομπρέλα σε βροχές και χιόνια), ωστόσο όμως οι προηγηθείσες βροχοπτώσεις στην Βουλγαρία αύξησαν σε ανησυχητικό βαθμό τα νερά στα ποτάμια που πηγάζουν από την γειτονική χώρα και εκβάλουν στο Θρακικό Πέλαγος. Σίγουρα ο Νέστος χρειάζεται αυτό το επιπλέον νερό, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα φτάσει τόσο- όσο στο φράγμα του Θησαυρού και θα κατανεμηθεί λογικά την επόμενη περίοδο που είναι και η επίμαχη για τα ποτίσματα των αγρών μας. Η σοφή φύση γνωρίζει πολύ καλά να διατηρεί τις ισορροπίες της, όταν όμως δεν παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι… Εκτός αυτού επανήλθαμε και στις λογικές θερμοκρασίες του Απριλίου (18-23 βαθμούς Κελσίου), άσχετα αν οι μονίμως γκρινιάριδες συνεχίζουν να παραπονιούνται για τον καιρό που μας τα χαλάει… Όλα δείχνουν ότι θα πάμε στο Πάσχα με καλές καιρικές συνθήκες, πράγμα που σαφώς εύχομαι κι εγώ προσωπικά…